Email ons het machtsmisbruik wanneer je anoniem wilt blijven. Wij zullen dan je melding vertrouwelijk behandelen en uitsluitend na overleg met jou plaatsen.

89 Comments

 1. Nieuw in het repertoire van UWV: iemand een boete opleggen, met in de brief de melding dat het om een *voornemen* gaat, niet om een beslissing en dat er dus *geen bezwaar aangetekend kan worden*
  Vervolgens wordt in het terug te vorderen bedrag van onterecht ontvangen uitkering (dat is geen punt van discussie) ‘alvast’ de standaardboete van 150 euro verwerkt, waarna vervolgens de aankondiging wordt gedaan van het voornemen (!) om een boete op te leggen ter hoogte van het terug te vorderen bedrag…. Voor ten onrechte ontvangen ww van 324 euro, wordt een totaal bedrag van 948 euro teruggevorderd (inclusief de boetes)

 2. Mijn zoon die op dit moment bij vrienden in Engeland zit in een poging om werk te vinden hier lukt dat steeds maar niet heeft in mei2013 aan hetUwv doorgegeven dat hij volledig ging werken via een uitzendbureau. Deze melding is daar volgens hen niet doorgekomen. Toen hij opzijn rekening keek bleek dat hij onterecht toch die uitkering had ontvangen dat heeft hij direct gemeld maar er werd gewoon nog doorbetaald voor uren die hij minder had gewerkt dat moet hij natuurlijk gewoon terugbetalen. Maar ze leggen hem ook nog eeng € 1900,00 boete op terwijl hij dacht alles volledig doorgegeven te hebben .Het protest hiertegen ( schriftelijk omdat via mail het al was fout gegaan )zeggen ze niet ontvangen te hebben en dus nogmaals na de boeteoplegging maar nu aangetekend en ja hoor nu is het er wel. Dan beweren ze ons gebeld te hebben op 6 dec onze telefoon die dat op een display zet meldt niets. En dan wordt er gebeld op 29 dec we hadden een gesprek aangevraagd maar dat was niet nodig het was heel duidelijk en de boete zou herzien worden omdat hij het zelf gemeld had. Nou het resultaat is €1900,00 boete en dat is het ergste omdat mijn zoon daarna weer werkloos raakte augustus was dat en sindsdien geen inkomen heeft omdat het hier niet meer lukte en hij in Engeland eerst enige tijd moet wonen voordat je een social security nummer krijgt en nu aan het solliciteren is dwz dat hij al maanden geen inkomen heeft en nu dus1200 en 1900 boete moet betalen vind ik dat je als onvrijwillig werkloze wel heel hard gestraft wordt en heb ik het idee dat het UWV zo lekker draait dat ze van alle boetes heel wat bobo’s mooi in goedbetaalde banen kunnen laten zitten ten koste van…….. Ik hoor niets anders in mijn omgeving dan dat zaken via de computer niet aankomen en voor een behoorlijk intake gesprek kom je ook voor een dichte deur te staan.
  Jaren geleden hebben wij ook al zo’n geintje gehad toen werd mijn
  man van fraude beschuldigd en zijn we tot bij het hoge gerechtshof geweest om uiteindelijk ons gelijk te halen . Ik vind dat er daar heel veel gebeurt dat gewoon niet kan en dat daaR eens goed naar gekeken zou moeten worden. Wilma

 3. Ik wil niet veel zeggen maar ik denk dat ik verdomd veel mazzel heb.
  Ik heb geen bijstand en geen WW, maar algemene heffingskorting iets van 2000 euro pj en mijn vrouw een WAO van 960 euro pm. Wij zitten in budgetbeheer. Ik zat eerst in schuldsanering maar omdat ik met mijn bewindvoerder niet door een deur kon (ik ben door hem voor 1000 euro getild)+ mijn schuld is (was -16.000 euro) nu is dat -18000 euro wij redden ons wel. Laatst nog van belastingdienst geld ontvangen voor huurtoeslag 2010-2012 bijna 2000 euro. Wij hebben geen luxe in algemeen nu ff wel dus extra eten gekocht, maar als ik dat alles lees dan denk ik ‘ik heb niets te klagen wij redden maar net met 60 euro pw met 2 poezen.
  ik wens jullie alle alle beste in 2014 en hoop dat dit kut kabinet met PVDA en VVD snel zal vallen
  en volgende jaar met gemeente verkiezingen stem niet op VVD/PVDA/CDA/CU/SGP/GL anders kan je allen nog een touw voor je zelf kopen

  • Beste Stevan50. Volgens mij waren de beste tijden met de PVDA. VVD is een rijkeluis partij die alleen maar aan zich zelf denkt en al die geloofspartijtjes horen niet thuis in de politiek. Dat was ooit de afspraak !!!!!

 4. Ook ik moest met behoud van uitkering voor een gemeente in Midden-Limburg werken, terwijl die werkzaamheden voorheen door de betaalde medewerkers van de sociale werkplaats werden gedaan. Het werk bleef dus liggen, want alle WSW’ers worden ontslagen, dus de gemeente – zelf aandeelhouder in de WSW-bedrijf – schakelt gewoon de bijstandsgerechtigden in zonder alle voordelen van een contract.
  De werkomstandigheden zijn slecht: in een golfplaten gebouw zonder verwarming, amper ramen en dus geen daglicht, slechte afgekeurde stoelen, betaalde koffie, niet naar de wc mogen onder werktijd, laagopgeleide opzichters die je moeten beoordelen op werknemerskwaliteiten en allemaal van die onzin. Het zou leiden naar een betaalde baan, maar niemand krijgt een betaalde baan, want na een aantal weken wordt een andere groep uitkeringsgerechtigden aan het werk gezet.
  Als je niet meewerkt of wijst op de gerechtelijke uitspraken waar zo’n project aan moet voldoen, krijg je van die gemeentelijke consulenten een grote mond. Je wordt als uitkeringsgerechtigde als fraudeur of nietsnut weggezet, terwijl ik jaren heb gewerkt, maar nu door de crisis werkloos ben geworden. En dan doen zij alsof je niet onder je niveau zou willen werken, maar dat heb ik ook al jaren gedaan zonder enig resultaat.

  • Dag Anne nogal een verhaal. Wat mij meteen opviel is dat gedeelte over niet naar de wc mogen onder werktijd, dat ook een fenomeen blijkt in Engeland. Dus rest mij de vraag of ze samen werken met Engelsen qua regelgeving en de toepassing ervan. Ik ga ervan uit dat je wel gewoon naar de wc gegaan bent?

 5. Lees mijn tweets onder @DGE1965 waar het UWV toe in staat is.
  Het liegt in dossier ZZP 2004 en 2006. Ook in 2013 gaat UWV aantoonbaar door met liegen en nu inmiddels ook chanteren en intimideren. Via invorderen Leeuwarden en met advocaat.
  Tevens foutieve voorlichting werkcoach, het niet beantwoorden mail via werk.nl ( is zichtbaar gelezen nee/ja) en liegen bij noteren ziekmelding.
  Ben inmiddels bewust in WW door UWV ziek gemaakt.

