Email ons het machtsmisbruik wanneer je anoniem wilt blijven. Wij zullen dan je melding vertrouwelijk behandelen en uitsluitend na overleg met jou plaatsen.

82 Comments

 1. Ik wil graag legal to people bedanken voor hun hulp en steun tegen de sociale dienst. De zaak is gewonnen en voel me er echt weer bij horen. Het ging over maatwerk. En zo hoort het. Een beetje respect voor de werkers en deniet werkers. Allard

 2. Na in 1979 uit Nederland moest vertrekken, doordat ik alles kwijtraakte door een echtscheiding, ben ik in 1979 in de bijstand Buitenland terecht gekomen, nu dat is nog erger dan een nazikamp om daar in te zitten, 3 maanden voor mijn 65ste kreeg ik een herseninfarct, en had mij gelukkig verzekerd bij de Spaanse Seguridad Sociaal. In Nederland heb ik altijd zelfstandig geweest en al mijn afdrachten gedaan ook AOW, maar vanaf het begin had ik onenigheid hierover met de SVB, Roermond, die mij gewoon niet antwoordde, en werden mijn schrijven steeds agressiever. Nu na afgelopen maart werd er ineens een beslag gelegd, op mijn AOW,of ik maar even€ 963,95 plus pm. wil betalen, er werd mij maandelijks premie ziektekosten in gehouden, en als klap op de vuurpijl werd mijn AOW stopgezet, zodat ik al met een been op straat sta,dat doen 2 ambtsmisbruikende ambtenaren de Heren P. en R., want die heb ik beledigd, en dan zetten ze iets stop waar ik t/m1987 premie voor afgedragen heb.. kan u mij helpen, want ik krijg gewoon geen bericht..Dat mis de Nederlandse Democratie.. Ik woon al vanaf 1987 in Spanje , Coin (malaga) tot mijn 71ste kreeg ik elke maand€916,64 en nu al twee maanden lang€140,85 en van niemand hulp M.vr.Gr.Hr.PJLM vandenBoom

 3. Hier net 50% korting gehad op de uitkering omdat ik niet ben komen opdagen op een aantal afspraken (afspraken allemaal afgebeld) Ben niet gekomen omdat mijn vader met hart problemen in het ziekenhuis lag en zij mij belde met de vraag of ik wou komen omdat mijn vader daarom vroeg. Vervolgens heeft mijn vrouw aan de telefoon vermeld dat ik kon gaan werken vanaf 23 april jammer genoeg was dit maar 3 dagen en zit ik nog in de uitkering Echter zij hebben ervan gemaakt dat ik 16 april aan het werk zou zijn terwijl heel erg duidelijk is gezegd dat ik in het ziekenhuis bij mijn vader was. Hiervoor hebben zij totaal geen respect. Ik had mijn vader maar moeten laten liggen en maar bij hen moeten komen. Ook heb ik van hun niet 1 brief gekregen met de afspraken erin, alles telefonisch. Evenals het niet uitbetalen van de uitkering. Hier moesten wij telefonisch achter komen en zal gestort worden zodra het loonstrookje er was. Deze netjes doorgemaild. Vervolgens weer niks overgemaakt eerst op afspraak komen bij mevr, X en van de gemeente Terneuzen. Na vrij heftig gesprek wou mijn consulent me 20% sanctie opleggen maar mevr X vond 50% meer gepast.

  Kortom 3 kinderen waarvan 2 met medicatie, die betaald moet worden en niet gehaald kan worden. Huur die niet kan worden betaald en zo nog een hele opstapeling van dingen waarmee we nu in de problemen komen. Ook wilden ze van mijn vader zijn ontslagbewijs van het ziekenhuis hebben, maar hij weigert deze aan hen te verstrekken, omdat hij vindt dat zij niks met zijn vertrouwelijke papieren te maken hebben en dat is zijn goed recht lijkt mij, ziekenhuis zelf geeft mij ook geen verklaring ivm met hun geheimhoudingsplicht. Iemand ideeën wat het beste te doen? Zat te denken aan kort geding wat uiteindelijk ook op hun kosten via de rechtsbijstand zal zijn. Beste is werken maar dan moet er wel iets meer zijn als dagjeswerk want dan blijf ik nog vastplakken aan de gemeente Terneuzen.

  • Neem contact op met Legal2people zij zijn gespecialiseerd in bijstandszaken en kunnen je kosteloos helpen.
   Zie legal2people.nl
   Heel veel sterkte!

   • Gewoon opkomen voor je zelf. De S.D. is niet heilig. Legal to People heeft net mijn zaak gewonnen. De SD kwam niet eens opdagen bij de rechtszaak en ook reageerden ze niet in de zes weken dat ze dat konden doen. Zelfs op de twee weken dwangbevel werd niet gereageerd. Kijk zo belangrijk is het voor ze en aan het eind van de rechtszaak betaald de belastingbetaler voor de laksheid van de sociale dienst. Zonde van al die energie en negativiteit. Ik zit er over te piekeren om de stad Den Haag aan te klagen voor hun asociale sociale dienst beleid, zodat ze nooit meer mensen kunnen straffen die graag willen werken, maar gewoon niet aan de bak komen. De Participatiewet moeten ze weer snel afschaffen, want die wordt verkeerd gebruikt.
    ieder wil een redelijk salaris voor zijn werk krijgen, maar via de SD kom je terecht bij tussen kantoortjes met banen gelijk betaald als de uitkering !!!!!! Dat heet dan participeren!!!!!!! Straks participeert bijna heel Nederland voor het super minimum of als vrijwilliger. Vrijwilligers !!!!! Tja de 1 die vangt acht ton per jaar voor nutteloos werk en klaagt als die niets meer krijgt en alle schoonmakers op straat zijn verwisseld voor mensen met behoudt van uitkering!!!!!! Opkomen voor jezelf. Ze hadden mij drie maanden gekort. Die moeten ze nu alsnog betalen en uiteraard de advocaatkosten en bijkomende kosten. Als ik niets had gedaan!!!!!!!

 4. ik werk officieel 14 uur pw, gelukkig heb ik de mogelijk om veel extra uren te werken maar aangezien dat niet altijd mogelijk is, ben ik soms afhankelijk van een aanvullend uitkering.

  Afgelopen maand lekker veel overuren kunnen opbouwen buiten mijn gewone uren en wat schets mijn verbazing …..krijg ik een aangetekende brief van mijn klantenmanger die het haar levensdoel heeft gemaakt om dat kleine beetje aanvulling die ze soms moeten doen van mij te ontnemen, met de melding dat mij uitkering is opgeschort.

  De reden : ik was niet op een afspraak geweest en had niet afgebeld,dit omdat ik onverwachts kon invallen voor een collega en bij mij werk voor gaat.
  Er is daar over mail contact geweest en mevrouw klantenmanger was perfect op de hoogte dat ik druk aan het werk was gezien de 100 overuren die ik heb kunnen werken in april.
  Elke maand lever ik netjes optijd mijn inkomstenformulier in ze weten dus hoeveel ik verdien.
  in de mails bleef mijn klantenmanger er tot 2x op hameren dat ik mij uitkering maar moest stopzetten en ik dan gelijk mijn vakantiegeld ook kreeg .
  ik heb haar 2x uitgelegd dat dat geen optie is daar ik de ene maand meer overuren kan krijgen dan de andere maand .

  En omdat mevrouw de klantenmanger nu zegt dat ze niet weet of dat ik mij aan mijn arbeidsverplichtingen houd?!! Terwijl ik per mail al had gemeld dat ik 100 overuren had gemaakt en druk aan het werk was is nu dus mijn uitkering opgeschort.mag dit????

  (Bezwaar heb ik gelijk via Internet ingediend.)

 5. Maak het ook mee lees hier dingen waar je ziek van word ondanks al me afspraken die ik na kwam en bij 1 voorlichting waar ze mij na afloop zeiden helemaal geen verlof dan gaat er tog wat rinkelen dus had nee gezegt met reden maardie bleek ni goed genoeg te zijn gelijk 100% gekort ben bezig voor hulp ma wat ik hier allemaal lees gaat echt ver hier in nl Heb me twijfels over dit systeem in nl

 6. Heb via Legal to people een rechtszaak aangespannen tegen de sociale dienst. Al mijn bezwaren zijn gegrond verklaard, maar moet weer 6 weken wachten op een tegen reactie. Dat kan betekenen, dat ik als nog 3 maanden strafkorting zou kunnen krijgen opgelegd en moet ik weer een zaak aanspannen. ( addertje onder het gras ). Legal to people zal voor de gewonnen zaak bijna 1000 euro ontvangen. Ondertussen heb ik de zaak gewonnen, maar betekent dat niet dat ik mijn drie maanden geld tekort van de sociale dienst ga ontvangen. Heb nu al een bitter smaakje in de mond. dat kan nog heel lang gaan duren. Begrijp het nog steeds niet helemaal. Je hebt de zaak gewonnen en de opleggingen zijn vernietigd en dan nog geen zekerheid!!!!!! Rare wereld. En die Jette Klijnsma is de volgende die aan de beurt komt. Ga gewoon een rechtszaak tegen haar beleid beginnen. Blijkbaar werkt haar beleid averechts. Het levert genoeg werk voor advocaten wat ik ze allemaal gun, maar ondertussen zit de clientele met de handen in het haar en met grote schulden die bijna niet meer overbrugbaar zijn. Bedankt Nederland.

  • Legal2People heeft hierover het volgende te zeggen.

   We begrijpen de frustratie in deze zaak heel goed. Echter, wij zien ook dat de eerste slag gewonnen is en dat de rechtbank een hoopgevende uitspraak heeft gedaan.
   We zullen dat proberen uit te leggen.

   De zaak ging om het volgende.

   Een maatregel was opgelegd van drie maanden volledige korting van de uitkering (dus drie maanden geen uitkering) omdat de gemeente vond dat deelname aan een traject was geweigerd zonder geldige reden. Het ging om de zogenaamde Inwerkweek van de gemeente Den Haag.
   Men laat mensen met weinig kansen op de arbeidsmarkt dit traject volgen om zogenaamde werknemersvaardigheden op te doen. Vele mensen hebben deze vaardigheden echter al en worden toch gedwongen dit te volgen. Als men weigert krijgt men een maatregel en als men nog een keer weigert een dubbele maatregel
   .
   Legal2People heeft nadat het bezwaar was afgewezen bij de rechtbank Den Haag beroep ingesteld.
   Hierbij is onder meer aangevoerd dat het traject geen maatwerk was en geen meerwaarde had.
   Het goede nieuws is dat de rechtbank Den Haag het volgende zegt in de uitspraak:

   “Gelet op de werkervaring en vaardigheden acht de rechtbank het niet begrijpelijk dat het volgen van het door de sociale dienst gekozen traject een meerwaarde heeft”.

   De sociale dienst heeft een algemeen traject gekozen wat bestond uit werknemersvaardigheden en sollicitatietraining en waarbij deelname verplicht was. Dit traject had in de ogen van de rechter dus geen meerwaarde althans de gemeente heeft dat nog niet kunnen aantonen.

   De rechtbank heeft vervolgens het besluit op bezwaar naar de prullenbak verwezen en aan de gemeente de opdracht gegeven een nieuw besluit te nemen waarbij uiteraard de gemeente de uitspraak van de rechtbank moet volgen maar waarvan de uitkomst nog onzeker is.

