De mens is voortdurend met zichzelf in conflict. Iedere wijziging in zijn omstandigheden is al voldoende voor een aanvaring. Alles checken we af met wat we willen en verwachten. Het regent, dit voldoet niet aan wat ik wil, dus ben ik humeurig. Mijn werk is saai, zou zo uitdagend en enerverend als in sprookjesreclames kunnen zijn, streep er door. Je kiest voor een baaldag.

Op deze manier krijgen we de hele dag allerlei zaken voorgeschoteld. Met sommige zijn we tevreden en blij, met andere ontevreden en slecht gezind.

Vermenigvuldig de persoonlijke conflicten van 1 persoon met 7 miljard en je weet hoe de wereld er voor staat.

Het is nu aan ieder van ons om een keuze te maken. Kijken we naar wat niet klopt of niet strookt met wat we willen en verwachten of kijken we naar vrede, harmonie en schoonheid.

Voor dat laatste kiest DLM in de artikelen die vanaf nu verschijnen.

Wandel met ons mee op zoek naar de schoonheid, warmte, harmonie en vrede die er wel degelijk is. Deze wandeling is echter wat lastig omdat we zo verschrikkelijk gewend zijn ontevreden overal op te reageren. Grotendeels is ons dat aangepraat. De dagelijkse reclames via alle media doen niets anders: dat algehele gevoel van ontevredenheid aanwakkeren in de hoop de consument te verleiden tot het doen van aankopen waardoor zijn status groeit (reizen, auto’s), hij of zij zich mooier kan maken of zich kan voorbereiden op een gouden toekomst (die er echter nog niet is).

Loop met ons mee.