  • Hier in Den Haag ga ik de sociale dienst verpletteren. Net als dat zij mij verpletteren. En binnen kort zijn ze allemaal werkeloos, want ik btaal liever belasting voor een werkeloze dan voor die vieze vuile gorre Capgemini figuren die hun zakken vullen over de ruggen van eerlijke en werklustige mensen.

 6. Definitie van de UWV/Sociale Dienst in Assen:

  Houden zich nooit aan de afspraak terwijl ze dit wel van de burger verwachten! Valse beloftes, liegen in je gezicht en altijd verkeerde informatie verschaffen. Krijg steeds sterker het gevoel dat er een stelletje gehandicapten werken, die geen hersenen hebben. Leuk als je een contactpersoon hebt en dat degene ook helemaal niet meer reageert. Als het aan mij lag waren er veel mensen ontslagen, zodat zij het lekker zelf gaan voelen en zou ik er mensen neerzetten die ECHT anderen willen helpen ipv jou in de grond stampen! WTF ik zou zelf hun helpen, als ze in de stront zitten.

  Kon het wel korter maken met 1 woord, LEUGENAARS.

  • Bij ons in Den Haag in de Binckhorst, ( industrieterrein ) ver van de bewoonde wereld, daar moeten we heen voor de intake week.Daar zijn alle reguliere schoonmaakbaantjes kapot gemaakt en inderdaad ingevuld met licht geestelijk gehandicapte mensen. Lekker goedkoop. En zo wordt de gehele arbeidsmarkt geloosd van normaal betaalde baantjes naar over- gesubsidieerde werkkrachten. En ze houden zich totaal niet aan de afspraken. Ik wordt overigens driehonderd procent gekort omdat ik er niet aan mee wil werken. Ben in bezwaar gegaan en ik ga ze op zijn Haags gezegd NAKKEN.

   • Beste Allard, ik ben wel benieuwd hoe jij ze gaat NAKKEN! Lees ook mijn reply onder ‘meldpunt machtsmisbruik’. Veel succes en bedenk; samen staan we sterker.

    • Met nakken bedoel ik bezwaar maken tot het hoogste niveau en als dat niet helpt wordt ik terrorist in Nederland en ga ik al die SD juppies opjagen net als dat ze bij mij en anderen doen. Dan verklaar ik de oorlog aan de Nederlandse politiek. Stelletje dieven. Kijk eens voor de grap wat ze schrijven over de SHAM Den Haag waar ik ooit eens voor gewerkt hebt en waar ik via de SD gekomen ben. Lees en heuver. Oplichting van het hoogste niveau. Ze zijn nu al benauwd in Den Haag.

 7. Ik ben deze maand 100% gekort op mijn uitkering door de gemeente Oosterhout omdat door een wirwar van casemanagers
  er iets fout is gegaan die zeiden omdat ik eem WSW indicatie heb dat ik geen inlichtingen meer hoefde te verstrekken over bijv marktplaats verkopen nu heb ik weer een andere casemanager en die deed wel moeilijk en heb de situatie aan haar uitgelegd maar ze was onvoorbiddelijk en krijg nu geen uitkering meer door het wanbeleid van de gemeente vind ik ..!
  Ik ben in bezwaar gegaan tegen dit besluit maar dat kan lang gaan duren moet ik daarnaast ook nog een gerechtelijke procedure starten ..?? wie weet raad…?
  het is gewoon een klerezooi bij die gemeente en daar ben ik de dupe van.

  • Dag Marco ik neem aan dat je WSW goed gegrond is en niet iedereen weet wat dat is dus die verzoek ik omdat zelf even uit te zoeken. Verder is dit weer een duidelijk voorbeeld van een moederstaat, om het maar even zo te zeggen, die zich overal mee wil bemoeien maar eigen initiatief totaal van tafel veegt. Jullie hadden in een normaal en goed overleg samen tot iets kunnen komen. Jouw marktplaatswinkel had juist gestimuleerd moeten worden.

 8. Mijn ex-man ( officieel nog niet voor wet gescheiden) heeft ons gezin op 25 maart dit jaar verlaten. Achteraf gezien in overspannen situatie. Medio mei vroeg ik bijstand aan. Hij zorgde financieel nog wel voor ons maar verder had ik niet tot nauwelijks contact met hem. Ik wist niet eens waar hij verbleef. De aanvraag werd afgewezen omdat hij nog op ons adres stond ingeschreven. Ik vroeg hem zich uitteschrijven, maar gezien zijn situatie was hij hiertoe niet in staat. Hij heeft overal en nergens enkele dagen tot weken geslapen. Feitelijk gezien kun je ervan uitgaan dat hij een zwervend bestaan heeft geleid. In de tussentijd heeft hij ook nog eens op intensive care gelegen. Dit hoorde ik ook achteraf. Hij was er niet toe in staat dit aan ons door te geven. In aug/sept. vroeg ik opnieuw bijstand aan. Hij had niet of nauwelijks inkomsten omdat hij er haast niet toe in staat was te werken. (zzp-er) . We zaten financieel al in zwaar weer, door een frauderende compagnon en administratief medewerkster. Tevens de reden van zijn situatie. Hij moest zelf zien te overleven en heeft niet altijd de beste keuzes gemaakt. Hij is ons blijven onderhouden. Echter hierdoor zijn facturen blijven liggen en is de situatie ernstiger en ernstiger geworden. Nu heeft onze (frauderende adm. medewerkster) ook nog eens een dwangbevel bij de bank laten afgeven en heeft een bedrag van ruim 1500€ laten afschrijven. Dat dit uitgerekend in december gebeurd is geen verrassing ze flikt het nu voor derde jaar op rij in december. Nu heb ik uiteindelijk vanaf 1 november een aanvullende bijstandsuitkering. Echter de eerste storting was echter in de tweede week van december omdat er iets fout is gegaan. U begrijpt dat het voor mij onbegrijpelijk is, hoe kan dit. Mag dit. Zoveel vragen.

 9. Gemeente Drimmelen kort 100 % omdat ik weiger deel te nemen aan werk met behoud van uitkering (werken zonder de voordelen van een arbeidsovereenkomst). Dit nadat ze al 100% gekort hebben omdat ik zonder hun toestemming aan een deeltijdopleiding ben begonnen, waardoor ik op termijn een beter kans maak op de arbeidsmarkt. Deze opleiding is in de avonduren en ik ben nog gewoon 40 uur beschikbaar voor werk. Ik solliciteer overigens op alle banen waar ik eventueel geschikt voor ben, dit zijn er gelukkig meer dan het verplichte aantal sollicitaties dat ik moet versturen..helaas nog zonder resultaat.