   Het minder goede nieuws is dus dat dit nog maximaal zes weken kan duren en het nog onzeker is of de gemeente uiteindelijk de maatregelen gaat terugbetalen. Dat is frustrerend en voor de burger moeilijk te begrijpen. Het was mooier geweest als de rechter meteen had beslist ook over de maatregel.

   Toch is dit een opmerkelijke uitspraak en dit betekent dat men niet altijd een door de gemeente gekozen traject hoeft te accepteren. Hierbij spelen de volgende zaken een rol.

   • De aard, de plaats, de duur en de werktijden van de in het kader aangeboden voorziening te
   verrichten werkzaamheden in relatie tot de mogelijkheden, de werkervaring de opleiding en
   • gezinssituatie van de belanghebbende;
   • De duur van de werkloosheid van de belanghebbende;
   • De zwaarte van de sanctie bij niet meewerken aan de aangeboden voorziening.

   Dus het kan inderdaad lonend zijn een procedure te starten indien niet rekening is gehouden met bovenstaande criteria. Legal2People zal de strijd niet opgeven.

   Legal2People

 7. Mijn vrouw is alleenverdiener in ons gezin en werkt gemiddeld 24 uur per week via een uitzendorganisatie. Vanwege haar lage inkomen heeft ze een aanvullende uitkering aangevraagd bij het UWV. Die is haar toegekend in de vorm van aanvullende WW-uitkering. Het aannemen van een uitkering betekent wel dat ze moet solliciteren naar een baan met volledige arbeidsomvang (38 uur per week). Ze heeft de plicht om zich in te spannen voor 4 sollicitaties per maand. In januari heeft ze er 3 overlegd. Dit heeft geleid tot een korting vanaf februari 2015 van 25% op haar uitkering. Vanaf 15 maart is zij echter na afloop van haar 3e arbeidsovereenkomst werkloos geworden. Het probleem is dat wij als gezin nog 2 maanden moeten leven van een gekorte uitkering die lager is dan € 900,00, Wat ik vreemd vind aan de kortingsmaatregel, is dat het UWV door de politiek (Jette Klijnsma PVDA) is geautoriseerd om dergelijke sancties te verzinnen en uit te laten voeren door het UWV. Dit is strijdig met de bescherming van het recht op een bestaansminimum, de bijstandsnorm, die de wetgevers (politici, waar zij zelf deel van uitmaakt) in de wet hebben vastgelegd. Daarnaast is het inderdaad strijdig met een andere bestaansnorm die wordt gegarandeerd in de wet in het geval men met schulden te maken heeft, die norm de beslagvrije voet bedraagt 90% van de toepasselijke bijstandsuitkering. Overigens blijft deze norm voor deurwaarders en overheidsinstanties ook overeind in het geval er sprake is van terugbetaling van schuld veroorzaakt door fraude. Het gekke is dus dat die beide wettelijke normen niet meer gelden als men een sollicitatie te weinig indient.Verder is het ook nog eens zo dat er een andere bescherming wordt gegeven vanuit de EU-regels. Men heeft in een EU-verdrag (soort afspraak met wettelijke kracht) vast laten leggen dat bedrijven (qua strekking echt het zelfde) in hun verkoopvoorwaarden geen voorwaarden mogen opnemen die de EU-burger onredelijk zouden bezwaren.

  Crux: waarom wordt een politicus (Jette Klijnsma) door andere politici de vrijheid gegeven om te handelen geheel tegen:
  – wettelijke regelingen die het bestaansminimum garanderen voor de NL-burger en;
  – de minimum bestaansnorm van de beslagvrije voet te negeren, en;
  – onredelijk bezwarende voorwaarden (ERVM) aan werklozen voor te leggen

  Gelet op de NL-wetten en ERVM zou de maximum boete nooit meer mogen bedragen dan de beslagvrije voet, hetgeen overeenkomt met 10% van de toepasselijke bijstandsnorm. Een hogere boete raakt gezinnen met een laag inkomen onredelijk zwaar in hun bestaan en leidt onherroepelijk tot extra incassokosten waar zij logischerwijs mee te maken krijgen.

  • Beste Ed,

   Als jullie gezinsinkomen nu zo laag is (echtpaar … + kinderen) waarom vraag jij dan geen Bijstandsuitkering aan?
   Norm = € 1300,- toch
   Als je daar onder zit met alleen de WW-uitkering van je vrouw …. dan kun je een aanvullende uitkering van de Gemeente krijgen.

   (ik neem aan dat jullie alle toeslagen al hebben geregeld .. huur- zorgtoeslag en KGB)

   Wat betreft de hoogte van de boete daar geef ik je helemaal gelijk in.
   Dat is bizar. Het had ook afgedaan kunnen worden met een waarschuwing. Dan zorg je wel dat je er in het vervolg altijd 4 kunt laten zien.

   • Sorry dat ik zo laat reageer.

    Je hebt helemaal gelijk Sophia, v.w.b. een aanvulling vanuit SoZaWe in de vorm van een bijstandsuitkering. Daar hebben we logischerwijs meteen aan gedacht en ons daarvoor bij SoZaWe gemeld. Maar nu komt het: bij SoZaWe zeggen zij “we moeten rekening houden met de kortingsmaatregel van UWV, per saldo schiet u er niets mee op om bij ons een aanvulling aan te vragen”. ?!?

 8. Hallo.

  Ik sta op en protesteer, tegen diegene die probeert, mijn leven af te nemen.

  Het volgende dames en heren en kan het nog ZIELIGER…?

  Via de gemeente op sollicitatiegesprek geweest. Men ontving mij vriendelijk en wilde mij graag hebben. Ik heb een hbo-opleiding recent afgerond en het werk dat ze aanboden sloot goed aan op mijn opleiding.

  Mevrouw vertelde wat het werk inhield en wat ik allemaal zou gaan doen. Ik, recent afgestudeerd en nog geen werkervaring vroeg aan mevrouw in hoeverre werkervaring vereist is voor de functie. Dat legde ze netjes uit, geen probleem. Kreeg een hand op het einde. Mooi!

  Eenmaal thuis aangekomen, werd ik gebeld door de gemeente. Meneer u vroeg tijdens het gesprek of werkervaring vereist is en zodoende hebben wij besloten dat u zich niet voldoende hebt ingezet. U verkleinde hierdoor u kans tot werk. Sanctie: 3 maanden GEEN uitkering!!

  Nu, bijna 3 maanden verder word ik gedreigd om uit huis gezet te worden, heb ik 3 maanden geen zorgverzekering betaald. De schulden stapelen zich op omdat die instanties niks te maken hebben met of jij gekort bent ja of nee. Het enige wat zij kennen is dat je acceptgiro aan hen wordt voldaan. Logisch natuurlijk, maar van een kale kip…. Vul maar in.

  Ik heb een advocaat in de hand genomen en die heeft mij gezegd dat er zoiets bestaat als een kostenvoet of iets dergelijks. WAT inhoudt dat wie dan ook, welke instantie dan ook aan dat bedrag niet mag komen. Dat is zeg maar om te kunnen overleven.

  De zaak is gestart maar dat duurt allemaal zo lang.

  • Beste Silva,

   Ik heb exact hetzelfde meegemaakt.
   zelfs een paar keer achter elkaar.
   Dit is een zeer ernstige situatie.
   Als jou uitkering echt is ( let op ) stopgezet, heb jij het recht om opnieuw een uitkering aan te vragen die zij ook dusdanig als een nieuwe zaak moeten behandelen.
   Vraag per direct een wettelijke bedrag aan in de vorm van een lening tijdens de aanvraag uitkering wegens schulden ( dit noemen we broodnood).
   Jou huidige situatie is broodnood.
   Verlaat het pand niet en beroep je op deze wet.

   Regels:Voorschot op bijstandsuitkering

   De gemeente heeft 8 weken de tijd om uw recht op een bijstandsuitkering vast te stellen. Dit is een lange periode vooral als u toch al weinig tot geen inkomsten heeft. U heeft dan ook recht op een voorschot.

   Ik zou in de tussentijd van aanvraag alle schulden proberen te bevriezen dmv het uitleggen van jou situatie aan alle schuldeisers, probeer de onwerkelijke situatie in jou voordeel te gebruiken.
   Er is hier sprake van onmacht en geen onwil.
   Probeer hier te onderhandelen door te zeggen dat je bezig ben met een aanvraag uitkering en daarbij een voorschot verwacht of onderhandel met mogelijke belastingteruggaven of vakantiegeld.

   Stap 1 is verhuurder, maak een afspraak en onderhandel met een voorschot.
   Je kan nu niet betalen wegens omstandigheden, maar je bent wel bereid om een afspraak te maken om de huurschuld later alsnog te voldoen.
   Jij laat hiermee zien dat je het graag wil oplossen.

   Stap 2 is zorgverzekering, maak afspraken voordat je verzekering op zal worden geheven.

   Stap 3 (alleen als je stap 1 voor elkaar hebt gekregen) stap dan over van energieleverancier mocht je afgesloten worden en maak een minimale betaalafspraak voor de hoofdsom.

   Ook moeten schuldeisers zich houden aan de beslagvrije voet.
   http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=14

   En niet onbelangrijk!
   overleg de stappen eerst met je advocaat.

   Ik kan niet anders zeggen dan de moed erin te houden (ik heb exact hetzelfde meegemaakt).
   Ik hoop dat je het lukt om de situatie te redden.
   Mij is het ook gelukt om alles nog te redden, niet zonder slag of stoot.

   Veel geluk gewenst

 9. Cwi/Uwv/Isd – Asociale Dienst, het begint op al quada/isis/terror te lijken met alle naam verschillen. Helaas is het eerste wel echt en de tweede zelf gecreërd door israHELL en amerika (CIA)..

  Het is gewoon een criminele organisatie de isd, meeste mensen/robotten die ik heb gesproken waren alleen maar schijnheilig aan het praten en ze houden zich nooit aan afspraken. Het is net de maffia alleen wordt je nog net niet doodgeschoten. Ben benieuwd wanneer de doodstraf weer ingevoerd word, want we gaan duidelijk weer terug in de tijd door de strafkamp isd met hun belachelijke straffen dat ze kunnen uitdelen.

  Ipv van helpen gaan ze je bedreigen, vernederen, stalken, discrimineren, intimideren. Mocht dat niet genoeg zijn dan heeft bezwaar geen zin, want je praat gewoon tegen een muur. Rechtzaak heeft geen zin want het kost je geld en veel energie, waarbij jij als kleine man tegen een grote, machtige instantie niets tegen kunt doen. Ook al heb je zoveel bewijs, het heeft gewoon geen fucking zin, ze verdraaien alles met andere woorden en hoppa jij bent weer de lul (na mijn ervaringen)..

 10. In de gemeente Vlissingen is een vreemde situatie: huisjesmelkers die uitzendbureaus’s beginnen. Mensen uit Oost en Zuid Europa, (die niet op de hoogte zijn van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals lastige Nederlanders) worden in de huisjes gezet en aan het werk gehouden : zij moeten wel de huur kunnen betalen 😉 .Nederlanders zijn tweede keus, ik spreek uit ervaring ! Vele busjes met personeel rijden af en aan, uitsluitend niet-Nederlanders. Dit gebeurt in heel Nederland, voor een project komen ze zelfs met bussen uit Spanje ! Een paar weken ploegendienst draaien en wonen op een camping, daarna weer terug > Ondertussen voert de sociale dienst hier de druk op, en “plaatst” mensen bij bedrijfjes die ze zelf zijn begonnen, (gemeentetaken bv) , en laten mensen werken voor een aantal uren waarmee ze hun uitkering kunnen “verdienen”. Ook zijn er straffe maatregelen mogelijk bv verplicht verhuizen voor een baan ! Dit is gewoon de ontmanteling van een samenleving, ik kan het niet anders noemen.

