ook Amsterdam vernedert en misbruikt uitkeringsgerechtigden

Meldpunt Machtsmisbruik Uitkeringsinstanties
Dit keer een bericht uit Amsterdam waar het gemeentebestuur van de  stad wordt gevormd door Groenlinks, PvdA en VVD.

Onder hun verantwoordelijkheid vinden de volgende misstanden plaats op lokatie Laarderhoogteweg, zo bijkt uit het verslag van het Comite DwangarbeidNee.

Verslag Lokatie Laarderhoogteweg
De aanwezigen vinden de manier waarop je behandeld wordt een moderne vorm van slavernij. Een van hen: ‘ik ben in een gevangenis, als je ziek wordt zeggen ze je komt morgen maar, anders gaan we je 30% korten. In de pauze mag je niet naar buiten. Soms mag je zelfs niet naar het toilet. In de keuken mag je niet even zitten’. Ze argumenteren nooit, ze communiceren niet, ze geven nooit een toelichting op hun besluiten. De aanwezigen zeggen dat ze zich klein en vernederd voelen.  Uitkeringsgerechtigden moeten hier overdag schoonmaken. Na kantoortijd komt er opnieuw een professioneel schoonmaakbedrijf de ruimten schoonmaken.

Alleenstaande moeders met kinderen moeten de kosten van de kinderopvang zelf betalen. Ze krijgen 20 of 30 euro per kind per maand, terwijl de kosten van de opvang per kind minstens  90 euro zijn. Vooral vrouwen met meerdere kinderen komen hierdoor in de schulden.

Een van de aanwezigen had een gesprek met de klantmanager. Mensen mogen hun telefoon niet aan hebben staan tijdens de gesprekken en op het werk. Een van hen had dat toch gedaan. Tijdens het gesprek ging de telefoon. ‘Zet uit, dat ding, zet uit!’ schreeuwde de klantmanager. ‘Maar het is de school van mijn zoon’, antwoordde ze, daarop reageerde de klantmanager: ‘dat geloof ik niet! Laat onmiddellijk zien! Laat zien!’.  Ze behandelen je als een kind en ze geloven je nooit. Er heerst continu wantrouwen jegens de motieven van de uitkeringsgerechtigden en dit is een punt wat alle aanwezigen spontaan beamen. Het is voorgekomen dat iemand zijn telefoon werd afgepakt.

Commentaar
Ieder commentaar is overbodig. Er blijft maar een ding over voor alle mensen die onvrede met de schaamteloze en onmenselijke praktijken van R2 hebben. Kom naar buiten en laat je stem horen. Laat weten dat je het niet meer pikt. Tot ziens op het Malieveld op 1 mei in Den Haag.

Rob Vellekoop, 26 april 2013, delangemars.nl

 

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.