 10. Geachte

  Het volgende, mijn vriendin heeft voor 20 uur werk, en een vaste baan met onregelmatigheden, nu zit ik per oktober 2013, in de IOAW, en krijg dan ook maar bijna € 200 per maand als aanvulling.
  Nu zet de gemeente Smallingerland in Drachten, mij voor 32 uur per week aan het werk bij de socialewerkplaats Caparis,ik heb aangegeven dat ik niet van plan ben om voor de kleine vergoeding mij 1005 in te zetten en daarvoor 32 uur per week te werken, zij komt met de mededeling dat ik volgens de wet verplicht ben om het te doen.
  Ik ben wel bereid om werkzaamheden te doen, oké, maar niet vier dagen voledig in de week, met een bedrag van bijna € 200,00 nu heb ik voorgesteld om vier ochtenden te werken of twee dagen , mijn vraag is mag de gemeente van Drachten, dit zo maar doen, en ook dreigen dat ze de uitkering van mijn vriendin, die vast werk heeft en geen uitkering te stoppen?

  • Beste, neem contact op met Legal2People.nl. Deze juristen zijn gespecialiseerd in bijstandszaken. Je kan hier voor gratis advies terecht.

 11. goedendag

  ik kom uit dronten zit in een workfast traject
  ik heb een baan aangeboden gekregen in wezep
  waar ik hier meer dan 40 uur moet werken per week
  ik heb het overlegt met workfast dat ik niet meer dan 8uur per dag wil werken omdat ik ook kinderen heb en tijd voor hun wil maken en als moeder
  vind ik dit al te veel eigenlijk maar het moet logisch dat ik ook moet werken
  maar nu heb ik deze baan geweigerd omdat ik niet 12uurtjes kan werken en nog moet reizen na huis met de trein ben ik ook twee uurtjes kwijt aan reis
  14uur van huis en nu dreigen ze mijn uitkering te stoppen ik hoop dat iemand mij kan helpen

 12. Gemeente Alphen aan den Rijn.

  Ik zit al een tijdje in de bijstand, door mijn ziekte. Tevens ben ik ondertussen al 4x geopereerd.
  Ik kreeg van Achmea een kleine ziektewet van net over de 100 p.m.
  Zelf dacht ik dat dit te maken had omdat mijn ziekte nogal wat kosten met zich mee draagt.
  Ik heb immers 14 jaar hard gewerkt zonder gebruik te hebben gemaakt van een uitkering of wat dan ook.

  Nu kwam de bijstand erachter, en had ik dus 850 Euro teveel ontvangen, wat ik terug moest betalen.
  Dit is inmiddels al gedaan en nu krijg ik er ook nog eens de volle 100% boete op, dus ik mag nog een keer 850 Euro gaan betalen, en dat terwijl mijn vrouwtje net bevallen is van een 3de kind.

  Hoe onmenselijk kun je dan zijn!!?

  Als je werkt en belasting afdraagt dan hoor je niemand, maar ow wee als je er een beroep op doet.

  • Wat ik trouwens vergeten ben om erbij te zeggen is dat ik weet dat ze dat doen alleen is niet duidelijk waarom. Zij krijgen waarschijnlijk de ruimte om bepaalde regels wel of niet toe te passen. Deze ruimte die zij tot hun beschikking hebben kan inderdaad misbruikt worden. Wacht nu alleen nog op een klokkenluider vanuit de instanties zelf om dit te bevestigen. Houd je haaks Rachid…

  • Beste rachid ik zal je wat vertellen,ik heb copd heb 3 keer moeten werken voor de gemeente, heb 2 keuringen van het uwv gehad,mijn laatste werk voor behoud uitkering was in mst fietsenstalling,naar 2 maanden zei mijn baas hans:”Blijf thuis ik neem die verantwoording niet meer” wegens mijn longen, van de uitkering moest ik dossiers gaan maken bij mijn huisdokter,ja ja ik heb vocht in de longen enz,kon geen bloedprikken betalen enz,moest weer in december bij de steun komen ja meneer weer naar het uwv bedrijfsarts,ja maar wat zei mijn dokter dan ja je moet meer dossiers hebben he, nog meer. Ik vroeg hem toen wanneer wordt een mens afgekeurd als ie bijna dood is,m.a.w. we zitten tussen wal en schip zelfs mijn klantmanager weet niet hoe het verder gaat. Dus je bent niet alleen. Ik zit nou aan de grond omdat ik ziek ben kon ik mijn cz niet meer betalen eigen risico en zo dus, gerechtskosten 700 deurwaarder 200 ze zijn zonder mijn weten naar de rechter gestapt,toeslag zorg kwijt doorbetalen van de premie en een boete voor het niet betalen van 3 maal bloedprikken dus mensen als je ziek wordt verhuis maar naar het buitenland, je kan gewoon doodgaan.

 13. Het schijnt dat men je uitkering maximaal 10% mag korten, bij wet bepaalt.
  Weet iemand hoe dit zit? Info komt van een insider.

 14. Lelystad. Mijn bijstandsuitkering wordt nu eindelijk met terugwerkende kracht vanaf 20 maart uitgekeerd. Wel wordt deze uitkering vanaf 1 juni met 1 maand 100% gekort omdat ik niet voldoende gesolliciteerd heb.

 15. Beste mensen.ik ben met het behoud van uitkering (923 euro) fulltime aan het werk gezet bij db schenker in tilburg samen met vele anderen. Na een proefplaatsing van twee maanden zou ik een contract krijgen bij het bedrijf. Nu hebben ze ons tijdens de proefplaatsing verplicht over te werken tot 60 uur per week. Ik ben hier persoonlijk aan kapot gegaan en stortte in tijdens mijn werk en werd afgevoerd met een ambulance. Ik leed aan allerlei ontstekingen in mijn lichaam door te veel stress en te weinig rust. Toen ik na een week weer terug was en ik het rustig aan moest doen van mijn huisarts werd hier op het werk niet naarom gekeken en moest ik wederom dagen werken van 15:00 tot 01:00. Was ik het daar niet mee eens dan verwezen ze naar het gat van de deur. Toen mijn proefplaatsing na twee maanden voorbij was werd in het niet gehouden totop de laatste dag en werd vervolgens ontslagen met de reden: mijn negatieve instelling en gezondheidsredenen.
  Ik ben 28 jaar en in de kracht van mijn leven. Maar deze slavenarbeid heeft mij lichamelijk en geestelijk gesloopt.
  Vanuit de gemeente doen ze hier niks tegen. Zo kunnen bedrijven als Db Schenker dus ongeschonden misbruik maken van mensen die een uitkering ontvangen. Door de afgelopen periode van uitkeringen zijn mijn huurachterstand en andere rekeningen zo hoog opgelopen dat ik mijn huis dreig te verliezen en als ik dat bij de gemeente aankaart wordt er gezegd: tja het is recessie, iedereen heeft het moeilijk.
  De inmiddels opgebouwde 40 overuren die ik heb gemaakt zou ik uitbetaald krijgen bij mijn eerste salaris maar aangezien ik dat nooit zou krijgen hebben ze de overuren ook niet uitbetaald.
  Ze zeiden doodleuk: bij ons is niet te zien dat jij hebt over gewerkt.
  Ze leken te genieten van mijn leed.
  Ik voel me psychisch en financieel mishandeld door zowel Db Schenker als gemeente tilburg en ik ben hier niet van gediend.
  Ik ga juridische stappen ondernemen en mocht ik aan het eind van de rit nog steeds niet geholpen worden dan zie ik geen andere uitweg dan het recht in eigen handen te nemen.
  Op deze manier worden honderden mensen met een goede wil misbruikt voor hun eigen financieel gewin.
  Waar gaan we heen met dit land als dit zomaar kan?
  Steun het verzet hiertegen.