 11. Wat doe je tegen een aggressieve organisatie die onrechtmatig vordert omdat ik de jaarcijfers moet aanleveren van een bedrijf wat niet van mim is? Betreft een sexcamdame, aanleveren gegevens heeft tot gevolg dat ik de stukken terug krijg.
  Inmiddels beschuldigd van diverse aggressie praktijken, waarvan er niet een klopt. En nu uitmond in een dreiging tot korting wegens fysiek geweld.
  .
  Nou zit ik sinds mijn geboorte met een medische aandoening en heb sedeet 2006 mij niet meer kunnen houden aan een dieet, kan niet eens meer lopen, WMO aanvraag duurt al 9 maanden, inzagerecht wordt niet gehonoreerd met allerhande onzin en smoesje. Tegenstrijdige stukken in overvloed, interne communicatie en communicatie aan mijn persoon zijn wezenlijk anders kwa inhoud.
  .
  de gevolgen zijn inmiddels onomkeerbaar, nieren aangetast, rechteroog zwabbert wat in de oogkas, rechtsdoof extreem vitaminegebrek enzovoort. Ik zie het nut na bijna 9 jaar vechten voor een bestaan, van een behandeling niet meer en heb deze gestaakt bekrachtigd met een behandelverbod. Vragen om de gemeentelijka arts wordt ondanks de periodieke controles toch geweigerd, de ambtenaren spelen liever zelf doktertje.

  Sociale zaken mist een letter, dient Asociale zaken te zijn.

 12. Dag beste mensen. Ik ben een vrouw van 44 die dakloos is, nu inmiddels een eigen kamer heb in het pand van de stichting. De voorwaardens zijn: je moet gaan werken, je moet de schuld hulpverlening in. Allemaal prima, maar sinds ik van het daklozen deel van die stichting naar een eigen kamer ben gegaan (dus zwaar vooruit ben gegaan), zit ik in 1 keer op zak en kleedgeld. 1 vaste last (cvz) van €152,36 mijn premie, en mijn achterstand. Dan nog is 108€ cak houd ik dus maar 90€ over voor DE HELE MAAND. Hoe kan ik nou de schuld hulpverlening in (voorwaarden voor begeleid wonen) met restant 90€ terwijl ik niet eens meer mijn vaste lasten meer kan betalen. En dan nog gaan werken ook? Dan heb ik nog zo’n goede hulpverlener die er dan van maakt, je redt het niet, dan moet je maar terug naar de daklozen opvang. Of terwijl, participatie wet houd dus eigenlijk in WIE (WILT) WERKEN, ZAL NIET ETEN! !! IN PLAATS VAN WIE NIET WERKT ZAL NIET ETEN!!! IN het 2e geval krijg je genoeg is blijkbaar wat ik om me heen zie gebeuren. Je laat motivatie zien, en dan krijg je dit soort toestanden. Mij motivatie is in elk geval compleet weg. Bedankt gemeente Leiden, en de st. De Binnenvest Leiden.

 13. Per 1 april ben ik verplicht gesteld door de gemeente Almere om via to mi groep 24 uur te gaan werken of stage te gaan lopen. Of hoe ze het ook willen noemen. Ze hebben mij bij een kringlooppapier geplaatst met de mededeling bij intakegesprek dat ze mij geen reguliere baan kunnen aanbieden. Heel erg motiverend, maar ik neem ze toch al lang niet meer serieus. Ik ga er alleen heen omdat het moet en de werkgevers zijn alleen maar blij met de gratis krachten die ze van de gemeente krijgen en wat dacht je van de loonsubsidies. Ik snap niet dat de overheid niet inziet dat je niet jaren, dus sinds 2008 ga ik van het ene naar het andere reïntegratie traject kan gaan. Maar de gemeente zit ook op de blaren want wat velen niet weten is dat de gemeentes van de overheid een budget krijgen te besteden en wanneer ze dat niet opgemaakt krijgen, ze het jaar daarop minder subsidie krijgen. Daarom sturen ze uitkeringsgerechtigden massaal naar die nutteloze bedrijven, die zelf noodlijdend zijn en die toch niemand een reguliere baan aanbieden. De gemeente Almere en to m ingreep zijn twee boeven bij elkaar. Trouwens het kan gebeuren dat je een envelop in de brievenbus krijgt met een vragenlijst die je moet opsturen naar een overheidsinstantie over je tevredenheid. Vul het in, iedereen wil graag werken maar het moet lonend zijn, je moet met plezier’s morgens opstaan en met voldoening weer naar huis komen.

 14. Gemeente Huizen vertelde me eind vorig jaar dat ik 3 dagen zou moeten werken bij de Kringloopwinkel als onderdeel van mijn “Re-Intergratie”, ik had toen ook aangegeven dat ik wat geld had gekregen van een Pensioen fonds en dat ik daarvan zo snel mogelijk mijn Rijbewijs wou gaan halen aangezien ik al meerdere keren een baan niet heb gekregen en ik dus denk dat het mijn kansen op een baan verhoogt.
  Nu ben ik met mijn Rijbewijs bezig en krijg ik te horen dat ik 40 uur moet gaan werken zonder vergoeding (mijn uitkering is 670 Euro zonder toeslagen!) bij een Metaal werkplaats van de Tomin… Dan kan ik dus niet verder met mijn autorijbewijs en solliciteren word ook lastig als je 40 uur moet werken, maar hun zeggen dat dat hun probleem niet is… volgens mij is het de bedoeling dat ik zo snel mogelijk weer aan het werk kom, maar ik zie niet hoe 3 maanden 40 uur per week in een Tomin Werkplaats metaal plaatjes buigen me daarbij gaat helpen, helemaal aangezien het ook nog eens flink beneden mijn arbeids niveau is als SMT Operator.

 15. Ik ben 63 jaar en voor 51%afgekeurd. Volgens het laatste onderzoek heb ik een dubbele hernia en doorgezakte rugwervels en dien nog wel volledig inzetbaar te zijn. Het UWV heeft zijn werk uitbesteed aan een re-intergratie bureau. Deze heeft voor de tweede keer werk voor mij gevonden zonder honorarium maar met behoud van mijn uitkering van 500,- euro netto per maand. Zou je dit nu in deze tijd moderne slavernij noemen? Ik ben in iedergeval radeloos. Help help help.

 16. Beste mede mensen, met veel pijn in mijn hart(letterlijk) lees ik de verhalen van mijn medemens. Wat een absolute schande en ooh wat een ellende. Omdat ik ook in dezelfde positie zit, heb ik na radeloos zitten janken op google gezocht naar een oplossing voor dit onmenselijke en ongelovige behandeling. Ik wou echt een oplossing, want ik weet dat dit niet kán! hoe kan dit nou? Na altijd te hebben gewerkt, kwam ik vanwege de recessie(2010) werkloos te staan. Daarna heb ik met tussenpozen hier en daar tijdelijk gewerkt, want een vaste baan zat er voor mij helaas niet bij. Ik heb alle soort banen genomen en keek niet naar mijn niveau. Helaas hield het voor mij op en moest ik noodgedwongen toch een uitkering aanvragen.(dat besluit nam ik omdat ik letterlijk geen eten meer had voor mijn 3 minderjarige kinderen) Ik heb duidelijk en eerlijk aangegeven dat dit voor mij een noodsituatie was omdat ik zelfs de tijdelijke banen niet meer kon vinden. Ik had geen cent meer en vroeg of ik ergens terecht kon voor een beetje eten voor de kids, nee, niemand wist iets, Ik bleef buiten het gebouw staan rondkijken en mezelf afvragen hoe ik in deze situatie terecht kon komen en waar ik nu eten moet halen. Uiteindelijk ging het gebouw sluiten en ik stormde weer binnen en was desperate en begon je janken om hulp, toen zij een medewerkster dat ik snel om de hoek naar de zorgboog kan gaan en daar vragen of hun iets wisten, daar wisten ze ook niks, toen ik naar buiten wou gaan, riep een stagiaire(kreeg later te horen wie zij was) mij terug en vroeg of ik de voedselbank kende, oooh ja, riep ik, maar ja, zegt ze u moet doorverwezen worden en dat duurt ook een tijd, Ik had dus geen tijd want ik had niks te eten in huis. Ik zei ja verwijs mij aub door, maar dat kon ze niet omdat ik geen inkomen had(zo gaat dat weer) Ik vroeg haar het adres van de voedselbank om zelf daar te gaan kijken of ik misschien een brood of wat dan ook voor deze ene keer mocht hebben. Lang verhaal. Waar het om gaat is dat ik na het eerste bezoek aan de werkplein meteen een datum kreeg om de aanvraag te komen indienen. Op die datum ben ik geweest en mocht al de volgende week op intake gesprek met Atlant groep waar ik op een zogenaamde ” oriëntatie traject” gezet werd om te kijken waarom ik niet aan het werk kom. Daar doe je productiewerk. Ik kwam niet eens zolang terug uit betaalde baan, ik had heel veel problemen vanwege geldgebrek( dreiging uithuisplaatsing, dreiging afsluiting electra en gas, een lege koelkast en keukenkasten, kinderen die blijven vragen wanneer er weer warm gegeten kon worden etc etc) de dag ná de intake moest ik beginnen, er was geen begrip voor mijn situatie op dat moment, en je kon ook geen voorschot vragen omdat je aanvraag pas ingediend was. oooh, wat een harde tijd. En nu zijn we 6 maanden later, zit weer in het volgende traject. Heb een maand geen geld gehad omdat er gezegd werd dat ik daar geen recht op had, te laat de uitkering aangevraagd etc etc. Moest al 2 keer alle bankafschriften open en bloot brengen en mevrouw geloofde me niet toen ik zei dat ik van de spaarrekening(met € 0,-) geen afschriften kon krijgen. Dus net als iemand op dit forum heb ik ook aangegeven dat ik daar kwam inloggen en dat ze kon meekijken wat ik precies had en heb. Want de aanvraagprocedure is hierdoor weer verlengt met 6 weken. Ik kon het niet meer aan. Nu wordt er weer gevraagd naar bankafschriften van 6 maanden( dit is de 3de keer in 6 mnd tijd) Ook heb ik al 3 keer sociale recherche bij mij binnen om te kijken of mijn ex nog binnen was. Als je hier eerlijk bent, wordt je gestraft! je moet liegen blijkbaar, maar ik blijf ondanks alle problemen lekker mezelf en sta recht in het leven. Willen ze me niet geloven, is hun eigen geweten die hun achtervolgd. Nu ben ik voor 100% afgekort, hahahaha, janken kan ik niet meer, tranen zijn opgedroogd, had heel veel problemen en heb nu nog meer. Want ik heb mijn woord gegeven dat ik de huur nu eindelijk weer op tijd zal betalen, nu ben ik in gebreke, ben gister naar de woningbouw gegaan, ik heb tot morgen ochtend om te betalen. Mensen…. Wat moeten wij doen??? Ik heb heel veel verhalen gelezen, maar ik wil dat wij samen een aanpak methode gaan bedenken, niet bang zijn lieve mensen, ik maak hetzelfde mee, dus ik voel het ook. Ik kan alle vernederingen en denigrerende woorden die onlangs tegen mij gezegd is gaan typen hier, maar dan wordt het verhaal veel langer. Dus, ik weet dat jullie ook worden vernederd en dat je bijna gek wordt van de onmacht, ziekenfonds is verplicht, ik kan dat niet betalen als ik 100% gekort wordt toch(ook al kon ik het maanden niet) Ik moet naar het traject, ook al moeten mijn kinderen met honger naar school, ik moet daar gaan en ooh wee dat ik niet mee lach en mijn positieve kant laat zien, word ik weer op het matje geroepen. Wat is dit voor een ongelovige geestelijke mishandeling? mijn kinderen worden ook mee mishandeld, als je naar de kinderbescherming gaat en aangeeft dat er kinderen zijn die soms niet gevoed kunnen worden, dan gaan ze meteen erop af, want dat is kinderverwaarlozing. Wat doet de gemeente nu met ons??? en onze kinderen?? jouw eten wegnemen. Ik, net als bijna iedereen heeft heel lang belasting betaald om als wij steun nodig zouden hebben, dat wij daadwerkelijk die steun kunnen krijgen, nu worden wij erger dan criminelen behandeld, zelfs in de gevangenis krijg je eten en een warm bed. Wat hebben wij zo fout gedaan in de ogen van de overheid? Waarom deze onmenselijke straf? motiveren om aan de slag te gaan is prima, maar moet het op zo’n manier?? terwijl de banen er niet zijn? vooral als je geen tiener meer bent. Wie weet een aanpak methode voor deze machtsmisbruik? ik doe zeker mee. Moeten wij met z’n allen in den haag gaan staan met borden? zal dat hun ogen open maken? Moet ik met mijn opgenomen vernederingen naar de media stappen? dan kan ik weer aangeklaagd worden. Het lijkt dat iedereen van ons de frustraties kwijt willen, maar niet weet hoe wij dit gaan aanpakken, want het moet stoppen. Werken geen probleem, maar slavernij niet meer! Graag iedeeën mensen. Ik voel met jullie mee. Hou je sterk! Nou moet ik bang zijn om dit te publiceren, bang om represailles. Vrij land mensen.

