Vrienden en vriendinnen,

gisteren was er het Koningssprookje, vandaag de harde realiteit van een egoïstische samenleving. Daarom staan we op het Malieveld.
Vanmorgen om 1 minuut na twaalf zijn we op stille mars vertrokken vanuit Utrecht naar Den Haag. Het was een stil protest in het DONKER. Dit is het tweede deel van de lange mars maar nu in het volle ZONLICHT. We zijn optimistisch want

NL gaat eindelijk veranderen
en wij geven de aftrap vandaag. Door hier op het Malieveld te zijn en van ons te laten horen. We zijn niet alleen TEGEN honger en TEGEN armoede in NL en TEGEN de afbraak van de zorg en er TEGEN dat armen armer en rijken rijker worden en veel bedrijven weinig of geen belasting betalen, maar WIJ hebben ook een plan hoe we verder willen gaan, nadat het kabinet Rutte 2 is afgetreden. WIJ gaan onze samenleving drastisch veranderen. Weer menswaardig maken. Weer voor elkaar zorgen. Minder graaien en meer aan elkaar geven. We stoppen met het  uitsluitend aan winst denken. En de staatsschuld en het begrotingstekort als excuus gebruiken om te bezuinigen. WEG met de boekhouders van dit kabinet.

NL gaat eindelijk veranderen
Wij GAAN voor een Nieuw Nederland. Waar geen uitkeringen meer zijn. Waar mensen zonder werk NIET meer hun handje hoeven op te houden en niet meer geïntimideerd en vernederd worden want zij hebben voortaan RECHT op een basisinkomen dat geen ambtenaar nog kan korten. In Nieuw Nederland hoef je niet meer bang te zijn dat mensen ontdekken dat je samenwoont, want het basisinkomen is er voor iedereen die 18 jaar in NL woont en geldt levenslang.

Eindelijk gaat NL veranderen en wij gaan SAMEN op mars. We hebben elkaar nodig om de politiek in Den Haag te veranderen. We moeten van ons laten horen, alleen DAN kan er naar ons worden geluisterd. Dus JA, demonstreren is keihard nodig, ook al is het in NL geen gewoonte.Wij MOETEN ons organiseren en samenwerken, in plaats van te versplinteren in allemaal kleine actiegroepjes van ontevreden klagende mensen. We zijn met miljoenen en we hebben allemaal datzelfde DOEL: iedere Nederlander wil een goed leven en de rijkdom is er…. nu alleen nog eerlijk delen. Vandaar dat de mars een lange zal zijn, want we moeten elkaar overtuigen dat echte hervormingen mogelijk zijn. De Lange Mars zal nog een paar keer georganiseerd moeten worden, want eerst moet het BEWUSTZIJN groeien dat wij als groep genoeg MACHT hebben om NL drastisch te veranderen.

Vandaag hadden  veel meer mensen willen komen naar de demonstratie, maar heel veel van hen hadden GEEN GELD om hier naar toe te reizen. Ook dat is de realiteit van vandaag ook. Wij leven in een van de meest welvarende landen ter wereld en TOCH zijn er meer dan 1,1 miljoen Nederlanders die in armoede leven en meer dan 80.000 die van de honger bij voedselbanken aankloppen. Dat is een grove SCHANDE!

Maar nog niet slecht genoeg voor de traditionele pers. De redactie van hart van Nederland vertelde dat ze aandacht aan de Lange Mars overwegen NA de volgende armoedecijfers van het CPB gezien te hebben. Er is voor SBS6 nog geen armoede genoeg.

En het ergste is dat armoede en honger NIET nodig zijn. Er is welvaart voor iedereen, het moet alleen gelijkmatiger verdeeld worden, zodat iedereen een goed leven kan hebben in NL. Er is genoeg voor iedereen.

Er gaat veel veranderen in Nederland. In Nieuw-Nederland is het voor iedereen goed leven is. Er bestaat geen onderscheid meer tussen mensen MET en ZONDER werk. We zijn allemaal gelijkwaardig en van even veel waarde. Niemand is meer of minder dan een ander. Omdat iemand gepensioneerd is, ziek of werkloos heeft is er nog steeds geen reden om hem te verklikken, te controleren, vernederen, intimideren, of op zijn uitkering te korten. Dat zal in Nieuw Nederland nooit meer kunnen gebeuren.
NL zal van ons allemaal zijn en niet meer van een klein groepje rijken.

Ik wil jullie uitnodigen om samen de meipartij op te richten en mee te doen aan de Lange Mars om ons te verlossen van de conservatieve kliek van VVD, PVDA en andere meelopers.

Zo ziet Nieuw Nederland er uit!

Einde politiestaat
Nieuw Nederland is niet de politiestaat die ons land nu aan het VERWORDEN is. Er is een enorm controle-apparaat op de been om iedereen die een uitkering krijgt te controleren. Dat zal voorbij zijn door het basisinkomen. Op deze manier kunnen ouderen onbezorgd van hun ´oude dag´ genieten, zij hoeven geen angst meer te hebben dat zij gekort worden op hun AOW omdat ze een relatie hebben. Het basisinkomen is voor iedereen even hoog, ook als je met EEN of MEERDERE mensen samenleeft.

Werknemers
Werknemers zullen een baan pas aannemen als het werk hen bevalt. Dat brengt meer plezier in het werk. Zij hoeven PERSE geen baan meer te accepteren, want een inkomen hebben zij in ieder geval. Daardoor zal de werknemer minder AFHANKELIJK van de werkgever worden.

Huisvrouwen
Huismannen of -vrouwen zijn minder afhankelijk van hun partner, want iedere Nederlander krijgt immers een basisinkomen. Dus OOK voor hen betekent dit meer vrijheid.

Meer
Wanneer mensen het basisinkomen niet genoeg vinden hebben zij natuurlijk de vrijheid MEER te verdienen. Als ondernemer of directeur, zzp-er of welke variant dan ook. Ook voor hen geldt dat zij in ieder geval het vangnet van het basisinkomen hebben.

Niet-werkenden
Het onderscheid tussen werkenden en niet-werkenden is onbelangrijk in Nieuw Nederland. Er is geen enkele reden dat een werkende zich nog beter voelt dan iemand zonder baan.

Bijdrage naar draagkracht
Omdat iedere Nederlander recht krijgt op een basisinkomen in Nieuw Nederland, zal ieder in die mate dat hij dit kan daaraan bijdragen. Met andere woorden bedrijven, mensen met topinkomens en vermogenden zullen meer belasting dan nu moeten betalen. Want ook zij kunnen wanneer het financieel slecht met hen gaat altijd weer terugvallen op het basisinkomen.

Alleen samen kunnen we NL veranderen. Maak het bespreekbaar met vrienden en vriendinnen dat de crisis en bezuinigingsellende van nu NIET nodig zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.