Mogen we niet weten dat het goed gaat met Iran?

Bekijk rustig de foto’s van de ski resorts en de negenbaanssnelwegen en wrijf het zand uit je ogen dat je hele leven lang door onze leugenachtige media er in wordt gestrooid.

iran2015We weten ondertussen dat veel zaken voor het publiek niet alleen verborgen worden gehouden, maar ook dat we worden voorgelogen en voortdurend gebrainwasht.

Bijna dagelijks tonen de artikelen op DLM het bedrog en de misleiding aan door de mainstreammedia.

Hier een volgend staaltje over door ‘economische sancties geteisterd’ Iran. De geciteerde tekst is afkomstig van onze media.

Bron: Jim Stone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Comments

  1. Een zelfde soort fotoserie kun je ook te zien krijgen van bijvoorbeeld Ramallah…
    En hoe goed het is in Iran, ach, als je je mond niet te ver opentrekt, en zorgt dat je de leuke dingen stiekem doet, en niet van religie verandert, is het best goed toeven daar. Ondertussen is er wel ene Jason Rezaian, Amerikaanse journalist, die daar lelijk in de nesten zit, en onderwerp is van een handtekeningen aktie door Amnesty International om hem vrij te krijgen.

  2. http://www.un.org/en/ga/69/meetings/gadebate/pdf/IR_en.pdf

    lees vooral de laatste alinea van p. 4, de woorden van Hassan Rouhani, president van Iran zelf, ” The people o f Iran, who have been subjected to pressures especially in the last three years as a result of continued sanctions, cannot place trust in any security cooperation between their government with those who have imposed sanctions and created obstacles in the way of satisfying even their primary needs such as food and medicine. The sanctions will create additional impediments in the way to the future long term cooperation.” Het is te eenvoudig om alles waar je het niet mee eens bent op de “onze geregisseerde en gedresseerde media” af te schuiven. Een kritische burger kan zelf onderzoek doen via het internet of bibliotheken om de beweringen van de media te staven. En ja, daar worden fouten gemaakt, maar veel journalisten houden zich ook aan de feiten en het principe van checken en dubbelchecken.

    Een kritische burger

    • Veel journalisten houden zich aan de feiten die ze gepresenteerd krijgen om over te schrijven, beste Johannes, dat moet jij als kritisch burger toch ook (willen) weten. Daar ligt het probleem. Journalisten zouden moeten durven kritischer te zijn naar de opdrachten die ze krijgen in plaats van het in hun broek te doen bij het aanhalen van onderwerpen die de hoofdredacteur (en de eigenaar van het medium) niet ziet zitten.

      • Natuurlijk, maar dat is een heel ander onderwerp. Het ging er nu om of de media correct zijn in hun berichtgeving over Iran, en jij zegt, op basis van een aantal foto’s, dat het, in tegenstelling tot wat die media stellen, het wèl goed gaat met Iran. Ik plaats daarbij de kanttekening, gebaseerd op de woorden van de Iraanse president zelf, dat de sancties wel degelijk een zeer negatieve invloed hebben (“… created obstacles in the way of satisfying even their primary needs … “), en dat wordt natturlijk opgepikt door de journalisten, dir dat staven met interviews ter plekke.

        Het feit dat journalisten bepaalde verhalen schrijven en andere niet heeft ook veel te maken met vraag en aanbod. Kwaliteitsmedia die wel kritisch zijn verkopen niet en verdwijnen, journalisten worden ontslagen en kunnen zich hooguit nog via persoonlijke blogs uitdrukken. Je kunt je dus ook afvragen waarom het lezersvolk niet zo geinteresserd is in objectieve en kritische journalistiek.

        Het meest tekenend hiervoor was de klacht van Havel en andere ex- oostblok dissidenten die zich decaden lang met gevaar voor vrijheid en leven zich kritisch hadden uitgelaten over hun regeringen: toen het ijzeren gordijn eindelijk viel en iedereen kon lezen wat hij wilde was niemand meer geinteresseerd in de voormalige samizdat literatuur en werd de markt bepaald door glossy gossipblaadjes en porno..

  3. Iran verliest per maan 4 tot 5 miljard dollar ten gevolge van westerse sancties. De elite kan ongetwijfeld in mooie skihotels wonen, en autos heeft iedereen, want olie is bijna gratis. Maar die paar fotootjes zeggen niets over hoe de gemiddelde burger in zijn zak wordt getroffen.

    • Eens, maar het gaat hier over de berichtgeving die WIJ onder ogen krijgen van onze geregisseerde en gedresseerde media! En die vertelt steeds iets anders.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.