  • Ik begrijp je maar al te goed. Ik weet wat je meegemaakt hebt. Hier ongeveer hetzelfde,gelukkig iets minder heftig,maar wat niet is kan nog komen. Ik kan maar 1 ding zeggen: blijf ondanks alle ellende positief,blijf ze lastig vallen met je problemen en roep professionele hulp in. Dit kan je niet alleen oplossen. Ik meen dat dit ook mogelijk is via deze site,althans er staat ergens een adres voor hulp.
   Wat kan je medemens, in de vorm van gemeenteambtenaren en regering/parlement, toch verschrikkelijk zijn.

  • Beste mevrouw, ik vind het heel erg voor u, maar niet alle ambtenaren bij de sociale dienst zijn harteloos. Je moet net op dat moment eentje tegenkomen die carrière arrogante tijger is ingesteld. Voorts kunt u ook advies krijgen van de bijstandsbond, die geven u goed en welgemeend advies. Geef hen ook nooit je prive nummer en bespreek zo min mogelijk privé zaken die hen voor de rest niets aangaan want die gebruiken ze toch naar believen tegen je dat is tenminste mijn ervaring. Wat ze niet hoeven te weten hoeven ze niet te weten. Ik weet dat het moeilijk is maar heb geloof in uzelf en kunnen alles heeft een begin en een einde, de zon gaat weer voor u schijnen en remember u kinderen hebben u hard nodig

 17. De overheid maakt mensen kapot door klantmanagers niet te wijzen op fatsoenlijke behandeling voor uitkeringsgerechtigden. Zelf hebben ze het over normen en waarden, maar laten dat varen wanneer ze dat zelf zouden moeten uitdragen.
  Ik ben zelf onheus bejegend en geestelijk geterroriseerd door een klantmanager. Zelfs zo ver dat ik een einde aan mijn leven wilde maken. Mijn klacht intern is niet serieus genomen. Sterker nog, zijn leidinggevende doet er lekker aan mee, inclusief misleiding d.m.v. valsheid in geschriften. Mijn bewijzen waar ze om vroeg heeft ze in de doofpot gestopt, net als de hele zaak. Haar antwoord op mijn eisenpakket was:”Dat kan niet binnen 2 weken” , maar daarna heb ik nooit meer iets gehoord.Hierdoor heb ik een trauma opgelopen en zit nu met een burnout. Elke keer wanneer ik hierover tegen mensen vertel begin ik te trillen van woede.
  Toegang tot het rechtssysteem krijg ik steeds maar niet, omdat er niet naar de inhoud gekeken wordt. Mijn zaak ligt nu sinds december 2014 bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Mensenrechtenadvocaten zijn schaars en de meesten kunnen er geen zaak meer bij hebben. Mocht ik negatief antwoord krijgen van het gerechtshof, dan kom ik met het verhaal naar buiten via de media, al houd ik zelf niet van aandacht.
  Heeft er iemand een idee hoe ik dat het beste kan doen? Of is er nog een middel na de uitspraak van de gerechtshof. Het betreft trouwens wel een artikel 12 procedure. Indien het een negatieve uitspraak is kan ik dus nergens een rechtszaak aanspannen, tenzij er een advocaat mij helpen wilt (helaas op basis van toevoeging).

  • Hi Alvin,

   Ik vind het jammer dat het zo ver is gegaan. Ik hoop echt van harte dat je een advocaat kan vinden, want dit is echt werk voor een mensenrechten advocaat als ik me niet vergis. Hieronder ga ik weer reply-en, maar het is niet een antwoord op jouw vraag om hulp, die heb ik helaas niet. Ik ben geen jurist. Ik hoop wel dat je het doorleest en dat je misschien iets eruit kan halen wat voor jouw van toepassing kan zijn. Ik wens je heeeel veel succes en probeer inderdaad alsnog een advocaat te spreken(ik weet dat ze schaars zijn op dat gebied) Succes.

   • Beste mensen,

    Ik heb verder gezocht en vond het volgende verdrag. Ik ben geen jurist, maar studerende(ook al is dat mij nu ook ontnomen omdat ik fulltime als slaaf moet werken) maar ik ben van mening dat net als dit verdrag, ook het Europees verdrag van toepassing kan zijn op de manier waarop wij worden behandeld met de nieuwe participatie wet die zo uitgebuit wordt door de verantwoordelijken die deze wet moeten uitvoeren. Ik zeg absoluut niet dat de wet niet deugd, maar mijn mening is dat het misbruikt wordt. Ik ervaar het als geestelijke torture en het onteerd mij in mijn menselijk bestaan en nu dat ik geen geld krijg ervaar ik het ook als fysieke bestraffing want plat gezegd; ik kan haast niet eten en stelen doe ik niet, ik verga liever van de honger dat ik een crimineel word, maar als ik aan mijn kinderen denk, dan weet ik niet meer wat te doen.

    Dus ik probeer via deze weg iemand te vinden die dit verder kan en durft uit te zoeken. Volgens mijn begrip staat dit gebeuren nu met ons(volgens alle verhalen die hier geuit worden) in strijd met het Europees verdrag van mensenrechten en in strijd met het VN verdrag.
    Ik begrijp dat nieuwe wetten boven oude wetten gaan, en dat bijzondere wetten weer voorrang hebben, maar volgens mijn begrip mogen deze wetten niet boven het Europees verdrag. Please correct me if i’m wrong.

    Ter verduidelijking: Alles wat hierboven neergezet is is mijn mening en hoe ík het ervaar.

    Hieronder heb ik één van die verdragen neergezet(bron: overheid.nl)

    Verdrag tegen foltering en andere wrede, onmenselijke en onterende behandeling of bestraffing, New York, 10-12-1984
    Geldend op 04-03-2015

    Verdrag tegen foltering en andere wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing

    De Staten die Partij zijn bij dit Verdrag,
    Overwegend dat, overeenkomstig de in het Handvest van de Verenigde Naties verkondigde beginselen, de erkenning van de gelijke en onvervreemdbare rechten van alle leden van de mensengemeenschap grondslag is voor de vrijheid, gerechtigheid en vrede in de wereld,
    Erkennend dat deze rechten voortvloeien uit de inherente waardigheid van de mens,
    Overwegend dat krachtens het Handvest, inzonderheid artikel 55 daarvan, de Staten verplicht zijn de universele eerbied voor en de inachtneming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden te bevorderen,
    Gelet op artikel 5 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en op artikel 7 van het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten, welke beide artikelen bepalen dat niemand mag worden onderworpen aan foltering, noch aan wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing

    Artikel 1
    1.Voor de toepassing van dit Verdrag wordt onder „foltering” verstaan iedere handeling waardoor opzettelijk hevige pijn of hevig leed, lichamelijk dan wel geestelijk, wordt toegebracht aan een persoon met zulke oogmerken als om van hem of van een derde inlichtingen of een bekentenis te verkrijgen, hem te bestraffen voor een handeling die hij of een derde heeft begaan of waarvan hij of een derde wordt verdacht deze te hebben begaan, of hem of een derde te intimideren of ergens toe te dwingen dan wel om enigerlei reden gebaseerd op discriminatie van welke aard ook, wanneer zulke pijn of zulk leed wordt toegebracht door of op aanstichten van dan wel met de instemming of gedogen van een overheidsfunctionaris of andere persoon die in een officiële hoedanigheid handelt. Foltering omvat niet pijn of leed slechts voortvloeiend uit, inherent aan of samenhangend met wettige straffen.(bron: overheid.nl)

    Tot hier mensen.

    • Er is al meerdere keren geprobeerd met verwijzing naar bijvoorbeeld het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) aan te geven dat bepaalde onderdelen van de Nederlandse wetgeving hiermee in strijd zijn. Tot nu toe wilde hier geen rechter aan. Helaas. Dat wil niet zeggen dat het niet nogmaals geprobeerd zou moeten worden, want onrecht moet en zal bestreden worden!

     • Hallo, Ik heb natuurlijk toen het me overkwam al de wetboeken doorgenomen. Artikel 93 en 94 van de grondwet stellen dat verdragen boven de wet staan. Wat juist mis gaat is dat er bij het doen van aangifte niet naar de inhoud gekeken wordt of men trekt de verkeerde vergelijkingen. Een agent mag schrijven namens de politie en de ambtenaar namens de gemeente. Bij mij schrijft de gemeente namens een bedrijf, maar wel op eigen briefpapier van de gemeente. Hoe duidelijk wil je het bewijs van valsheid in geschriften nou hebben.

 18. Hallo.. ik ben een alleenstaande moeder en heb een dochter van 8 ze gaat wel naar school .. maar doe de opvoeding echt alleen geen opa en oma of andere familie in de buurt .. ik krijg nu 660 uitkering en werk 14 uur met behoud van uitkering en kan dit dan ook goed plannen met de activiteiten van mijn dochter en het huishouden.. Nu ben ik net gebeld daae de gemeente Roosrndaal en willen ze me 36 uur laten werken voor 660 euro .. ik kan dat 1 niet plannen en 2 is dat zwaar onder het minimum loon.. Dat mag toch niet ik solliciteer ondertussen wel verder maar heb helaas nog geen gepaste part time baan gevonden dan had ik ook een oplossing.. ik heb al wel at info gevonden .. maar wil precies weten wat mijn rechten en plichten zijn met een dochter van 8 in de gemeente Roosendaal.