 16. Wat een verhalen allemaal ! Zelf heb ik ook dwangarbeid verricht voor een aantal maanden en ben ook vlink gekort maar ben daar onderuit gekomen door duidelijk te maken dat wat ze doen juridisch helemaal niet kan qua opleiding, leeftijd, werkervaring, duur van een traject, aantal uren die je maakt, vergoeding die je er voor krijgt en nog andere zaken. Gooi het daarop want jullie weten (als ik de verhalen lees) echt wat hard werken is (gooi ze bijvoorbeeld in een boterfabriek en laat ze lekker zoveel mogelijk uitglijden om te voelen hoe het dan letterlijk aanvoelt) ! En last but not least, ga naar de vrijwilligerscentrale en zoek daar een vrijwilligersbaan in jou richting zodat je in iedergeval nog een beetje in je vakgebied bezig bent. Dat doe ik zelf nu ook in de avonduren en kan zelfs voldoening geven. Sterkte allemaal !

 17. Net een brief ontvangen en nu komen ze met allerlei nieuwe regels om het mij nog moeilijker te maken. 7 november pas het gesprek een dag voordat de Rabobank mijn rekening gaat sluiten.

  Ik belde op om uitleg en waarom ik zo lang moest wachten op antwoordt. Dan zeggen ze doodleuk dat ze met zieken zitten, wat een slap excuus! Ze kunnen tussendoor wel nieuwe regels maken, maar hun burgers helpen staat blijkbaar onderaan het lijst. Ik was flink pist aan de telefoon, ze wist niets meer te zeggen en normaal zeggen ze fijne dag nog, zelfs dit zeiden ze niet meer pfff gekkenhuis..

 18. Vandaag weer gebeld met baanzicht en zoals ik al zei in mijn verhaal dat ik voor acht november mijn bankrekening in het positief moet zetten. Wat zegt de (A)sociale dienst, dat ik volgende week pas bericht krijg om op gesprek te komen vanwege mijn aanvraag.

  Nu wordt het heel spannend en ga proberen om er alles aan te doen om me niet druk te maken, aangezien ik geen epeleptische aanval wil uitlokken. Ze mogen komen om beslag te leggen, maar de knuppel staat naast de deur en ze komen hier met geen poot binnenstappen, ben der klaar mee (met loze dreigementjes van hun).

    • Kheb er geen zin meer in, ben eerder al langs juridische loket geweest, hier en daar geïnformeerd. Alles komt uiteindelijk toch bij jezelf neer, iedereen die probeert te helpen zijn meestal graaiers (na mijn mening) zuigen je energie leeg en vragen altijd om geld.

     Dus nee, ik ga het zelf proberen en zal niet opgeven. Waarmee ze ook komen, kga me niet meer kut laten voelen door mensen met geen ziel (overheid etc. niet iedereen is zo, maar de meesten weten precies wat ze moeten doen om mensen te verneuken en vinden het leuk).

     Excuus voor het lange bericht.

     • ALLES KOMT NEER OP JEZELF, WE ZIJN MET DUIZENDEN EN NOG STEEDS STA JE ER ALLEEN VOOR, IK HEB OOK GEEN ZIN MEER, BEN HET OOK ZAT! WAT NU?

     • IN ARNHEM VERMOORDEN ZE MIJ EN MIJN GEZIN GEWOON STELLETJE OMHOOG GEVALLEN KLOOTZAKKEN OM VAN KLACHTEN AF TE KOMEN. BETER GEZEGD INHOUDSLOZE EXCUSES TE HANDHAVEN!

     • Nederland wordt steeds meer een land van intolerantie,men tolereert geen kritiek van burgers en als je de bek niet houdt, dan zal men je krijgen. Daar zijn zat mogelijkheden voor in Nederland het is een beetje sleutelen aan wet en regelgeving om het een en ander naar eigen hand te zetten. Eenmaal gedaan heeft de burger het nakijken, laat ze bijvoorbeeld in de gevolgen van schulden, geef ze dus geen schuld hulpverlening en het probleem; het niet willen dragen van kritiek ( klachten ) lost zich van zelf op. Dat dit een paar jaar duurt merkt de bestuurder niet, de klager ( de hulpbehoevende ) dat door moet maken, die een paar jaar een kut leven krijgt toegewezen met op enig moment een ideale situatie om hem of haar of een heel gezin in de hoek te trappen. De bestuurder dan gepast kan zeggen, zo nu vergeet je de klachten, de inhoudsloze excuses of je sterft maar. Ja het is echt,. op enig moment ontstaat er een situatie die riekt naar poging tot doodslag. Men gaat heel ver, echt heel ver in Nederland om eigen gelijk hoog te houden door kritiek buiten de deur te houden! Daar heeft men methodes voor wat riekt naar dictatorschap, zoals ik Arnhem.

 19. Schijtziek word ik van de instanties.

  Eind augustus ben ik afgewezen op de bijstand, omdat ze vonden dat ik lieg, ze waren al bevooroordeeld voordat ik iets had gezegd. Ze waren met twee personen en het begon op een verhoor te lijken. Ik voelde me gediscrimineerd, genegeerd en werd behandeld als misdadiger. Dat terwijl ik altijd volgens hun regels heb gewerkt. Normaal zijn ze altijd zoooo traag met antwoorden en nu lag de brief al de volgende dag in de bus met de afwijzing.

  Gelijk bezwaar gemaakt en kreeg antwoord dat ik binnen een maand antwoord zou krijgen. Tegen het einde van september heb ik er zelf achter aan moeten zitten en zou ik eerst een gesprek 1 op 1 hebben. Dit gebeurde dus eind september en zijn we eruit gekomen. Ze boden hun excuses aan en gaven mij een voorschot, waarvan alles gelijk weer op was vanwege rekeningen. Ik heb mijn bezwaar ingetrokken, omdat ze dit niet met andere mensen moeten doen. Ze liegen gewoon keihard in je gezicht met een neplach.

