kind verliest kort geding huisuitzetting

Vandaag meldde het AD dat een negenjarig meisje wanhopig geprobeerd heeft huisuitzetting van haarzelf en haar moeder te voorkomen.
De  moeder verloor al eerder een kort geding om de ontruiming te voorkomen.  De rechter was ongevoelig voor het beroep op het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind. Het kind en de moeder komen op straat te staan.

Nederland trekt zich al langer niets meer aan van dit soort verdragen zoals ook het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens waarop regelmatig tevergeefs een beroep wordt gedaan om bijvoorbeeld stopzetting van bijstandsuitkeringen te voorkomen.

De Lange Mars wil een bestaansminimum voor iedere burger om onnodige en onmenselijke praktijken als huisuitzettingen en stopzettingen van uitkeringen te voorkomen. Iedere Nederlander heeft recht op een dak boven zijn hoofd, voeding en kleding.