  Vriendelijke groet,
  Diana Pronk

  • Dag Diana, je kunt gratis advies vragen aan de juristen van Legal2People, specialisten in de bijstandswet.
   Je kan ze bellen, zie legal2people.nl!
   Succes.

 19. Ambtsmisbruik, onrechtmatige daad met een bijstandsuitkering door de gemeente Sluis/Oostburg. Vanwege huiselijk geweld door een verhuurder met daarbij een onrechtmatige plotselinge uithuiszetting. Zonder enige procedure bij de rechtbank of aankondiging vooraf. En daarbij meervoudig orthopedisch letsel met blijvende kans op invaliditeit. Zoals duidelijke rontgenfoto”s voor een gebroken pols, gebroken teen en zware hernia. Is dus een noodwoning afgewezen door de gemeente. vanwege problemen met de post op dat adres in afwachting van het strafrechtelijk onderzoek is de bijstandsuitkering meteen stopgezet. Ik moest maar naar het Leger des Heils gaan ?! Eigenlijk is Nederland een heel fascistisch land die alleen de allerzwaksten aanpakt om daarvan te profiteren. Eigenlijk hadden ze mij willen beschuldigen van uitkeringsfraude omdat er dus geen onderdak meer was maar dus wel een adres totdat dit strafrechtelijk is opgelost.. En de bijstandsuitkering met boete willen terugvorderen. Mensonterend, menswaardig, armoedegrens ??????? Probeer dan nog maar ns een advocaat te vinden gespecialiseerd in mensenrechten en ambstmisbruik.

 20. Ik kwam te laat bij het IWB van Almere, een half uur maar liefst. Dat was mijn eigen fout, ik was in de overtuiging dat ik op tijd was. Ik kwam daar aan, de begeleider – een nieuwe weer – wilde mij nog geen eens te woord staan. De beveiliger moest aan mij doorgeven “een stemmetje in mijn hoofd zei dat ik hem toch maar niet moest bellen, ik stuur hem gewoon een brief dat hij gekort gaat worden” (de woorden van de begeleider aan de beveiliger). De beveiliger gaf zelfs aan dat het te ver gaan en dat juist die begeieider om de kleinste dingen al kort. Lekker dan, maar hoeveel de korting zal zijn mag ik morgen in een brief gaan lezen.

  het zure is, de eerste maand van het traject werd ik uiterst netjes behandeld. Toen werd ik naar een collega overgezet. Die was uiterst onplezierig, kleinerend, en dreigend. Toen ik via via aan een ander begeleider liet weten hoe ik was behandeld geweest, zei ze dat dat machtsmisbruik was. Dus de ene collega aldaar was niet te spreken over de andere collega. Ik moest maar aangeven dat ik niet zo behandeld wenste te worden. Maar ik kijk wel uit.

  Nu wederom een andere begeleider, waar ik deze afspraak dus mee had. Ik had 11:00 u. in mijn hoofd, dus ik was daar op tijd, volgens mij. Al mijn sollicitaties netjes geregeld, 5x per dag zoals altijd. Maar de ticket van de aanmeldmachine kreeg ik niet, ik was te laat, las ik. Dus naar de balie, ik verwacht in ieder geval nog met die nieuwe begeleider van mij een babbeltje te kunnen hebben, maar nee daar had meneer geen zin in.

  En nu? Ik vind het een schande.

 21. Afgelopen week moest ik opdagen voor twee zgn. poortwachters van de sociale dienst die mijn aanvraag voor een uitkering moeten beoordelen. De ene wachter gaat over geld en de andere over werk. Vooral die laatste begon meteen al hoog van de toren te blazen. Hij probeerde me te intimideren door bv. te zeggen dat de belastingbetaler van mij verwacht dat ik er alles aan doe om uit de uitkering te komen. Ter illustratie noemde hij de mogelijkheden die ik daartoe dan zou hebben. Allereerst natuurlijk solliciteren, minimaal 4x per week. Dondert niet waarop: post sorteren, stekjes in potjes stoppen, etc. Ook moest ik ‘participeren’ door vrijwilligerswerk te zoeken. Als me dat niet binnen een paar weken zou lukken kon ik aan de slag in de “keet” waar de gemeente wel wat voor je te doen heeft. Geen idee wat dit is.

  Tot zover een bekend verhaal. Maar nu komt het; mijn plannen voor een eigen onderneming werden volkomen genegeerd. Al in de aanmeldingsbrief had ik verzocht dat ze me moeten aanmelden bij BZ ( bureau zelfstandigen) omdat ik vergevorderde plannen heb voor een onderneming. Daarvan zei hij- zonder ook maar iets te weten van mijn plan- dat dit bij voorbaat kansloos is en dat ze me niet gaan aanmelden bij BZ. hij voegde er aan toe dat alleen al die aanmelding hen 2000 euro kost. Dus daar zijn ze niet zo happig op.

  Ik opperde dat ik recht heb op een toetsing en dat alleen een expert of BZ kan beoordelen of mijn plan een kans van slagen heeft. Van BZ hoorde ik dat de gemeente me moet aanmelden voor een oriëntatie traject. Dat dat de enige manier is om te beoordelen of ik voor begeleiding van BZ en het starten van een bedrijf vanuit een uitkering in aanmerking kom.

  Een patstelling dus. De gemeente kan/wil die beoordeling, het oriëntatie traject niet betalen en op een andere manier krijg ik daar geen toegang.

  Nu, na lang aandringen, heeft de wachter mijn bedrijfsplan gekopieerd en gaat hij het lezen.
  Hij zal dus moeten beoordelen of mijn plan die investering wel waard is. Dus, met andere woorden; een ambtenaar van de sociale dienst zonder enige expertise op mijn vakgebied gaat beoordelen of mijn bedrijfsplan perspectieven biedt.

  Dit vind ik werkelijk van de gekke!

  Mocht dit tot een afwijzing leiden en ik dus niet wordt aangemeld bij BZ, wat kan ik dan nog doen? Ik wil het er zeker niet bij laten zitten. Ik vind dat ik recht heb op een serieuze toetsing door bekwame mensen zoals bij BZ. Niet dat ik op grond van een bezuinigingen meteen afgeserveerd wordt door een ambtenaar die geen verstand van zaken heeft.

  Hoe zou ik mij hier tegen kunnen verweren?

  • Een dergelijke bedrijfsplan zal door een deskundige moeten worden beoordeeld, indien dat niet gebeurt kunt u bezwaar maken tegen een afwijzing binnen 6 weken. Met vriendelijke groeten Legal2People

 22. kan me iemand eens uitrekenen hoeveel het bedrag is van de eigen bijdrage van 375 euro per verzekerde is in nederland en wat de regering met die miljarden doet

  • Een dergelijke bedrijfsplan zal door een deskundige moeten worden beoordeeld, indien dat niet gebeurt
   kunt u bezwaar maken tegen een afwijzing binnen 6 weken. Met vriendelijke groeten Legal2People

  • De ‘Regering’ doet niets met dit Eigen Risico.
   En lang niet iedereen maakt dit eigen risico ook op. De helft van de verzekerden schijnt dit wel te (moeten) doen. Het had beter geweest als de NO CLAIM had blijven bestaan en bij niets claimen dat je dan zeg € 250 destijds .. .en nu € 375 had teruggekregen na einde van het verzekeringsjaar maar dat vonden de langdurig zieken toen oneerlijk …. nou alsof het Eigen Risico dat dan wel is.
   Zonder het Eigen Risico zou iedere verzekerde iets van € 200 per jaar meer moeten betalen aan de zorgverzekering.

 23. Ik had een huisarts en tevens psychiater waar ik een vertrouwensband mee heb en van al mijn problemen op de hoogte is. Nu wil de psycholoog van de sociale dienst dat ik een arts dichterbij neem en ook een psychiater dichterbij. Met alle gevolgen van dien als ik het niet doe want dan wordt mijn uitkering stopgezet. WTF noemen ze helpen, over het randje heen ja

 24. Hoi,

  Voor de beoordeling van mijn aanvragen werd een afspraak gemaakt met de consulent inkomen mevrouw X.X om 13.00 uur bij Siociale Dienst Delft.

  Het is mij snel duidelijk geworden dat dit gesprek in scene gezet is en de twee consulenten die aan een andere bureau zaten aan het luisteren waren terwijl de mevrouw X.X. mij als een achterlijk en een gehandicapte behandelde. Hierover heb ik twee verwijs brieven van COMBI WERK gekregen. Met het idee om mij voor gek te verklaren en mij te dwingen een contract voor onbepaalde tijd ondertekenen en voor de rest van mijn leven mij in COMBI WERK te dumpen.

  Er zijn meerdere mensen met een uitkering op dezelfde wijze aan de wet handicappen aangepast en bij COMBI WERK Delft gedumpt. Sinds september 2013 bevind zich Sociale Dienst Delft en COMBIWERK in een nieuwe bouw in: Adres: Gantel, 2635 Den Hoorn, Telefoon:015 215 1400.

  Op 18 oktober 2013 heb ik hierover een klacht ingediend aan de Sociale dienst. Die heb ik ook bij het Bureau discriminatie zaken te Den Haag gemeld. Zowel was deze klacht op 29 november 2013 door de Sociale dienst ongegrond verklaard maar deze dienst heeft zijn verwijzing in werkelijkheid ingetrokken en ik kreeg een gewone verwijzing voor een maand traject bij COMBI WERK.

 25. Ik heb vandaag Legal to People nog aan de lijn gehad. Zij reageerden meteen terug op mijn mails. Maar helaas hebben zij mij medegedeeld dat de gemeente middels artikel 55 wettelijk bevoegd is om een bijstandsgerechtigde verplicht een medische behandeling te laten ondergaan. Dit vind ik een gevaarlijke ontwikkeling. Want hoever is deze stap dan nog verwijderd van een dwangopname en/of het verplicht moeten aanvaarden van medicatie? Ik krijg hier nare associaties bij vanwege het jaar 2013. Dit was het jaar waarin mijn oma gedwongen door twee agenten in ME uitrusting naar een verpleeghuis is vervoerd. Waar zij allerlei medicatie verplicht moest slikken en uiteindelijk overleden is aan een hartinfarct. Zij was niet dement en wij waren haar mantelzorgers dus een opname in een verpleeghuis was niet nodig. In die situatie was er niet eens sprake van een gerechtelijke machtiging. Nu bij mij ligt er wel een gerechtelijke uitspraak. Wat is de volgende stap bij mij? Een gedwongen opname in een inrichting wellicht? Zeer enge tendens waar de gemeente mee bezig is. En de regering geeft ze gewoon fiat middels artikel 55. Dat u het maar weet mensen!

  • Hierbij even een juridische bijdrage op dit punt.

   Uiteraard is het een gevaarlijke ontwikkeling als de gemeente gaat bepalen welke medische behandeling noodzakelijk is. Helaas zijn er gemeentes die hun bevoegdheid ver te buiten gaan. Er zijn namelijk wel grenzen aan verbonden, aangegeven door de rechtspraak.

   Op basis van artikel 55 van de Participatiewet kan de gemeente o.a. verplichtingen opleggen die de arbeidsinschakeling bevorderen.

   De gemeente kan o.a. op medisch advies van een arts, bepalen dat men zich onderwerpt aan een noodzakelijke behandeling van medische aard.

