Werkloosheid

Het aantal banen van werknemers is in het tweede kwartaal van 2014 verder afgenomen. In vergelijking met een jaar eerder zijn er 80 duizend banen minder. De werkloosheid is in juni 2014 gedaald met 16 duizend en kwam uit op 657 duizend personen. Dat is 8,4 procent van de beroepsbevolking.

In december 2013 waren er 668.000 mensen werkloos tegen 571.000 december 2012.

Dat is 8,5 procent van de beroepsbevolking. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

Bron: CBS werkloosheid

1 Comment

  1. Wat is werk en wat niet? In feite is in de natuur en de natuurkunde alles werk. Energie en werk zijn onlosmakelijk met elkaar gekoppeld. Alle energie-verbruik of -omzetting houdt in dat het onderdeel is van één of ander soort van werk of werking. Het zijn bepaalde wetenschappers (met name reductionisten), politici en ondernemers, die het menselijke verbruik van energie, oftewel het werken van de mens, niet alleen opgesplitst hebben in zogenaamd economische arbeid (arbeid voor derden) en arbeid voor het eigen huishouden en voor de eigen familie (arbeid voor de eerste, jezelf, en voor tweeden, je directe familie). Maar vervolgens hebben ze de laatste twee soorten arbeid ook nog eens tot niet-werk bestempeld. Alleen werk voor derden, betaald of onbetaald, wordt hedentendage als werk en arbeid beschouwd. Het was ook de manier om in het verleden de huishoudelijke arbeid van de vrouw als niet-werk te beschouwen, terwijl hetzelfde werk gedaan voor een meneer of mevrouw, voor derden weer wel werk was. Maar uit je bed opstaan is ook werk. Naar je werk fietsen is werk. En zelfs je neus snuiten is werk.

    Voor meer hierover verwijs ik naar mijn artikel: De nieuwe, breeduit glimlachende bankbaas-meneer van de S.N.S.-bank (En een voorstel tot een basisinkomen gebaseerd op een “menselijke energie”-gebruik-standaard).

    Internetadres: http://worldwidebeingfreewebsite.com/kapitaal%20extremisme%2020.htm

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.