survival voor werklozen in NL – 2 – Kom op voor jezelf

Natuurlijk is het niet eenvoudig wanneer je als uitkeringsgerechtigde het gevoel hebt dat anderen met een baan je mijden. Je hebt behoefte om diep weg te kruipen en niets meer met deze boze wereld te maken te hebben. Je wil je terug trekken.

Er word je onrecht aangedaan. Je wordt vernederd en geïntimideerd enkel en alleen omdat je geen werk meer hebt. De eerste reactie is apathie en lusteloosheid. Je bent verdoofd en begrijpt niet hoe de overheid, andere mensen dus, het in hun hoofd halen je op deze walgelijke manier te behandelen.

Kruip alsjeblieft niet weg. Kom te voorschijn, verenig je met lotgenoten, op dit moment zijn dat er meer dan een miljoen mensen zonder werk (meer dan 325.000 bijstand plus 650.000 ww). Stel je eens voor dat wij met z´n allen een vuist maken en met een stem bij Rutte ons recht opeisen om als gelijkwaardig mens behandeld te worden en een (basis)inkomen groot genoeg om weer aan de maatschappij te kunnen meedoen.

bevrijding

Kom op voor jezelf. De overheid, je klantmanager, je jobcoach, Rutte, de wethouder, laat hen niet meer de kachel met je aanmaken.Je hebt een stem en meer rechten dan je denkt. Je bent sterk en samen zijn we machtiger dan je voor mogelijk houdt.

Sluit je aan bijvoorbeeld bij De Lange Mars, want er staan nieuwe demonstraties op stapel, we willen het land in om uitkeringsgerechtigden te overtuigen dat zij trots op zichzelf kunnen zijn. Organiseer een bijeenkomst in jouw buurt en we komen graag langs voor een toespraak en een hart onder de riem.

Rob Vellekoop, 17 mei 2013, delangemars.nl

 

1 Comment

  1. Heb je er al eens over nagedacht om een groep te kunnen gaan vormen om dan samen het land in te trekken????? Samen sta je sterker namelijk. Misschien een tip om er eens over na te denken,oke?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.