een pakket van de voedselbank

Een voedselpakket anno mei 2013 voor een week. Bedenk hierbij dat uitsluitend mensen voor een pakket in aanmerking komen die niet meer dan enkele euro´s per dag te besteden hebben. Volgens de laatste cijfers per eind 2012 kwamen 70.000 medelanders voor een voedselpakket in aanmerking. Dit aantal neemt nog iedere maand toe.

Voedselpakket
9 dubbelverpakkingen Mona griesmeelpudding
10 rode uien
5 pakken kant en klare pannenkoeken
4 potten pindasaus
1 doosje suikerpinda’s
3 pakken koek
1 blik champignonsoep
1 blik unox kipragout
1 dubbelverpakking Olvarit fruithapje (babyvoeding)
1 bambix ‘dromerig avondhapje’. (babyhapje )
1 pakje kip madras
1 zakje kruidnoten
1 zak ambachtelijke chips
1 blikje energy drink
1 bruin brood
1 bolletjes smeerworst
1 pakje Unox smeerkaas
1 fles Hero krachtfruit
1 dubbelverpakking Alpro soja kookroom

Commentaar
Rutte 2 (VVD en PvdA) laat het aan particulier initiatief over om hongerige Nederlanders te eten te geven. Voedselbanken krijgen geen subsidies. Zij zijn afhankelijk van wat zij aangeboden krijgen.
delangemarsnu
Ik hoor hiertegen geen verzet, ik beluister geen verontwaardiging. Hoe komt het dat de Nederlandse bevolking, uitgezonderd een kleine groep van vrijwilligers van de voedselbanken en anderen, een deel van de bevolking laat creperen? Geen interesse? Te druk met zichzelf bezig?

Rob Vellekoop, 18 mei 2013, delangemars.nl

15 Comments

 1. Hoewel ik vèèl minder aan pensioentjes ontvang uit de lidstaat 656 eurootjes, en wonende in Brasil komen wij hier nog niets tekort dankzij het verschil in prijzen en de algemene zorg betaald uit de BTW.Dat voedsel pakket steld geen kloten voor, waar is het pak koffie en suiker , en aan enige goede rookworsten(halal) zouden de mensen meer hebben dan aan al die liflafjes die ik zie op dat lijstje.Hier ook voedsel paketten verkrijgbaar, maar een goede algemene keuken, door de gemeente gerund in iedere stad zou beter uitkomen,Hier kan IEDEREEN die zich geroepen voeld voor 1 real ( +- 35 euro cent) een goede warme maalteid nuttigen, er staan lange rijen,en niet altijd de armsten die daar gebruik van maken.Minium loon is 780 reais.

 2. ik zit er met mijn gezin ook bij
  wat wij vaak doen is met andere gezinnen die er bij lopen ruilen
  maar dan nog mist je voor 99% een stukje vlees
  en de ziekenfonds blijf maar stijgen
  rond komen gaat gewoon bijna niet meer
  en dan moet je elke keer tegen je kind zeggen
  sorry zoon ik heb geen geld voor snoepjes
  of een ijsje
  te gek voor worden gewoon
  en werk vinden zonder diploma is er bijna niet bij
  maar mensen geef niet op
  blijf vol houden voor de kids

  • Vincent, opgeven is inderdaad geen optie. Volhouden is mogelijk, maar ben wel van mening dat om daarin te voorzien mensen weer mensen moeten worden. Ze moeten beseffen dat ze hier “zijn” om er te “zijn” voor anderen, door bron daarvan te “zijn” Dat kan als ze zo nu en dan eens de vinger op de pols leggen en voelen dat ze een kloppend hart bezitten, zoals iedereen om hen heen. Dan te weten dat een dergelijk hart menswaardig onderhoud nodig heeft en aandacht verdient. Wat ook mogelijk moet “zijn” als werk niet op iemands pad ligt of dat hij of zij toevallig anders moet “zijn”. Waardoor iemand afhankelijk wordt van een of andere uitkering.

   Velen lijken te zijn vergeten dat ze iemand “zijn” waardoor velen niemand “zijn”. We moeten weer gaan beseffen dat iedereen de bron van zijn is en niet anders. Door dit besef “zijn” weer waarde kan verkrijgen, wij er zijn voor anderen.

 3. Rutte is er alleen voor de elite en niet voor idereen zoals hij ooit beweerde.

  Ook daar loog hij over. Mijn inziens is die man een borderliner. Die liegen ook zo dwangmatig.

  Maar goed we kunnen hulp aanvragen bij de EU en de VN voor die mensen, die komen dan voedsel brengen.