  Omdat ik onder de 27 jaar categorie val, moest ik dus ALWEER een maand lang solliciteren, voordat ik een bijstand mag aanvragen. Een maandlang gedaan en dan komen we op 22 oktober, waarbij ik eindelijk bijstand zou kunnen aanvragen. Heb ik gedaan en binnen twee werkdagen zouden ze contact met mij opnemen. Dit was niet gebeurd, ik weer achteraan bellen en werd ik heen en weer geslingert (dat ik andere instantie moest bellen en geven daarbij verkeerde informatie). Vrijdag dus druk heen en weer gebeld. Toen ik degene had die ik moest spreken, kon degene mij niet eens helpen. Degene aan de telefoon zei dat ik het zelf maandag weer moet bellen tussen 13.00/17.00. Ook wilde ik een tweede voorschot, omdat ik al een tijdje geen inkomen heb (dankzij hun). De robot die ik gemaild had, daarvan kreeg ik maandag een mailtje van terug. Als antwoordt dat mijn gegevens niet bekend zijn (heel vaag, want ik mij twee maanden geleden ingeschreven en vorige week bijstand aangevraagd). Mailtje teruggestuurd en zij negeren mij gewoon. Op dezelfde dag heb ik er ook weer achteraan gebeld, volgens de informatie dat ik vrijdag kreeg en hoorde ik dat ze dicht waren grrrr. Te bereiken van 9.00/13.00, dus vandaag weer erachteraan. Ik heb in het mailtje ook gezet dat ik echt geld nodig heb, omdat de bank ook al dreigt mijn rekening te sluiten, waarop ze een deurwaarder zullen sturen. Krijg echt het idee dat ze gewoon schijt hebben aan mensen.

  In het gesprek eind augustus met de sociale dienst (die mij hebben afgewezen) heb ik uitgelegd, dat ik een paar dagen eerder mijn tweede epileptische aanval heb gehad en daardoor bepaalde testen moest doen en onderzoekingen. Deze mensen hebben gewoon schijt aan je en zoals ik al eerder zei proberen ze de druk op te voeren met z’n tweeën, terwijl ik dat niet mag hebben de druk. Bij het gesprek 1 op 1 eind september ook weer alles moeten uitleggen en had ik het gevoel dat er eindelijk naar mij werd geluisterd (wat later helemaal niet het geval bleek te zijn). Vorige week met de aanvraag van bijstand laten ze mij weer in een bepaalde spanning wachten en ik wordt hier zo schijtziek van! Ik mag mij niet druk maken en niet stressen om een aanval uitlokken te voorkomen, maar zit nu echt al een poos in een veld van spanning en druk.

  Vandaag maar weer bellen en als ik vandaag niets hoor dan ga ik morgen persoonlijk erlangs om dat mens van haar luie plek te trekken.

  Het gaat hier om de instanties in assen, zoals uwv, baanzicht, sociale dienst en gemeente. Dit zijn geen fucking mensen, maar MONSTERS!

  Groeten vanuit assen, hier is het ook al fucktup.

  Jeffo

 20. Sociale zaken Rotterdam Zuid (Dynamostraat) heeft mijn uitkering voor 3 maanden met 100% gekort en mij na 3 maanden alsnog te werk gezet bij een reintegratie traject.
  Hier heb ik mij ziekgemeld en ben daar ook nog eens tijdens ziekte 3 maanden gekort en daarna ontslagen.
  Dit terwijl ik net een opleiding had afgerond via notabene sociale zaken.
  Eerst mag je 4 maanden lang voor 800 euro werken (waar een gemiddelde werknemer ruim 1000 euro meer krijgt voor hetzelfde werk).

  Het Revit project via DaaD en sociale zaken, mensen .. trap er niet in!!
  Eerst mag je je eigen de tering werken om vervolgens na een 3 maanden en 1 dag regel eruit gezet te worden, (net nadat je bent geslaagd voor je diploma kan je oprotten voor de volgende uitkeringsgerechtigden).
  Ik moest na het beroep (sjorder) opeens een opleiding doen: vloeren boenen in Zevenkamp.
  Omdat ik liever iets anders deed en dit niet zag zitten kreeg ik een verordening met daarbij de maatregel,vreemd want waarom ben ik door de gemeente opgeleid tot havenwerker? juist ja .. volgens hun was daar voldoende werk, vandaar dat ze iemand verplichten een vloerboenopleiding te doen.

  Bedankt mevr .. en gemeente Rotterdam Dynamostraat, zit tot over mijn nek in de schulden terwijl ik geen schuld had.
  Ongeveer 5000 euro gestolen van je eigen burger die gewoon wilde werken (maar niet zomaar elke baan wou accepteren), wees er trots op!!

  Kom op mensen! schrijf elk verhaal op!
  Ik heb al 3 projecten gedaan en ben het nou echt spuugzat!
  Mentaal, lichamelijk en financieel kapotgemaakt om jou te dwingen dwangarbeid te laten doen.
  Ook werkenden die dit lezen, kijk straks hoeveel rechten u nog over heeft.
  Ik mag de komende jaren op de blaren zitten, ik stond overal 6 maanden achter in vaste lasten.

  Ziekegeestenbeleid van Dhr Florijn en onze Abou (dit zijn geen echte Rotterdammers), zelf krijgen ze geen spanschroef opgetild en gaan jankend naar huis na 1 dag in de haven te hebben gewerkt.
  Trekken alleen hun bek open om te lullen in hun straatje om dingen te prijzen, maar op het moment dat ze echt met antwoorden moeten komen tegenover de burgers, zijn ze er niet.
  Lachwekkend die Florijn in de documentaire undercover sociale zaken Rotterdam, draai er maar lekker omheen .. lichaamstaal spreekt genoeg, wat een smerig mannetje is het toch!
  Abou, denk dat de meeste burgers jou niet motten, hoop dat je snel oprot.

  En het klopt idd Rutte en Samson…… bruggen bouwen ….tussen arm en rijk zeker weten!

  Mensen !! toon verzet !! steun de basis inkomen partij, voordat Nederland kapot gaat!!

 21. Ik ben overspannen geworden van het vele solliciteren (meer dan 500 sollicitatie’s), de terreur van de sociale dienst, een overlijden van een belangrijk familielid door een medische misser en door een onterechte arrestatie vanwege een confrontatie met ambulance personeel. Daardoor is het mij allemaal teveel geworden. Ik ben toen emotioneel ingestort. Maar ik moest toch aan de dwangarbeid van mijn consulente. Na een flink protest van mij wordt er nu gezegd: dan eerst verplicht dwangtherapie en daarna dwangarbeid. Ook word ik vanaf nu ingedeeld bij een andere consulente die alleen mensen van de WSW onder haar hoede heeft. En dat terwijl ze me een paar jaar geleden een omscholing hebben laten doen tot juridisch secretaresse. Ik heb dat diploma behaald. Maar in plaats van dat het reïntegratie bedrijf mij aan een baan heeft geholpen hebben ze alleen maar grof geld aan mij verdiend. Ach ja, ik kan er een boek over schrijven. Maar dat zal ik maar niet doen. Ik wil ook de andere mensen de kans geven te kunnen blijven posten op deze site haha. Het is gewoon triest hoe ze bezig zijn. Mensen worden alleen maar afgebroken op deze manier.

  • Ik hoop dat u snel een leuke baan gaat vinden met de nodige voldoening.
   Ik zit nu een jaar in de WW en door UWV voor fraudeur weggezet …www.uwvreselijk.nl
   UWV loog 4,5 jaar tegen me. Zelfs toen in 2012 UWV zei dat ik loog was een jaar eerder al bekend dat mij niets te verwijten viel.
   Ik ben niet meer fris en fruitig om te solliciteren, het interesseert UWV niets.

