1 juli 2014 Einde basisrecht op voeding en onderdak dankzij PvdA-er Klijnsma

klijnsmapvdaLees update van dit artikel

 

 

 

PvdA-er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 juli 2014 invoeren. Dit betekent de doodssteek van onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli volgend jaar wordt doorgevoerd. Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren.Deze maatregelen  betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.

Hoe gaat de sociale zekerheid de nekslag krijgen?
1. door de kostendelersnorm hierdoor zal de bijstandsnorm per persoon lager zijn naarmate meer meerderjarige personen in de woning aanwezig zijn en zij ook met meer personen de kosten kunnen delen. Deze kostendelersnorm gaat, behalve in de bijstand, ook gelden in de AOW, Anw, IOAW, IOAZ en Toeslagenwet. De invoering betekent dat honderdduizend uitkeringsgerechtigden er honderden euro’s op achteruit zullen gaan.
Zo zullen bijvoorbeeld inwonende kinderen die voor hun ouders zorgen straks financieel gestraft worden voor die hulp. Hiervoor is nog meer controle nodig, waardoor NL het tweede DDR zal worden.

2. Iedereen die een bijstandsuitkering aanvraagt, moet aantonen dat hij in de voorafgaande vier weken er alles aan heeft gedaan om werk te vinden. Wanneer deze zoektocht onvoldoende wordt aangetoond wordt het recht op een uitkering verloren.

3. Verplicht invoeren van een tegenprestatie voor alle bijstandsgerechtigden in alle gemeenten. De gemeenteraad wordt verplicht om bij verordening regels vast te stellen met betrekking tot de plicht tot tegenprestatie. Dit is in strijd met het verbod op dwangarbeid (Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens -EVRM, dat NL mede-ondertekend heeft)

4. Wie zich naar het oordeel van de klantmanager niet gedraagt of slordig gekleed is, krijgt maximaal drie maanden geen uitkering meer.

5. Wanneer een belanghebbende zich misdraagt tegen medewerkers die de sociale zekerheidswetten uitvoeren, kan de gemeente of het UWV/SVB een uitkering voor maximaal drie maanden stopzetten.

6. Op het naar het oordeel van de uitkeringsinstantie niet voldoen aan de informatieplicht staat te beoordelen door gemeenten maximaal drie maanden inhouding van de uitkering.

 Bron: position paper Bijstandsbond

Commentaar
Al deze maatregelen betekenen het einde van het basisrecht dat iedereen heeft op voedsel, kleding en opvang. Het krijgen van een uitkering wordt ontmoedigd en degenen die het toch moeten ontvangen worden gegijzeld met onmenselijke maatregelen en straffen.
Mensen worden uitgesloten van het recht op eten en onderdak bij het minste ‘vergrijp’. De vernedering is maximaal. De schuld van de armoede en werkloosheidwordt gelegd bij de uitkeringsgerechtigde zonder rekening te houden met het feit dat er niet voor iedereen betaald werk is. Rutte realiseert bijna zijn doel dankzij PvdA-er Klijnsma door de bijstand op te heffen. Laat nooit nog iemand beweren dat de PvdA een sociale partij is.

Rob Vellekoop, 27 november 2013, delangemars.nl

83 Comments

  1. -Je krijgt de ene belediging na de andere naar je kop, maar als je daar dan (terecht) op reageert moet je geld betalen.
    -Ambtenaar heeft een rotweekend achter de rug en vindt je houding niet naar de zin….moet je weer geld betalen.
    -Werk je als vrijwilliger in de zorg en neem je een bak koffie aan van een bewoner…dan fraudeer je en moet je weer betalen.
    Betalen….betalen…..klootjesvolk moet ministertjes betalen….
    Nederland, kom van je reet af en laten we die uitbuiters met inkomens van bijna een ton per jaar met gelijke munt betalen!!!
    Aan haar foto te oordelen mogen we stellen dat ze zeker niet gepast gekleed gaat, dus…????……TERUG BETALEN!!!!
    DE BRUTALITEIT VAN DAT WEZEN…….ZUM KOTZEN!!!!

