Gemeente Spijkenisse leent geld van bijstandsgerechtigden

De gemeente Spijkenisse (bestuurd door VVD, CDA en ONS) heeft veel voorzieningen voor minima afgeschaft en versoberd. Maar daar blijft het niet bij. De gemeente keert de langdurigheidstoeslag voortaan in vier kwartalen uit. De buffer voor de honger van een paar honderd euro moet er nu ook aan geloven  Een nieuw instrument is geboren:  kredietverstrekking door uitkeringsgerechtigden.

Bron:  Bijstand Spijkenisse, P Koeman

Commentaar:
Dagelijks melden mensen mij allerlei misstanden. Het moet gezegd de creativiteit van gemeenten neemt zienderogen toe. Het spijtige is daarbij wel dat dit steeds ten koste gaat van de uitkeringsgerechtigden die het in financieel en mentaal opzicht al moeilijk genoeg hebben. Het zou gemeenten sieren eens creatief te worden ten gunste van de mensen die van een uitkering moeten rondkomen.

Rob Vellekoop, delangemars.nl 4 april 2013

3 Comments

  1. inderdaad stelletje asosialen! wat dacht je van de gemeente ridderkerk? werd mij gewoon gezegd dat ik geen geld voor de tandarts kreeg en alles maar moest laten trekken. ik heb een twee sterren verzekering die vergoed 450 euro per jaar. voor meer word ik niet verzekerd omdat vanwege medicatie mn tanden en kiezen achteruit gaan. ik moet nog 1500 betalen aan mn tandarts en 350 euro eigen risico dan heb ik ineens schulden! en daar kom ik dus nooit meer uit fijn kan ik daar ook nog eens van gaan wakker liggen.

  2. Zo zie je maar weer het wederkerigheidsbeginsel geldt niet voor beide partijen. Als ik mijn WWB-verplichtingen niet nakom krijg ik gelijk een flinke korting op mijn uitkering. Schandalig ! Het is gewoon te triest voor woorden. Het enige grappige aan het verhaal is dan het nu de gemeente is die zijn handje moet ophouden. Maar ja moeten wij dan de rekening betalen ?

  3. Dat zou Gemeente,s zeker sieren, heb je volkomen gelijk in. Alleen…..als je bij een Gemeente moet aankloppen voor een ,,uitkering,, is er weinig sier te vangen. Er hangt praktisch overal een soort zwarte strik omheen….je word uitgebuid tot en met…je word beledigd tot de grond toe…mensonterend is het. Een manifestatie of protestmars opzetten tegen Gemeente,s zou niet gek zijn.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.