   Het opleggen van deze nadere verplichtingen kan bijvoorbeeld aan de orde zijn wanneer in de persoon gelegen problemen aan arbeidsinschakeling in de weg staan, zoals bij psychische moeilijkheden of verslavingsproblemen. Een actieve, zo nodig bemiddelende opstelling van de gemeente om dergelijke factoren, door inschakeling van professionele hulp, weg te nemen kan dan gewenst zijn mits zorgvuldig gedaan.

   De gemeente kan, indien zij dit noodzakelijk acht voor het herstel van de zelfstandige bestaansvoorziening van belanghebbende, aan de bijstand de verplichting verbinden dat men een medische behandeling ondergaat dan wel enigerlei andere vorm van professionele hulpverlening die naar zijn aard met een medische behandeling kan worden vergeleken.

   De zorgvuldigheid vergt dat de gemeente, alvorens een dergelijke verplichting op te leggen, het deskundig advies inwint van een arts.

   In de rechtspraak is uitgemaakt bij uitoefening van de bevoegdheid van artikel 55 WWB in beginsel moet gaan om in de persoon gelegen problemen die aan de arbeidsinschakeling in de weg staan.

   Per geval zal dus bekeken moeten worden of een dergelijke verplichting is toegestaan.

   Er wordt o.a. in de rechtspraak gesteld dat verplichtingen de staatkundige vrijheid, noch de vrijheid van godsdienst of levensovertuiging mogen beperken.

   Op grond hiervan achtte de rechter onder andere het opleggen van de volgende verplichtingen ongeoorloofd:
   • het indienen van een verzoek om opgenomen te worden in een inrichting voor geestelijk gestoorden;
   • het opleggen van de verplichting om gebruik te maken van nachtopvang door een dak- of thuisloze gaat naar het oordeel van de rechtbank het kader van artikel 55 Participatiewet te buiten (zie Rechtbank ‘s-Hertogenbosch 23-04-2007, nr. AWB 06/4849) .

   Wij raden aan deze verplichting altijd door een jurist te laten toetsen.

   Legal2People

 26. Ze willen aan je verdienen. Heb je de energie om zelf iets te ondernemen. Dan zou ik dat doen als ik jou was. Als het hier in Nederland zo ver is met the new world order kan ik je zeggen dat zij alle macht hebben en wij slechts een nummer zijn. Geen democratie maar zionisten order. Want die is in opgang!!! Kijk hoe de leugens in media terecht komen! Simpel voorbeeld 9/11 was een leugen van de media dat bin laden daar achter zat. Maar hoe kan een flat instorten als een kaarenhuis. Echt niet door een vliegtuig maar met clusterbommen kan elk gebouw naar beneden worden gehaald. En dan oorlogvoeren in Irak om alle oliegaarden te beheren dat is realiteit, beste mensen. De media vertelt leugens. Het is altijd ‘dat zijn terroristen en die niet’ terwijl zij de grootste terroristen zijn. Want kijk hoe ze Palestina overnemen??!!

  Wanneer je met overheden praat over the new world order en je ziet hun gezichten. Hoe meer wij zeggen we willen geen nieuw world order des te minder democratie je hebt.

 27. De gemeente Oosterhout verplicht mij om in therapie te gaan als reïntegratie middel. De rechter is hiermee akkoord gegaan en gaat zelfs nog een stapje verder dat ik maar naar een psychiater moet gaan. Reden is een burn-out die ik opgelopen heb vanwege het eindeloze solliciteren en reïntegreren, aanvaringen met de sociale dienst, een overlijden enzovoorts. Van een verslaving of psychiatrische ziekte is geen sprake. Medicijnen daarvoor slik ik ook niet. Hoever mag men gaan met bijstandsgerechtigden is nu mijn vraag. Heel ver blijkbaar. Want het zelfbeschikkingsrecht moet blijkbaar wijken voor de reïntegratieverplichtingen. Nu ben ik een vrouw van 43 jaar die er alles al aan heeft gedaan om een baan te vinden. Maar het lukt gewoon niet. De gemeente zegt nu in samenspraak met een bedrijfsarts dat ik eerst maar eens jarenlang in therapie moet gaan om aan mezelf te werken voordat ik geschikt zou zijn voor werk. Ook moest de gemeente mij een dwangsom betalen wegens het flink overschrijden van de bezwaartermijn. De gemeente beweert mij hierover bericht te hebben gestuurd afgelopen mei. Dit is niet gebeurd en heb ik de rechter gezegd. Nu schrijft de rechter in haar uitspraak dat ik ter zitting af heb gezien van een dwangsom. Dit heb ik niet gedaan. Is er in Nederland nog sprake van een democratie met zulke rechters vraag ik me af? Triest dit. Hoever is dit nog af van een dwangopname??? Hoever mag men gaan in dit land?

 28. Bij mij is de WWB opgeschort, omdat ik nog geen loonstrookje kon overleggen.

  Ik had in augustus invalwerk gevonden als redacteur bij een bedrijf waar een goede vriend werkzaam is. In onze gemeente mogen we niets bijverdienen maar ik ben al blij dat ik iets heb gevonden waarmee ik geen gat in mijn cv heb. Bovendien mag ik vanaf januari de vaste redacteur gaan vervangen, wat neerkomt op een paar uurtjes per maand. Ik heb in 2014 tweemaal een periode van 3 weken gewerkt en contract en invullen van uren is met terugwerkende kracht gebeurd.

  Inmiddels heb ik, weliswaar in het buitenland, een fulltimebaan gevonden en ik zou me dus midden januari uit kunnen schrijven bij de WWB.

  Wel komt door de opschorting alles wat ik moet doen om te verhuizen, ernstig in het geding. Maar goed, momenteel loopt er een bezwaar en hopelijk loop ik niet nu die baan mis en langer in die rot-WWB moeten blijven. Dat zou echt te gortig zijn.

  Maar, nu heb ik nog een vraag:Wat zijn je rechten en plichten tijdens opschorting? Moet je een tegenprestatie doen als daar eigenlijk niets tegenover staat, behalve dan dat je uitkering nog niet geheel is stopgezet?

  Mijn klantmanager gaf aan dat ze me per 1 januari in een traject willen stoppen voor 24 uur per week, maar als ik dan nog geen WWB, en dus geen geld voor eten heb, dan wordt dit echt te zwaar. Bovendien zou ik half januari dan verhuizen voor de nieuwe baan, mits dit nog lukt nu.

 29. Hallo, ik ben een alleenstaande moeder van 25met 2 kinderen van 1 en 3 jaar, na een nare relatie uiteindelijk de stap gezet en in de bijstand terecht gekomen.
  Maar ik heb te horen gekregen dat die per 1 februari. 2015 stopgezet word en ik of minimaal 32 uur moet werken of volledig naar school en dan van studiefinanciering rond komen moet. Kunnen ze mij dit verplichten? Mijn kinderen verdienen even rust en mijn oudste is ook nog geboren met een aangeboren afwijking waardoor hij vaak naar het umcg moet en heb wel aangegeven deeltijd te willen werken zodat de kinderen niet ineens zonder papa en mama zijn en aan de nieuwe situatie kunnen wennen, zelfs bezwaarschrift ingediend en voor moeten komen, maar geen effect.
  mag dit?

  • Heey Chantal,vervelend gedrag vanze! geef aan dat je zorgplicht hebt voor je kinderen. Dus dat je je volle aandacht en tijd na je kinderen gaan. Inpresippe kunnen ze daar niet om heen. Maar als ze dat wel doen. Dan kan ik je mee geven om wat vrijwillergers werk ZELF te vinden bijv ouderen helpen met boodschappen uit je eigen regio. Dit hoeft maar bijv 1 oma of opa te zijn. Zodoende ben je sociaal actief in maatschappij. En aangeven dat er 700000 werklozen zijn en 120000 banen vrij dus dat houd in dat voor 1/6 werklozen er betaald werk voor is

 30. Hallo,

  Ben al een tijdje niet hier op de site geweest en zal morgen de nieuwsberichten even doorspitten.

  Bij mijn vorige verhaal zei ik dat het een vervolg had. Ik hou het simpel en kort.

  Ik heb een gesprek aangevraagd zonder de man die bij mij bedreigelijk over kwam van de gemeente, maar met mensen die mij daar ook hebben neergezet (consulent). Pratend en ik heb alles aangegeven dat ik niet terug wil, zijn we eruit gekomen. Vervolgens heb ik een uitkering aangevraagd en natuurlijk de standaard shit doorgelopen, controle, vragenronde wederom etc. Ze wouden me een week later droppen op een werkplek voor mensen met een beperking. Sorry hoor maar ik mankeer niets, alleen het epileptische verhaal waar ik het eerder over had, maar dat zou niets uitmaken.

  Zoals ik zelf al eerder zei, heb ik dit door praten en wat “ze willen horen” geweigerd. Want als je zegt “ik wil niet”, dan gaan ze korten of stoppen van uitkering, dus ik probeer me nog tactisch in te zetten.

  Dat was het wel zo’n beetje en ben blij dat deze site nog bestaat. Ga zo door Robbie 🙂

 31. Hallo, ik weet niet of ik hier terecht kan met mn vraag maar probeer het toch maar.Ik ben 44 jaar en sinds juni 2013 volledig arbeidsongeschikt. Ik krijg een iva uitkering en een aanvulling van de bijstand.Sinds oktober 2012 zit ik in de wsnp. Omdat ik niet zelf mijn huishouden kan doen helpt mijn vriend mij met boodschappen etc. Wij wonen niet samen.Begin dit jaar stond de sociale recherche met 2 man bij mij aan de deur, ze hadden een tip gehad dat ik zou samenwonen en ik had dat niet opgegeven. Heb ze verteld van mijn situatie en dat wij absoluut niet samenwonen.Ze wilden het wel op een akkoord gooien : Als mij vriend mij nu die 200 euro (hoogte van mij bijstand), dan kon ik uit de bijstand en dan zagen hun af van verdere stappen….. Natuurlijk heb ik dit niet gedaan ,want dan geef je iets toe wat niet waar is. En dat heb ik hun ook verteld toen ze 2 weken later contact opnamen om te vragen wat mijn antwoord was .In oktober ontving ik een brief van de gemeente Almelo dat ze mij een boete op gingen leggen omdat ik (wederom) niet aan mijn inlichtingenverplichting had voldaan.Dit keer ging het over de afkoop van een klein pensioen. Dat had mijn bewindvoerder zonder mijn medeweten gedaan, ik had toen nog een postblokkade, en had daar nooit iets van gehoord. Tot ik na mijn postblokkade een brief kreeg van pensioenfonds dat ze akkoord waren met de afkoop en het geld was overgemaakt(335 euro netto) , overgemaakt naar de boedelrekening, heb er dus nooit een cent van gehad. Maar de gemeente zegt dus dat ik dat had moeten melden want dat was inkomen, maar ik heb het nooit gehad !!!! Is mij dus ontgaan dat ik dat had moeten melden. Gelukkig is het bij een officiele waarschuwing gebleven.Maar voor mn gevoel doen ze er gewoon alles aan om mij die uitkering af te pakken, er wordt hier een nieuw stadhuis gebouwd wat uiteraard meer kost dan begroot, dus ze kunnen alle centen gebruiken. Ook willen ze niet mee werken aan ontheffing sollicitatie verplichting, ik ben immers afgekeurd. In wsnp heb je sollicitatieverplichting maar die is destijds dus vervallen vanwege arbeidsongeschiktheid, maar de gemeente zegt dat ze geen ontheffing kennen dus moet ik gewoon solliciteren en dat advies neemt de bewindvoerder over, dus moet ik ook voor de wsnp weer gaan solliciteren .Ik snap het allemaal niet meer, wie heeft er advies voor mij ?