   Inmiddels 106 afwijzingen en goed bemiddelbaar volgens UWV werkcoach.
   Deze mevrouw loog ook nog over inkomsten op marktplaats..hoefde ik niet op te geven. Bleek n.a.v. mijn klacht ..foutje bedankt.
   Inmiddels ben ik ziek en getraumatiseerd door UWV. O.a. door meneer H. de Jong, manager klachten UWV te Amsterdam. Deze man zit zo vol van zichzelf dat hij mij nog verweet dat ik geen uren invulde toen intern al elders bekend was dat ik het niet kon weten en enkel over inkomen geïnformeerd was.

   Ik ben inmiddels ontheven van de sollicitatie plicht want trek het niet meer.
   Bij de reïntegratie begeleider geweest die mij voorlopig ook eerst ziek in de WW zit.
   Het UWV wat je moet helpen maakt je het liefs doodziek, zo houden ze namelijk werk.
   Mij maken ze het allerliefst arbeidsongeschikt, ben 48 jr. nimmer medicijnen altijd fit en vrolijk opgewekt. Inmiddels chagrijnig, wantrouwend, achterdocht.
   Ik neem alles op met UWV, heb 19 onthutsende gesprekken en een paar hele grof schendige. UWV weet dat, is niet blij.

 22. Maar ik heb het afgelopen half jaar al op vrijwillige basis gesprekken gehad met de GGZ. Maar hun kunnen niets met een burn-out. Die behandelen ze daar niet. Ik heb aan die gesprekken met de GGZ ook niets gehad eerlijk gezegd. Ik ging daar met hoofdpijn weg. Het was een rekening van 900 euro in totaal. Dus mijn hele eigen bijdrage van de ziekenfonds is ook opgegaan aan gesprekken waar ik toch niets aan had. Zonde vond ik dat want in de bijstand heb je het toch al niet breed. Ik heb dan ook geen zin om dat in 2014 weer te moeten gaan doen. En toch zeker niet omdat ik dan mijn eigen bijdrage van de ziekenfonds alweer kwijt ben aan zorg waar ik niets mee opschiet. Mijn huisarts zegt ook: Je moet gewoon rust nemen, je hebt teveel stress gehad, het is je allemaal teveel geworden. Ze mogen mij bellen en hier heb je een verklaring van mij. Geef die maar af. Maar daar heeft de sociale dienst lak aan. Ze wilden die verklaring amper aannemen gister. En bellen doen ze hem niet. Terwijl ik voorheen wel een machtiging heb moeten tekenen voor inzage in mijn medische gegevens bij de GGZ.
  Sorry, ik kon het niet korter uitleggen.

 23. Beste Rob. Is een lang verhaal. Maar zal het in het kort proberen te verwoorden. Mijn consulente had mij de verplichting opgelegd tot dwangarbeid op een sociale werkplaats. Dus met behoud van bijstand werken. Ik heb me toen ziek gemeld met een burn-out en op advies van een advocaat ontheffing aangevraagd van de sollicitatie- en arbeidsverplichtingen. Ik moest elke week op gesprek komen bij mijn consulente en werd daarbij flink onder druk gezet. Maar ik gaf niet toe. Ben toen gestuurd naar de bedrijfsarts en bedrijfspsycholoog. Hun advies was: Tijdelijke ontheffing van de dwangarbeid, therapie gaan volgen en sporten. Dit advies heeft de sociale dienst nu dwingend gemaakt. Als ik niet in therapie ga volgen er sancties op mijn uitkering. Is mij gister verteld.

 24. Mijn gevecht tegen de dwangarbeid heeft tot de volgende situatie geleid in de gemeente Oosterhout, Noord-Brabant: Ik moet nu in dwangtherapie totdat ik weer gezond verklaard ben voor de dwangarbeid. Of anders willen ze dat ik een wsw indicatie aan ga vragen na de dwangtherapie. Zucht!
  Ik wou het toch maar weer eens melden hier.

 25. Ben 2 maanden gekort voor 100% in de gemeente Breda (Atea).
  Ik was na een woordenwisseling opgestapt bij een stageplek,
  waar ik trouwens 40 uur per week moest werken voor behoud uitkering.
  4 weken gewerkt voor dit gebeuren, mijn intentie was er wel om er het beste van te maken.
  Maar wegens psychische problemen heb ik schijt aan alles.
  Nu heb ik mijn weerwoord gegeven en uitgelegd dat ik niks kan doen aan
  mijn impulsieve acties en dat ik momenteel onderzocht word op add/adhd en alle soorten van autisme.
  Blijkt dat ik Asperger ( autisme) heb, en dit is ook bij een 2nd opinion naar boven gekomen.
  Me verhaal gedaan bij de gemeente, zodat ik misschien met terugwerkende kracht alsnog mijn 2 maanden terugbetaald kreeg
  TEVERGEEFS.

  In de brief van de maatregel stond in dat ze rekening hielden met mijn
  persoonlijke situatie wat ik al helemaal een lachertje vind.

  Dat wijf wat over de uitkeringen gaat in Breda centrum ->
  is een tiran die geil wordt van machtsmisbruik.

  Buiten dat heb ik al 20 klantmanagers in 3 maanden gehad,
  want wat gaan ze toch graag op vakantie.
  Als ze nu maar eens die paar duizend teruggeven kan ik dat ook.

  Ik zit nu in een positie dat ik zoiets heb van, als ik niks te eten en dakloos word ga ik mensen dood maken.
  Want hoeveel erger kan een instelling zijn ?
  Mijn hele leven is 1 grote teringzooi ik heb eigenlijk niks te verliezen..

  Nou mensen dat is Atea gemeente Breda,
  Als je naar Breda verhuisd zorg dat je werk heb.
  Anders kan je dozen plat vouwen bij de BSW,
  terwijl die mentaal beperkte mensen gewoon een dik loontje krijgen.

  En anders laten ze je snoep inpakken voor Haribo,
  wat 100 meter verder van de Bsw ligt.
  En als je bij Haribo solliciteert sturen ze je weg, maar ondertussen hebben
  ze genoeg palletjes voor de ” uitkeringstrekkers”
  Ja zo noemen ze het tegenwoordig.
  De enige die een uitkering trekt is de Atea zelf, en dan wel mijn uitkering!!

  Ik zal er niet wakker van liggen als er iemand een aanslag pleegt daar.
  Wel in de middag want die mensen staan niet zo vroeg op daar
  .

 26. De gemeente Doetinchem dreigt constant met korting op je bijstandsuitkering. Ik heb net een werktraject van 3 maanden
  achter de rug. 32 uur per week gewerkt voor 875 euro per maand.
  Nu moet ik naar een ander traject en moet ik 36 uur werken voor mijn
  uitkering. Mag dat wel ? En zoja , hoeveel uur mag een gemeente je
  tewerkstellen voor je uitkering? Ik begin me onderhand net een veroordeelde crimineel te voelen!
  Groeten Klaas.

