9 Comments

  1. Het zijn vooral de media die uitgaan van vooringenomen voorstellingen, hoe iets er moet gezien en begrepen worden. Men gaat gemakkelijk uit van politiek correct denken, maar niet iedere samenleving heeft daar een boodschap aan. De machtsverhoudingen worden vaak bepaald door de traditie, of dat goed of slecht is maakt niet veel uit. De Russische revolutie heeft miljoenen mensen het leven gekost, en het heeft een heel ander resultaat opgeleverd, ook de Franse, ook de Arabische lente. Al de betrokken landen hebben een probleem met overbevolking en dus herverdeling van de middelen, en dus in naam van wie dan ook wordt die herverdeling onder elkaar uitgevochten. De rol van het wersten bestaat er vooral in om zich niet te mengen, anderzijds is de oorzaak nl. overbevolking niet veroorzaakt door het westen. Het steunen van opstandelingen tegen de centrale regering zoals in Syrië is totaal fout. Men moedigt de mensen aan om in opstand te komen, en mensen komen in opstand wanneer het niet goed gaat, en maar zelden gaat het daarna beter, integendeel er komt chaos en het gaat nog slechter. Voor een deel is dat zeker het gevolg van simplistisch denken en daarbij zijn we ook betrokken. Zonder overbevolking was dit echter niet mogelijk geweest.

    • Beste Johan,ik denk dat je een ding over het hoofd ziet en dat is de rol die het Westen speelt in het creëren van conflicten in het Midden-Oosten om de oliebelangen veilig te stellen. Het is me niet duidelijk hoe en waar overbevolking (waar is die trouwens) een rol van betekenis hierin speelt. Het enige wat telt zijn de economische belangen van multinationals die deze hier aan het uitbreiden of veiligstellen zijn. Lees ook eens:
      http://wp.me/p38KbU-Lb
      http://wp.me/p38KbU-26Z
      Succes.

  2. Zie hier wat het z.g. “beschaafde” westen in dat soort van landen flikt. Ook de Nederlandse overheid is medeplichtig aan het zaaien van dood en verderf. Waarom hoeven zij niet te verschijnen bij het tribunaal in Den Haag? Oh ja, natuurlijk niet. Amerika erkent het tribunaal niet en de rest sleept zichzelf niet voor het gerecht. Een echte TTIP gedachte. Wij als burgers moeten netjes blijven en zij willen en kunnen zich van alles veroorloven. De brengers van geweld zij zijn de ware terroristen. Schaamteloos een spoor van ellende, dood en verderf achterlatend. Stem bij de volgende verkiezingen niet op de slaafse en kritiekloze partijen van de VS en de EU.
    De ware kerstgedachte.

    • Zoals men geen vrede kan creeeren via de loop van een geweer zal er ook geen probleem worden opgelost door politiek bedrijven. De oplossing ligt niet in Den Haag (stemmen) maar bij onszelf (eigen verantwoordelijkheid dus niet afdragen via stemrecht).

  3. Ons regeringsschorem in Den Haag weet donders goed dat wapens niets kunnen oplossen. Want wapens spreken niet maar doden. Maar wapens en olie zijn heel goeie handel dus willen ze graag oorlog. Het is alweer een generatie geleden dat de vrede moest bezwijken aan haar eigen kwaal: er valt niets aan te verdienen. Dus het kan nu wel weer. Maar als ons regeringstuig zo graag oorlog wil waarom gaan ze dan niet zelf naar Syrië om daar te sterven voor hun overtuiging?

    Stelletje viespeuken.

  4. Ja beste mensen : dit is nu de manier waarop onze zwaar criminele politici hun zieltogende Euro (Dollar/Pond) trachten te redden. Het is veilig vals grinniken in onze regeringsgebouwen om de enorme stapels lijken en flarden van hun medemensen in Syrië. De enorme lijkenzooi wordt natuurlijk niet door de veroorzakers van deze walgelijke economische aanvalsoorlog (waaronder onze minister van oorlog -van defensie is geen sprake- mw. Hennis-Plasschaert en minister-president Mark Rutte) opgeruimd. Want daar hebben ze een veel te fijne smaak voor.

    WAT EEN VIES TUIG!

  5. Hoe je met strijd vrede kan bereiken is mij altijd een raadsel geweest. Misschien is het passend om het bij de komende kerstboom eens te overdenken…

    • Ongeveer op dezelfde wijze waarop men neukt voor de maagdelijkheid.
      De meeste mensen die regelmatig de alternatieve media raadplegen voor nieuws denken al zo vaak dat het niet de vraag is hoe zij bij de kerstboom nadenken over bepaalde ontwikkelingen op het wereld toneel maar de vraag is of die andere miljoenen nu eens de moeite nemen om na te denken bij hun kerstboompje. Dat hun boompje er puur en alleen staat dankzij olie uit het Midden Oosten, waar het Westen / de coalitie al geruime tijd zijn belangen veilig stelt ten koste van complete volkeren, is een bijkomstigheid waar men niet te lang over wenst na te denken. Wel de gevolgen, dan wordt er moord en brand geroepen als opeens de grenzen worden platgelopen door vluchtende mensen met daarnaast een hele meute woedende mensen die uit zijn op wraak, al dan niet (in)direct gestuurd door infiltranten van veiligheidsdiensten uit datzelfde \westen / de coalitie. Niets is zo effectief voor die heimat (het Westen / de coalitie) om angst (terrorisme) te gebruiken voor introductie van maatregelen die potentieel tegengeluid wat niet gedempt wordt door de staatspropaganda. Maatregelen die varieren van legitimatieplicht, patriot act, noodtoestand en een staat van beleg zijn middelen die geen terrorisme stoppen maar wel een heel volk in toom houdt. Als 1 van de maatregelen die sinds 11 september 2001 zijn geintroduceerd ook maar enigszins zou werken dan waren Madrid, London en 2 keer Parijs nooit gebeurd. Die maatregelen hebben wel effectief nog meer vrijheden van de weinige die er zijn afgenomen.
      Zoals ik al zei, het wordt hoog tijd dat er eens een andere groep mensen gaat denken bij de kerstboom ipv. de bekende groep die regelmatig zoeklichten laten schijnen op de zere plekken.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.