  • Josje, ik zie het probleem niet.Als zij willen dat je solliciteert doe je dat toch gewoon.
   De kans dat je aangenomen wordt is natuurlijk minimaal maar je voldoet aan de
   regels!!!

 32. Dat het hier in het Oosterhoutse West-Brabant een grote corrupte zooi is wilde ik jullie niet onthouden. De directeur hier van de plaatselijke sociale werkplaats is de zoon van een ex-loco burgemeester, de baas van verschillende commerciële bedrijven hier, lijsttrekker van het plaatselijke CDA en tevens directeur van ons plaatselijke theater waar behalve voorstellingen ook regelmatig banenbeurzen en feestjes voor de gemeente georganiseerd worden. Hilarisch was het dan ook om in ons regionaal dagblad te lezen dat deze meneer binnenkort op een avond een Braziliaanse dansshow met schaars geklede dames laat optreden op de plaatselijke sociale werkplaats waar hij dus de directeur van is. Kaartjes kosten 23 euro per persoon. Tevens is hij momenteel bezig een intensief samenwerkingsverband aan te gaan met 18 andere gemeenten in West-Brabant, 2 andere sociale werkplaatsen, werkgeversorganisaties en het UWV om de participatiewet te kunnen gaan vormgeven in 2015. Wat volgens Klijnsma totaal geen commerciële bedoeling zal hebben. Geloven jullie het nog?

 33. het zijn geen nazi’s die zouden ons gewoon in een werkkamp opsluiten om nooit weer thuis te komen.

  De uitkeringsambtenaar (of zijn verlengstuk het re-integratiebedrijf) zijn gewoon de moderne veredelde slaven handelaar die je met allemaal mooie beloftes voor niks nou ja behoud van uitkering laten werken en ik dacht dat wij een wet hadden tegen slaven arbeid

  en dan is zwarte piet niet goed vanwege de slavernij mensen doe de ogen toch eens open slavernij is nog gewoon aan de orde van de dag aangezien wij gewoon verplicht te worden werk te gaan doen waar we absoluut niet gelukkig van worden of waar we zelfs een grulijke hekel aan hebben en het leuke is je staat niet eens op een loonlijst dus je spaart ook bijna niks op je bent nog gewoon een blanke bijstands trekker die niks voorstelt in de ogen van de regering

 34. Helaas gaan de belastingcenten die de burgers betalen naar hun bonussen, zij zitten daar door onze belastingcenten, doordat ze moeilijk doen en je laten wachten hebben ze al bonnussen gemaakt. Het is zeer onrechtvaardig en totaal niet democratisch!! Wat zij doen. Er is 1 manier hoe je zoiets van de grond krijgt en dat is film je situatie en publiceer je situatie zodat de burgers die de belasting flink betalen ook reactie derop kunnen geven. Er mogen van mij part ontslagen vallen bij gemeentes Zelf en die bonnustrekkers moeten een celstraf krijgen voor het mishandelen van mensen, die zorg nodig hebben. Mensen ik wil jullie waarschuwen voor de illuminati zij zijn bezig met een new world order, ze willen de mensheid vernietigen die niet in hun plaatje zitten dus opgepast. De grootste investeerders Rothschild, Rockefeller, het zijn zionisten. Zionisten die al meer dan 50.000.000 mensen op aarde hebben afgeslacht. Landen die dit soort mensen steunen: Amerika Engeland GB Nederland Duitsland Frankrijk belgie.: ze vechten nu met Isis waarom denk je. De islamieten zijn de enigste groepering die de mensheid nog kan redden daarom probeert amirika ze uit te roeien door de propaganda het werk te laten doen aub wordt wakker en open je ogen en doe Zelf resource. Weet de geschiedenis en je Zult de waarheid kennen. Wij allen kunnen verschil maken tegen de macht hebbers wij zijn met meer wij zijn sterker als we samen zijn en werken. binnenkort hoop ik een politiek partij te beginnen partij voor burgers en alles wat ademt!! Robots/ wapens kunnen van mij de prullenbak in!!!!!! Wie wapens maakt is misdadiger want je maakt niet zomaar wapens

  • Ik geef je helemaal gelijk, we zitten in een systeem wat gemaakt is om tegen ons te werken. Ten gunste van een kleine elite. We zitten dan wel in crisis, maar het aantal miljonairs neemt hard toe . Bv in Spanje een stijging van 25 % ! We worden beroofd, terwijl we halfdronken naar Idols zitten te kijken. Mensen beseffen niet meer dat ze “zombified” zijn. 10 % van de Nederlanders gebruikt antidepressiva. Ik snap wel waarom.

 35. Ik plaats dit commentaar namens ‘Elise’

  het is nu de tweede keer, ze stoppen 100% van mijn bijstandsuitkering.
  Eerst voor 3 maanden lang en dan moesten ze alles terugbetalen, maar nu beginnen ze weer.
  Ik ben een alleenstaande moeder en ik weet niet wat ik kan doen.

  Mevrouw de klantmanager heeft ze me al:
  – verboden om mijn beroep uit te oefenen op weet niet welke gronden
  – ik mag niet op linked-in en opdrachten die lijken op iets wat ik eerder deed, mag ook niet.
  – ik zou lezingen hebben gegeven, en daar moest ik maar om geld vragen.
  – ze wilt zien dat ik heffingskortingen ontvang, dus ik bel de belastingdienst, die zegt – stuurt u haar de aanslag inkomstenbelasting – maar dat is toch niet goed genoeg!
  – wat huwelijkse voorwaarden? Laat me zien dat het erkend is bij de scheiding!
  – wat tafel van scheiding en bed? – uw man dient voor u te zorgen! even info: mevrouw de klantmanager erkent de vorm van een scheiding van tafel en bed niet.

  De klantmanager liet me werken, in de midden van de zommervakatie, van een dag naar een ander, met 2 zorgintensieve kinderen thuis, zonder een rechtmatig besluit – “o ja, de besluit zit overall in de papieren” en dit zegt ze tegen een jurist.
  – geen oppas? Laat maar haar man voor de kinderen zorgen, was de message via mijn re-integratie coach.
  En tegenwoordig bezorgd mijn klantmanager zelfs de post – dit is VIP treatment of niet?

  – ik zou gegevens niet hebben ingeleverd, werk hebben geweigerd… het is allemaal willekeurig, ligt aan wat de klantmanager die dag bedenkt.

  Ja en ze wilt de mutaties zien, ik ga naar de rabobank, waar ze zeggen – tuurlijk heeft u geen afschriften van de mutaties van de spaarrekening, het ons beleid, die worden niet verstrekt, u kunt wel een print screen doen.
  – en meneer denkt u dat ik dat al niet had gedaan?????
  – Dan kan uw klantmanager naar ons bellen, wij kunnen het dan zelf aan haar vertellen, zegt meneer.
  Voor de zekerheid, vraag ik de meneer van de rabo of hij misschien dit beleid voor mijn kan uitprinten, dan lever ik die ook in bij de gemeente, en meneer deed zelfs een rabo stempel hier op.
  antwoord van de klantmanager:
  “puur vermelden wat de saldo van uw spaarrekening is, is niet voldoende, u moet de mutaties laten zien, en daarvoor kunt u naar uw bank”.
  Ik heb haar voorgesteld om haar via rabo online bankieren alles te laten zien
  – nee dat is niet nodig, zegt ze.

  Ik kom met bewijs – maar niemand kijkt naar de bewijs – en niemand maar dan ook niemand luistert. Hoe kan dit?
  Je kan ze niet aanklagen… ik heb al 70 klachten ingeleverd, maar nog een één antwoord of wanneer de klacht(en) behandeld zouden worden.

  Ik laat toetsbare bewijs zien, op basis waarvan ze kunnen zien dat de klantmanager de informatie manipuleert en ze doen niets.

  Ik kan bezwaar maken, geweldig, en dan?
  dan begint alles op nieuw.
  Ondertussen zit ik overspannen, en ik kan niet geloven dat dit in Nederland mag. Dit is gewoon wetteloos. DE enige wat is wil is niet dat ze me geloven, maar alleen dat ze naar de feiten kijken.
  Het is machtsmisbruik en ik weet niet hoe lang ik het nog trek.

  Als iemand tips heeft, wat en ook – ik hoor het graag.

  gr Elise

  • ik zou helemaal door het lint gaan zonder inkomen. op straat gaan . de boel kort en klein slaan van de gemeente . waarom omdat je toch alles kwijt bent. mensen ga op straat demonstreren ertegen . dat is niet normaal. we zijn niet allemaal hetzelfde. iedereen reageerd anders. en die wet vind ik levensgevaarlijk. en zeker je kan helemaal doordraaien . als er geen geld is.

 36. Hi Elise, bel aub Legal2People, zij zullen je gratis advies geven en als specialist in bijstandszaken verder kunnen helpen!

 37. Mijn broers die hebben een bewindvoerder die tonnen heeft losgemaakt bij andere slachtoffers alles via zijn lieve (dus niet) vrouw die hun zo bewerkte dat de erfenis naar haar toe ging ,de rechtbank weet ervan maar wil bewijzen zien om hun te kunnen ontslaan,mail mij en ik geef je de namen van deze crimineel die gestopt moet worden.

  alvast bedankt voor uw medewerking

 38. Mijn man was gekort door het UWV op zijn uitkering. Als je het per 3 maanden bekeek had hij 18 sollicitaties gedaan. Maar omdat hij niet elke week een sollicitatiebrief op de post deed werd hij gekort op zijn uitkering. De vakbond heeft de zaak aanhanging gemaakt. In hoger beroep is uitgesproken dat UWV alsnog moet uitkeren plus de rente.

 39. Sinds december 2012 heeft de Sociale Dienst Delft mijn bz uitkering stop gezet.
  Ik moest stoppen met mijn onderneming en een wwb uitkering aanvragen.

  Bij het aanvragen van een wwb uitkering werd het mij echt moeilijk gemaakt en men weigerde over ruim 4 maanden mij een uitkering toe te kennen, iets wat Sociale dienst goed beseft hoe het mij geestelijk en lichamelijk maar vooral ook financieel veel schade doet.

  Ik zat destijds in de schuldsanering. Op 28 november 2013 is de codering bij BKR verwijderd.

  Het wordt mij nog zwaarder gemaakt en met het inzetten van de woningbouw en de energie bedrijf en de belastingdienst sta ik op het punt om uit huis gezet worden.

  Daardoor loop ik namelijk betalingsachterstanden en schulden op. Ook moet ik extra onkosten maken terwijl ik al zonder die extra onkosten amper kan rondkomen.

 40. Machtsmisbruik is een moeilijk begrip, neem bijvoorbeeld het rook beleid. We het recht om zelfstandig te beslissen over hoe we ons leven leiden. In principe is roken dus ook een keuze die valt onder de keuze vrijheid evengoed als niet roken. des ondanks is het beleid niet gericht op mogelijkheden te creeeren voor zowel de rokers als niet rokers. Maar is er arbitraal besloten dat niet rokers een groter belang hebben.