  • Dag Klaas, het wordt tijd dat je bezwaar gaat maken tegen de gang van zaken in Doetinchem. Ik raad je aan contact op te nemen met Legal2People in Den Haag.
   De adresgegevens staan op deze website onder Hulp. Het eisen van een tegenprestatie is zelfs voor Rutte 2 niet onbeperkt, al heeft de gemeente wel een grote bewegingsvrijheid. Er is echter een rechterlijke uitspraak die uitgaat van maximaal 32 uur, waarbij de werkzaamheden verband moeten hebben met een mogelijke toekomstige baan. Succes!

 27. ATTENTIE – ATTENTIE – ATTENTIE – HONGERSTAKING(ZONDER ETEN EN DRINKEN) TEGEN GEMEENTE ALMERE VANAF 28 AUGUSTUS 2013

  Geachte heer/mevrouw,

  De Gemeente Almere heeft oneerlijk mijn uitkering stopgezet. Daarom ben ik vanaf 28 augustus 2013 in protest met hongerstaking(zonder eten en drinken) tegen Gemeente Almere.

  Ik wil graag dat u naar het filmpje kijkt.

  http://www.dailymotion.com/video/x13vrnj_gesprek-gemeente-almere-heer-j-waaijer-mijn-klantmanager-8-maart-2013_news

  Eerst was het 20% verlagen van mijn uitkering en waarom? Was het antwoord opschorten en waarom? Was het antwoord stoppen met mijn uitkering en waarom?

  Met vriendelijke groet,

  Azita Ghobadi
  ALMERE

  • Waarom belt u niet met uw huisarts, die zal een verklaring kunnen afgeven, ( volgens die man heeft u een belastbaarheidsonderzoek gehad waar niet uit bleek dat u niet uw huis uit kunt ) Ik vind een hongerstaking zwaar overdreven, want er zijn nog opties om uw situatie op te lossen.

   • UWV heeft mij ziek gemaakt, heb de huisarts alles verteld en was het direct eens > Ziek
    Al in 2010 heeft UWV gemeen achter mijn rug om de huisarts benaderd omdat het zich quasi zorgen maakte. Op 3 januari 2013 stuurde UWV gemeen de politie langs. Je staat lekker voor lul in de wijk. Dank UWV

  • Dit is absur …..Azita niet racistisch bedoeld, maar zodra een buitenlands gezin hier te maken heeft met het stoppen van hun uitkering o.i.d. gaan ze in staking…. belachelijk, brengen jullie ons land niet al te veel in problemen door jullie gezeik? Wij als gewone nederlandse burgers die hun rechten hier eerlijk hebben opgebouwd hoor je toch ook niet klagen. Wees blij dat je in dit land al zoveel hulp hebt gehad!!!!!

 28. Beste Rob,

  Wat mij opvalt,is dat ik jouw persoonlijke informatie wel terugzie op die contact pagina,maar waar staat dan dat email adres waar mensen naar kunnen mailen?

  Voorts,waarom raad je alleen specifieke mensen aan om contact op te nemen met juristen,maar niet alle uitkeringsgerechtigden die hier zich komen beklagen? Ze hebben blijkbaar allemaal wel behoefte aan juridische vormen van hulp,maar velen zijn wellicht onzeker over hun situatierecht.
  Als je mijn verhaal hier boven leest zou je het mij dan ook aanraden?

  • Beste H,
   ik heb op de contactpagina mijn email adres nog eens verduidelijkt. Het luidt info@delangemars.nl

   Ieder die problemen met zijn bijstandsuitkering heeft raad ik aan juridische hulp te zoeken.
   Ik persoonlijk raad daarvoor steeds Legal2People.nl aan.

  • Beste flower, ik heb nooit belastbaarheidsonderzoek gehad. Die meneer liegt. U weet heel verhaal niet. Dus u kunt niet beoordelen. Daarom ben ik in hongerstaking. Ik heb helemaal niets en ik moest eten voor de kinderen kopen. Dan denkt u dat hongerstaking overdreven is?

 29. De Friese Meren handelt oneerlijk.

  Eerst dreigen ze in Juli met een brief,waarin men algemeen aangeeft wat men zou kunnen gaan doen,opschorten,verlagen,stopzetten etc., indien je niet reageert op ze.Dit had dus met Juli te maken.
  dan storten ze toch gewoon de uitkering.
  Dan hoor je niets meer,en vervolgens moet je ineens eind Augustus zien,dat ze helemaal niets gestort hebben?

  Ja,zo kan ik ook iemand wel met opzet achteraf in de problemen werken.
  Dat is dus gewoon afgesproken werk geweest.

  Zonder formeel wettelijk besluit voorafgaand,zodat de klant geen bezwaar kan maken.

  En als je denkt,dat dit te maken heeft met slechts zakelijk gedrag…wat mij betreft zijn het altijd hatertjes geweest.
  Ze hebben zich persoonlijk met vanalles bemoeit wat ze niet aanging,en problemen bezorgt,ook op het internet ja.
  Zij haten jou,dus iedereen betrokken in contact waardan ook, moet jou ook zonodig gaan haten.
  Meestal als ze denken het voor elkaar te hebben,gaan ze extra arrogant doen.

  kinderachtig terreurvolk,kinderachtige terreur ambtenaren.

 30. Ik heb een bijstandsuitkering. Ben twee jaar geleden nog omgeschoold tot juridisch secretaresse. Een detacheringsbureau heeft alleen maar over mijn rug verdiend en mij niet aan een baan kunnen helpen. Ik heb me nu ziek gemeld met een burn-out. Veroorzaakt onder andere door het vele solliciteren en een onterechte arrestatie. Dat verhaal zal ik jullie besparen. Moet nu verplicht aan de dwangarbeid. Heb gezegd het hier niet mee eens te zijn. Waarop mijn consulente dreigt met korten of uitkering helemaal stopzetten. Het gaat hier om de gemeente Oosterhout in Brabant.

  • Dag Carina, je kan Legal2People bellen voor (gratis) advies, zie adres en telefoonnummer onder kopje ´Hulp´. Sterkte.

 31. De gemeente Oosterhout in Brabant dreigt mij met te korten op mijn uitkering of zelfs helemaal af te pakken als ik niet naar de dwangarbeid ga.

