België weer op de been #Wittewoede betoging

Brussel – Er waren vandaag 20.000 mensen uit de non-profit sector op de been die demonstreren voor meer investeringen in zorg, welzijn en cultuur. De Vlaamse regering maakt volgens hen de zorg kapot met besparingen.

De Vlaamse regering gaat ‘op zoektocht’ naar een nieuw Vlaams sociaal akkoord voor de non-profit. Dat is vandaag afgesproken op een vergadering tussen de vakbonden en de Vlaamse regering. Geld om zo’n akkoord te sluiten, kan de Vlaamse regering echter niet beloven.

Mensen uit de zorginstellingen, de ziekenhuizen, de rusthuizen, de opvoedingsinstellingen, de gehandicaptenopvang, de kinderopvang, de sociale en de culturele sector …

“In het private rusthuis waar ik werk, moeten wij altijd minimale dienstverlening bieden. De werkdruk is enorm, en toch zal er geen extra personeel bijkomen voor de basiszorg die onze ouderen nodig hebben”, zegt Erika uit West-Vlaanderen. “Elke extra kost voor meer kwaliteit betekent minder winst voor de top van het bedrijf. En intussen vragen ze ons langer te werken en zitten ze aan onze verworven rechten. Dit houdt niemand vol”, zegt ze.

Een soortgelijk scenario is de afgelopen jaren in NL al doorgevoerd met desastreuze gevolgen. Besparingen zijn een populair middel van de meeste conservatieve Europese regeringen. Zij schijnen een gemeenschappelijk programma te hebben voor de afbraak van het sociale stelsel. Vlaanderen doet ook mee.

Meer sociaal actie nieuws uit België

Rob Vellekoop, 24 november 2016

4 Comments

  1. Toon Hermans, onemanshow,1978

    Mensen, ik heb iets van de bomen afgekeken.

    Een eik is een eik
    En een den is een den
    Zo wil ik leven
    Ik wil zijn wie ik ben

    Ik hoef niet rijk te zijn,
    gevierd te zijn,niet groot te zijn of sterk
    Maar ik wil geen populier zijn
    die zich aanstelt als een berk

    Een eik is een eik
    En een den is een den
    Zo wil ik leven
    Ik wil zijn wat ik ben

    afgekeken uit de bloemlezing ‘Helemaal Toon’

  2. zorg,sociale voorzieningen, huisvesting e.a. primaire behoeften gaan de eu-burgers flink opbreken?
    migranten uitgezonderd?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.