  Dit fenomeen zien we op vele plaatsen terug; onder andere de manier hoe we met chronisch zieken om gaan, hoe we omgaan met het ontslagrecht en wellicht kunt u er zelf nog veel meer noemen.

  persoonlijk wil ik het ontslagrecht er even uit lichten.

  voor 2010 hadden we een kantonrechters formule waarbij ieder gewerkt jaar in zijn geheel mee telde voor de vergoeding. Sinds 2010 is dit nog maar voor de helft en ze willen het nu terug brengen naar 1/3. Wat is de reden dat de politiek zich mengt in een vergoeding die bedongen wordt tussen de werkgever de ontslagen medewerker en eventueel de rechtbank. Het rechtssysteem is zo ver door ontwikkeld dat de werkgever die van zijn werknemer af wil zonder meer sterker staat. Want als stok achter de deur kunnen ze altijd de werkverhouding verstoren en op basis daarvan het ontslag een feit maken. Waarom moet de politiek zich dan mengen in de vergoeding die uitgekeerd moet worden? Met het huidige systeem ontneem je iemand nog al wat en wordt er vanuit de werkgevers kant nogal een groot deel van het contract verbroken. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat we bij een vergoeding moeten kijken naar welk deel van het contract we afbreken. Als iemand nog 5 jaar moet werken volgens het contract is de schade immers veel lager dan als iemand nog 25 jaar moet werken. Ik zeg niet dat we de werkgevers het moeilijker moeten maken om een procedure te starten, maar we moeten werkgevers die onrechtmatig de boel starten kunnen dwingen om een werknemer gedwongen terug te nemen met een werkbare werk verhouding of een vergoeding af kunnen dwingen die in verhouding is met de schade. Waarbij het vinden van nieuw werk door de werknemer zelf een verdienste is van deze werknemer tenzij de “voormalig” werkgever zich hier zichtbaar voor ingezet heeft.

  Samenvattend: Ontslag vergoedingen bij onterecht ontslag moeten omhoog of er moet een outplacement traject geboden worden tot aan een baan met minimaal gelijke verloning. of de werkgever moet de werknemer terug nemen op basis van een borg die hoog genoeg is om een duidelijk belang van correct gedrag af te dwingen. Waarbij de borg periodiek wordt terug gegeven als het gedrag naar de werknemer correct verloopt en aan de werknemer vervalt als het gedrag van de werkgever desondanks toch tot een breuk leid.

  Samenvatting overall:

  Overheden over de hele wereld, maken van zaken waarover het volk of zelfstandige instanties zelfstandig kunnen beslissen on te recht politieke zaken. De politiek bemoeid zich te veel met zaken waarin de maatschappij via natuurlijke weg ook tot oplossingen kan komen.

 41. Trachtte vaker een doorstart te maken met mijn bedrijf en een beroep te doen op de BBZ Bijstand besluit zelfstandigen. De gemeente Heerhugowaard en die van Alkmaar spelen onder een hoedje wat betreft de regels en passen daar ook het vriendjes politiek toe wie wel en wie niet in aanmerking kan komen tot het schrijven van je ondernemingsplan als je in de wwb loopt. Zij hameren op de regels wat betreft werk,werk,werk, productie is voor jou een prima basis ze kakelen alleen tegen jou alsof je een kind bent die net de lagere school verlaat.

  Uiteraard gaat werk voor maar dan mag je geen beroep meer doen op de BBZ wat zij dus via een reintegratie bureau beïnvloeden zodat je al van te voren al weet dat je niet wordt toegelaten. Omdat ik in 2013 al meerdere zaken had maar geen vaste woon en verblijfsadres kon ik niet voldoen aan een vergunningsplicht die de gemeente en met name de Kamer van Koophandel verplicht voor een eventuele inschrijving.

  Dat even terzake mij was tevens meegedeeld dat ik vanwege de onderneming waar ik niets mee verdiend heb met jaar cijfers moet komen en vooraf een ondernemingsplan moet indienen. Ja hallo maar zelf vertelden jullie een jaar eerder januari 2013 het is nu 2014 schrijf jezelf uit vraag de wwb aan en dien dan de aanvraag in om in aanmerking te komen voor het instroom traject.

  In dat traject kan je dan je plan schrijven en daar mag je dan één jaar de tijd voor uittrekken je word gevrijwaard voor de sollicitatie plicht ne je krijgt begeleiding. Nou niets van dit alles de wwb is geblokt word met terugwerkende kracht terug gevorderd als een paria word je daar behandeld.
  Oja ze hebben 8 weken de tijd een goede smoes te verzinnen daar zijn ze heer en meester in maar bewijzen gebben ze niet hoe kan ik mijn tegendeel bewijzen?

 42. de overheid maakt zich druk om het “feit” dat er een paar mensen zijn die het niet eens zijn met het zwarte piet beleid. “ze” vinden dat het afgeschaft moet worden omdat het in “hun” ogen te veel met slavernij te maken heeft, dan is daar de overheid die daar ook nog gehoor aan geeft of wilt geven…. nou sorry hoor maar als zwarte piet die voor blijdschap, pepernoten en cadeautjes zorgt ook maar iets met “slavernij” te maken heeft had ik graag in de tijd van slavernij willen leven! want zoals “zij” het omschrijven is het dus zo dat zwarte mensen toen niet werden gemarteld of daad werkelijk net zo lang moesten doorwerken tot ze er dood bij neer vielen zonder maar ook enige cent te ontvangen! en dat er ledematen werden afgehakt en er werd vooral geen zweep slagen uitgedeeld enz…. nee hoor, het waren ‘zwarte pieten’ (slaven). ondertussen worden er nerderlanders massaal op straat gezet inclusief gezinnen die jaren lang belasting en rekeningen hebben betaald maar dat nu niet meer op kunnen brengen en weinig tot geen hulp krijgen. voor mensen die er eigenlijk niet toedoen en in mijn ogen slaapverwekkende zinnen naar buiten spugen daar worden wel regels voor aangepast!!! weet je wat ik schandelijk vind, dat is dat er in vele donkere culturen het dus normaal schijnt te zijn dat kinderen worden geslagen om ze zo op te voeden en manieren bij te brengen, of het nou met de hand is of voorwerp. ik kan het weten want ik ben een ‘neger'(in) het is ook mij overkomen. dus waar praten wij over……..???!!!!!! rot toch op door zwarte piet met slavernij te vergelijken. overheid, ik zie jullie ballen niet! waar zijn “ze”. groetjes een verbaasde “neger”(in)

  • De zwartepieten discussie is en blijft een lastige zaak. Het kan niet zo zijn dat we moedwillig iets doen waarmee we andere kwetsen. Des ondanks denk ik niet dat de oplossing ligt in een totale metamorfose zwartepiet is zwart en moet dat blijven ook het is immers een figuur dat gevormd is door de geschiedenis van deze traditie. Veranderingen aan dit figuur zou ronduit geschiedvervalsing zijn. Wel denk ik dat het sinterklaasfeest in de loop der tijd geshift is naar een commercieel product, waarbij het ontlopen van deze traditie onmogelijk gemaakt is. Sinterklaas en zwartepiet de kerstman ed. horen in beginsel niet thuis in etalages maar in de traditie zelf. de intochten, wijkvieringen en huiselijke vieringen en wat subtieler in televisie uitzendingen De traditie moet in principe blijven wat hij is toegankelijk zijn voor iedereen, maar gelijk tijdig even eenvoudig te ontlopen zijn door iedereen.

 43. hallo meneer en of mevrouw.

  ik ben een Surinaamse vrouw met een geldig verblijf vergunning en woon ong sinds 1990 in nederland. ik was 2 jaar bij mijn moeder en ben in een kindertehuis terecht gekomen tot 17 jaar. ik ben nu 31. op mijn 26e heb ik psychose gehad en heb ik diagnose bipolaire stoornis. ik ben in het psychiatrie terecht gekomen en er werd meteen een zorgverzekering afgesloten van het zilverenkruis van 3 sterren zonder dat ik erbij hoefde te zijn. ik kreeg ook een uitkering zak en kleedgeld van 300 euro p.m. na 9 maanden verhuisde ik naar rotterdam in een wat betere instelling! na ong 3 jaar kreeg ik een rekening van 4 duizend nog wat van ggn die ik op korte termijn moest betalen. ik heb het aan begeleider laten zien en zij zouden mij daarbij helpen.(ik heb nooit betaald omdat ik het niet wist en heb tot toen geen rekening gezien of gehad) bedrag was incl rente. ik dacht word automatisch betaald omdat ik in een instelling zat en daarom zak en kleedgeld kreeg. sep 2013 ben ik gaan samenwonen met voor mij 1 maal per week begeleiding en nog steeds zak en kleedgeld van 324 euro + het betalen van cak. mijn zorgtoeslag gaat al jaren naar cjib. nu is er sinds 20-8-2014 een kindje bij met tegenovergestelde van diabetes. (maakt te veel insuline) sommige medicatie word niet vergoed. mijn uitkering is stopgezet en leven nu van zijn wia + wat extra’s. door kind zijn wij fiscaal partner en gaat zijn zorgtoeslag naar “mijn” cjib. hij betaald netjes huur, hij heeft laatste jaar school en wij worden onderuit geschopt. (financieel kaal geplukt) leven zwaar onder minimum!! wij zijn ten einde raad. beide veel meegemaakt uit een diep dal geklommen, eindelijk een thuis en nu dit….( nieuwe optie voedselbank?!!..) groetjes een teleurgestelde gezin.

  • Welkom in Nederland of moet ik zeggen; Vernederland.
   Je dossier lijkt me tamelijk dik waardoor ik weinig advies kan geven. Ik raad je aan bij maatschappelijk werk langs te gaan en je te laten adviseren wat je nu moet moet doen. Zeker nu er een baby bij betrokken is die medicijnen nodig heeft, moet je aan de bel trekken. Misschien heb je dat allemaal al lang gedaan.

   Als je dossier op orde is zou ik je klacht aanmelden bij de Nationale Ombudsman. Die kun je op internet zo vinden.

   Ik wens je hoe dan ook heel veel sterkte en toch hoop ik ook, veel geluk met je kind.

   Harry

   • ja dank je harry voor je medeleven en advies!. ik ben hier en daar aan het informeren en er zijn eventuele opties mogelijk voor mij. de onbudsman is ook ter sprake gekomen maar dat is echt een laatste red middel. ik zal je advies zeker opvolgen bedankt en groetjes marilva

 44. Inderdaad, zoek ergens juridisch advies. Bij ons had je vroeger Sociaal Raadslieden, die zijn hier wegbezuinigd. Misschien dat ze bij jullie nog wel bestaan. Anders iets als juridisch loket, mocht al het andere niet lukken, waar je woont. Ga naar een advocaat, de gemeente is verplicht de kosten te vergoeden, je moet dan zo’n formulier invullen en een eigen bijdrage (€50 als ik het me juist herinner) betalen, de overige kosten komen voor rekening van de rechter.

  Mijn uitkering was ten onrechte voor 3 maanden opgeheven. Mijn kinderen en ik werden bijna dakloos, want ik weiger naar mijn familie te gaan in zo’n geval, we hebben nl een mishandelende familie en die hou ik liever op afstand, dan maar dakloos worden! De rechter bepaalde echter dat het stopzetten van mijn uitkering inderdaad niet terecht was. Met terugwerkende kracht kreeg ik het alsnog terug.

  Afhankelijk van de reden van het stopzetten uitkering, kun je die aanvechten en alsnog krijgen uitbetaald.

  • hallo sahdia. heel erg bedankt voor je medeleven. ik wist niet eens dat ik op zo’n manier een advocaat kon krijgen. ik ga het zeker proberen als al het andere niet heeft gewerkt. ik zou een slechte moeder zijn als ik niet voor mijn kind op kom. bedankt en gr marilva

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.