Stappenplan invoering van basisinkomen in NL

Stappenplan invoering van een basisinkomen in Nederland

Alle Nederlanders van 18 jaar en ouder kunnen een basisinkomen ontvangen van 1000 per persoon per maand. Dit vergt 30 miljard aan ombuigingen die gefinancierd worden uit een verhoging van de inkomstenbelasting door een schijf van 62 en 70% in te voeren, een vermogensbelasting en een hogere winstbelasting voor bedrijven. Dit zou in een kabinetsperiode gerealiseerd kunnen worden.

De voordelen zijn enorm doordat iedere burger veel meer vrijheid van handelen zal kunnen krijgen en de afhankelijkheid die er nu is van een werkgever of uitkeringsinstantie zal verdwijnen. Het verschil in uitkering tussen AOW´ers die samenwonen of alleenstaand zijn verdwijnt.  Ieder ontvangt dit basisloon.

Het plan voor een basisinkomen is niet nieuw. De tijd is er rijp voor om het in te voeren, zeker nu het huidige sociale zekerheidsstelsel uit de bocht aan het vliegen is.

Lees verder:
Basisinkomen, de voordelen
Basisinkomen, uitgebreid stappenplan

 

3 Comments

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.