Moderne slavernij in NL

Bij ´moderne slavernij´ denken we gewoonlijk aan Oost-Europeanen die in Nederland werken voor een schijntje. Toch zijn er duizenden Nederlanders die gedwongen zijn als slaaf te werken voor een schijntje in de vorm van een bijstandsuitkering. Wanneer zij weigeren onbetaald vrijwilligerswerk te doen worden zij gekort op hun uitkering. Vaak worden zij te werkgesteld door de gemeentelijke overheid bij bedrijven die op deze manier goedkope arbeidskrachten binnen halen.

Wij roepen op iedereen die op deze manier uitgebuit wordt dit aan ons te melden zodat wij deze informatie (onder geheimhouding van degene die dit meldt) naar buiten kunnen brengen en de slavernij opnieuw in NL aan de kaak stellen. Blijkbaar moet de afschaffing die al in 1863 plaatsvond opnieuw bevochten worden.

Wij willen in kaart brengen welke gemeenten er slavernij-praktijken op na houden.

2 Comments

  1. Vroeger kon de gulden worden gedevalueerd,nu met de euro wordt de burger gedevalueerd.

  2. IOAW uitkering ,man werkt voor sociale werkplaats en ik partime ,man werkt met behoud van uitkering ik lever mijn volledige verdienste in,wordt afgetrokken van de ioaw uitkering Dit al anderhalf jaar lang

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.