 32. Ik ben vorige jaar nog al onbeschoft behandeld door 2 mede werkster van sociale dienst 1 van re-intergratie buro en gemeente zelf,ik voelde me echt een crimineel ,ik had net een hernia opgelopen en liep al 3jaar met pijn bezig met onderzoeken en zware pijnstillers werd ik toch opgeroepen om aan traject deel t nemen,meerder malen aangeven dat ik last van me bekken had omdat ik dat kon aankaarten*hernia nog niet*er werd totaal geen gehoord aan geven en rekening mee gehouden ik werd bij bedrijven geplaats waar ik al van wist ik 1 geen contract zou krijgen en 2 niet lang kon blijven werken wegens me hevige pijnen kreupel lopen van *omdat me kracht in me benen regelmatig uit viel*toch met veel pijn en vol op de tramadoll ben ik gaan werken ,,ik moest me reis geld voorschieten,ik hou 150euro per maand over voor alleen het eten*dus elke dag 6 euro moeten missen en dan 2 wk moeten wachten op het reisgeld heeft er toe geleid dat ik overwerk was en al 4 wk geen middag eten meer had kunnen klaar maken,dus totaal uit geput heb ik me gegeven moment afgemeld bij het bedrijf en re-intergratie omdat me lichaam het echt niet meer aankon ik liep elke dag t hyperventileren omdat me lichaam op laaste brandhout liep.2 weken later nog niet bij gekomen van alles werd ik opgeroepen en even in een verhoor gegooid en even me verteld,dat ik moest stoppen met smoesjes t verzinnen en waarom ik jet contract niet afgemaakt had want dan had ik ene baan gehad,*de baas van dat bedrijf heeft me verteld ik kreeg geen vast contract zodra ik niet goed me best deed vloog ik er gelijk uit *ging met punten systeem in dat bedrijf,ik gaf aan dat me lichaam op was ook mede door me persoonlijke omstandige heden wat ik allemaal voor een problemen erbij had gekregen in dat jaar,daar werd heel tactloos op gereageerd,*meerder malen aan gegeven dat productie beter zou zijn ivb met me pijn en lang staan en lopen wat niet ging*ook daar werd geen gehoord aan geven telkens een plek waar je al van wist daar zal ik niet lang werken,ik had alle onderzoeken inmiddels gehad en ik had inderdaad hernia met die geven ben ik later terug gegaan naar gemeente,maar er werd gevoelloos op gereageerd en ik werd flink gekort op me uit kering met al die tijd dat ik me zeer slecht voelde en me lichaam moest herstellen ,dacht ik ,ze hebben me onterecht gekort,maar ik was t moe en ziek om er tegen in t gaan

 33. Weten jullie misschien nog iets anders dan de Bijstands Uitkering.. Waarbij je geld krijgt om je rekeningen te betalen, totdat je een baan hebt gevonden en waarbij mensen je (echt) helpen als het niet lukt?

  Zou denken in Nederland dat de UWV en gemeentes haar eigen burgers wel helpt, maar helaas blijkt het anders. Morgen ga ik verhaal halen en bezwaar indienen.

 34. ja in Den-Haag hetzelfde de zogenaamde trajecten en re-integratiebedrijf en tal van die mensen die tussen zitten werken onder 1 hoedje en verdienen veel geld aan zo als subsidie wat ze van de gemeente krijgen en dan ook nog de zogenaamde zzp’ers en bedrijven die in gehuurd worden en dan ook dreigen van je moet deel nemen want anders geen uitkering meer belachelijk is dat zeg waar gaat dat heen met Nederland

 35. Verhaal: Assen-UWV/Sociale Dienst 8-8-2013

  Vorig jaar in Mei 2012 op mijn moeders verjaardag (60 Jaar) had ik nog werk en op haar verjaardag kreeg ik een soort epileptische aanval (vanwege het druk maken en stressen).. Daarna naar de ziekenhuis voor controle en hier is niets gevonden, ik moest het verder maar rustig aan doen.

  In December 2012 ging ik met ontslag weg en kwam ik in de WW Traject terecht.. Hierbij altijd aan de regels en plichten gehouden van de UWV..

  Kort geleden in de maand Juli 2013 was mijn van 60 jaar geworden en wederom heb ik mij een beetje te druk gemaakt, hierdoor als resultaat kreeg ik weer een soort aanval als vorig jaar. Wederom naar het ziekenhuis en 12 Augustus de resultaat hiervan.

  Ondanks dit heb ik mij gewoon aan de regels gehouden van de UWV en vandaag had ik een gesprek of ik in aanmerking zou komen voor de Bijstand, omdat ik nog geen baantje heb kunnen vinden.

  Ten eerste komen ze met z’n tweeën, want met 1 persoon kunnen ze het blijkbaar niet aan. Ten tweede zijn ze al bevooroordeeld zonder dat ik al iets had gezegd. Derde kom ik niet in aanmerking voor de bijstand en rekeningen gaan straks oplopen.

  Zonder pardon zetten ze het op stop, terwijl ik mij de hele periode van de WW aan de regels heb gehouden.. Zo sturen ze mensen in de criminaliteit, alles gedaan om aan een baan te komen..

  Mijn situatie uitgelegd dat ik laatst weer soort epileptische aanval heb gehad, maar er wordt gewoon niet naar je geluisterd..

  Dit zijn geen mensen waar je tegen praat, maar robotten BAH ben het spuugzat! Ik laat het hier niet bijzitten, als ik bericht krijg ga ik in hoger beroep.. Ik weet niet of het zal helpen, maar stil zitten kan ik niet en alle beetjes helpen..

  Groetjes

 36. ben wachtende op een operatief ingrijpen maar de verzekeringsarts was van mening dat daar de ziektewet niet voor is en meld me beter.
  ik had nog recht op 6 dagen ww en voor bijstand kom ik niet in aanmerking
  resultaat,
  een versleten lichaam dat zijn operatie moet afblazen omdat hij inkomen moet verwerven
  tja…

 37. hahah hele uwv van af chef'”s tot top is zo corrupt als maar kan
  er is nooit geld om goede mensen om te scholen maar voor mensen welke absoluut niet willen is geld zat
  ik heb zo vaak gevraagd om omscholing voor kok of wat dan ook maar voor mij was geen geld omdat ik zo graag wil maar die welke niet willen dus gedwongen die hebben wel omscholing

  • Ja, dat is zo
   Ik zelf wilde ook omscholing, was na jaren zware arbeid lichamelijk ongeschikt geraakt,
   Daar was geen geld voor, dus een re integratie bureau mocht dat doen, er werd hen een bonus beloofd van E 5000 als ik aan het werk zou komen, het enige wat ik kreeg was een workshop CV-opstellen + solliciteren ! Ik heb het zelf verder moeten doen, en toen ik aan de slag was, kon het re-integratiebureau cashen..
   Zo gaat dat in Nederland.

 38. Goh,Rob,waarom heb je dat stuk van die 1 July regeling eigenlijk verwijderd.
  Vind je het dan niet belangrijk,dat mensen ook weten,waarom er vooral per die datum zo extra assertief naar uitkeringsgerechtigden word gereageerd?
  Als je het dan zo vervelend vind dat een bijstandsklant dat doet,plaats er dan zelf een stuk over in je publieke blog .
  Dan kan men er gewoon op commentariseren.

  Daarnaast vraag ik mij af,hoe mensen ‘anoniem’ contact met jou denken op te nemen,als er nu niet bepaald een emailadres voorhanden is,althans,niet zichtbaar.

  • Beste, ik heb dit stuk zeker niet verwijderd, waarschijnlijk kijk je op de verkeerde plaats, ik heb er ook een comment op geschreven namelijk. Onder Contact kan iedereen mijn emailadres vinden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.