Werkeloos

Een werkeloze is
– een loser, wiens eigen schuld het is dat hij zijn baan heeft verloren
– een waardeloos iemand, die niets opbrengt en alleen maar geld kost
– iemand die dankbaar moet zijn dat hij een uitkering krijgt

– iemand die zich moet schamen omdat hij geen werk heeft
– een tweederangsburger, waar we op neer kijken
– mislukkeling, want wanneer je een beetje slim bent word je niet werkloos
– klaploper, die niets wil doen de hele dag
– iemand, die vaak  geïntimideerd en vernederd wordt door sociale diensten
– iemand die minder rechten heeft dan iemand met een baan
– iemand die vaak een negatief beeld van zichzelf heeft

Gelukkig gaat er een moment komen dat aan al deze onzin een einde komt. Deze flauwekul zal niet meer geloofd worden. Ieder mens is evenveel waard en verdient evenveel respect en basisinkomen als ieder ander. Daarvoor zullen we wel samen moeten knokken en ons verenigen in een machtige beweging voor een basisinkomen. Doe mee op 1 mei.

Rob Vellekoop, delangemars.nl 18 april 2013

8 Comments

  1. Kzou er wel bij willen zijn met m’n zwarte vlaggetje, maar heb er simpelweg geen geld voor.. Ook ik heb een WWtje en moet binnenkort op gesprek komen, anders wordt mijn uitkering gestopt of gehalveerd.. Zwartrijden zal ik ook maar niet riskeren.. Het is belachelijk dat de Koningshuis (echte uitkeringstrekkers) zolang kan door gaan onder de NL-Bevolking met geld stelen.. Veel te makkelijk om deze kudde in macht te houden, want NL-ers gaan eerst zeuren en dan is het “OK”..

  2. euh ik ben werkloos ik vind de vergelijking met de joden in 40/45 onsmakelijk

    • de vergelijking betreft de manier waarop werklozen ten opzichte van werkenden bekeken worden. zie artikel. Dat het plaatje schokt is begrijpelijk. Het schokte mij ook. En ik heb eerst moeten nadenken of ik het wilde gebruiken. Ik besliste om dit wel te doen. De joden werden als tweederangsburgers behandeld en gestigmatiseerd. De werkelozen worden op dezelfde manier behandeld. Ze worden uiteindelijk te werkgesteld. Daar blijft het bij. Die omstandigheden samen maken het voor de nederlandse werkloze al schrijnend genoeg.

      • Ok ik snap je punt maar begrijp je keuze niet, hier mogen we het over oneens zijn.

    • Ik ben blij dat je het nog niet ondervonden hebt, door de maatschappij als paria, als werkloze behandeld te worden. Dat is de overeenkomst. Destijds was de jodenster bedoeld om aan te geven wie er niet bijhoorde. Wie tweederangsburger was. Toen waren dat de joden. Natuurlijk is de minachting waarmee neergekeken wordt op werklozen al eeuwenlang aan de gang, tijd om daar maar eens een einde aan te maken.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.