 4. ik heb zelf geen voedselpakket maar ik haal het wel op elke vrijdag voor een vriendin van mij, en idd 9 van de 10 keer heb je er weinig aan en als je een keer fruit erbij krijgt is het zo overrijp dat het al helemaal kapot is voor je thuis ben en dan kan je het zo weg gooien en actie ondernemen ik weet niet of wij Nederlanders dat wel durven. we zijn meer een volk van we zien wel hoe het loopt en het komt wel goed. misschien moeten we een voorbeeld nemen aan de fransen die gooien de hele boel dicht. en voedselbonnen vind ik ook geen goed idee ze moeten gewoon zorgen dat elk gezin elke maand genoeg overhoud om normaal hun boodschappen te kunnen doen. maar ja zolang ze in brussel hun gang kunnen blijven gaan word het voor ons Nederlanders steeds moeilijker om rond te komen ,

 5. In Voorschoten wilden we ‘De Buurttafel’ oprichten. Mensen met weinig geld koken voor mensen met weinig tijd enóf energie (tgv werk/ziekte) Deze laatsten betalen dan de GEZONDE maaltijd. Het idee is er, uitwerking moet nog verder volgen. Misschien kan zoiets in meerdere steden/dorpen opgestart worden en kunnen we kennis en ervaring delen. Samen eten is ook gezelliger!

 6. Ik denk dat een groot deel van de mensen dit gewoon niet weet omdat er in de media niet of nauwelijks aandacht aan wordt besteed. Overigens stond er in NRC van zaterdag 18 mei een kritisch artikel over het tewerkstellen van mensen met een uitkering. Veel meer mensen moeten zich bewust worden van de toenemende armoede en repressie van uitkeringsgerechtigden in Nederland voordat er werkelijk iets verandert. De Lange Mars is een uitstekende aanzet voor deze bewustwording.

  • ik denk eerder dat het bij heel veel is dat ze het niet willen weten of doen alsof ze het niet weten zolang ze zelf hun prakkie maar hebben elke avond en lekker op vakantie kunnen 2 keer per jaar

 7. En dit gaat alleen maar erger worden! Gelukkig zie je in de samenleving steeds meer dat mensen elkaar gaan helpen. Wij van de Weggeefhoek 010 hebben nu al meerdere malen een actie op touw gezet om gezinnetjes die werkelijk niets meer te eten hadden te helpen. In onze groep wordt er dan massaal gereageerd en deze gezinnen kunnen dan weer enkele weken vooruit. Maar ook wij beseffen ons terdege dat dit druppels op de spreekwoordelijke gloeiende plaat zijn.

 8. the ‘bystander effect’
  we waren een van de tien rijkste landen ter wereld nog niet zo lang geleden. We kunnen wel zien waar die rijkdom niet terecht is gekomen.

 9. Dit was inderdaad wat ik gisteren in mijn voedselpakket had gisteren Rob. Hartstikke lekker natuurlijk allemaal, maar voedzaam is het niet. Momenteel is het zo dat ik tijdelijk van 20 euro in de week moet rondkomen omdat mijn uitkering in mijn nieuwe woonplaats nog niet rond is en mijn bewindvoerder geen ijzer met handen kan breken omdat er nog geen voorschotten binnen zijn van SoZaWe, maar goed, intussen moet je wel je rekeningen betalen én eten, en hoe doe je dat in godsnaam?

  Voedselbanken zijn afhankelijk van wat ze krijgen, en wat e krijgen dat delen ze, dus ook als dit gewoon ongezonde dingen zijn.

  Wel, de overheid wil toch zo graag bezuinigen?

  Leven van dergelijke voedselpakketten veroorzaakt gezondsheids problemen en daar vaart de farmaceutische industrie natuurlijk wel bij. Als je al die rommel moet opeten wordt je zo dik als een walvis en ook dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de gezondheid.

  De overheid is dus dom bezig en snijdt zichzélf in de vingers hier mee!

  Waarom niemand klaagt? Om dat niemand ondankbaar wil zijn. We krijgen het toch immers maar? Dus houden we onze mond maar, want we willen ook geen scheve gezichten van diegenen die vinden dat we dankbaar zouden moeten zijn.. en scheve gezichten? Dat willen we natuurlijk niet, dus houden we ons mondje maar dicht.

  Intussen voel je je door het vitaminegebrek behoorlijk slap en moe.

  In amerika, (weet ik toevallig) krijgen mensen die gebruik mogen maken van de voedselbank, een voedselbon van zegge ca 50 dollar in de week. Zij mogen hiermee naar speciale supermarkten waar zij zélf mogen uitzoeken wat zij die week nodig hebben.

  Zo zou het hier ook moeten zijn, want wat moet ik met 14 potten satehsaus waarmee mijn voorraad kast nu vol staat en al die pakken kip madras die je elke week krijgt? DE kip moet je immers zelf kopen en de créme fraïche die er bij hoort. JE kan er bijna nooit een maaltijd van maken , tenzij je enorm creatief bent!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.