  2. @ Lieve Henk,

    Geef uzelf niet de schuld dat u dit niet voorzien heeft.
    Feit is dat dit al een tijdje stiekem in de planning zat om mensen zo te gaan behandelen, het moest allen opgebouwd worden en dat is stapje voor stapje gebeurd..
    Langzaam harteloosheid als het nieuwe normaal invoeren. Nu neemt het die vorm aan die zij nodig hebben om dit beleid NEO liberaal ten uitvoer te brengen. Mensen moeten zich dit nu gaan realiseren en dat gebeurt al, maar men weet nog niet wat te doen. De verdoving begint nu uit te werken Henk… Men moet zich nu gaan realiseren dat nu stapje voor stapje elke inkomensgroep en sociale vorm in het Neo liberale beleid zijn rechten verliest. Allemaal, huisbezitter of huurder, jong of oud, ziek en gezond.. het maakt straks niet meer uit. We werken straks voor een paar piepers.
    U treft geen blaam, u bent slachtoffer van een smerig politiek spel. Wij moeten met elkaar elke groep alhier benoemd samen gaan zorgen dat het tot hier is en niet verder. Voordat er niets meer over is van onze rechten
    Wat ik alleen zo erg vind is dat ik niet de middelen heb om u persoonlijk verder te helpen en dat stemt mij droevig. Heel veel sterkte voor u en uw gezin.

    • Thx hoe organiseren we nu elkaar, individueel blijven reageren? Zodat alle reacties toch een massa wordt! Momenteel zitten we hier met een aantal gezinnen die geageerd hebben, maar individueel angst opgelegd krijgen hier in Arnhem. Politieke partijen ( CU en PvdA ) klappen de deur dicht, dus zijn niet gemeend bezig met het lot van een toenemend aantal gezinnen in Arnhem! Kan niet anders dan een verkiezingsstunt zijn, nu met de deren op slot voor die gezinnen waar het allemaal om begonnen is! Dat is verachtelijk vindt ik, zo misbruik je mensen niet!

  3. Wat een krankzinnigheid van het regerend lichaam, onmenselijk beleid.
    Begin het graaien en stelen in de top en eigen clubje eens aan te pakken.
    Bovendien zijn deze regelingen tegen de conventie van Geneve, die ook door nederland is ondertekend, en waar men zich dus aan zal moeten houden. geen mens mag voedsel kleding en onderdak onthouden worden.
    Drukt de overheid dit er wel door, is er geen reden meer voor de mensen in dit land om zich ook maar aan een wet of gebod te houden. Ik zeg dan is de tijd rijp voor revolutie

  4. Wanneer wordt de georganiseerde misdaad in “de bovenwereld “nu eens aangepakt.

  5. Als mevr Klijnsma zich zelf ook eens aan de regels hield
    dan zijn we al een stuk verder, Zij weet wel wat ik bedoel !!!!!!Iedereen die iemand in dienst heeft moet sociale lasten afstaan, geld ook voor mevr. Klijnsma !!!!
    ook zij.

  6. Een schande dit kabinet,inderdaad de hoge heren zoals altijd in de geschiedenis komen met alles weg!!!!alle ellende herhaalt zich!!het oude denken moeten wij met zijn allen loslaten het is een economische dictatuur!!
    monden open protesteren ,domme schapen zijn wij allemaal we laten ons gek maken door deze heren van de vvd en pvda ,laat mij niet lachen de pvda een sociale partij!!! wat weten zij nou hoe het is van een minium te moeten rondkomen met hun salarissen.opstaan iedereen voor een basis inkomen wij zijn geen slaven van de banken !!!!

    • wat er uit gegeven wordt in brussel,inklokklen om maar je vergoeding te krijgen dure etentjes met kreeft enz en wij moeten dat betalen van onze belasitng centen enz enz wat er allemaal uitgegeven word in brussel en wij maar honger lijden ,zie nu mensen ze vreten ons uit tot op het bot.en dan de kleine man laten opdraaien voor hun dure etentjes in den haag en brussel schande!!!

  7. Sorry hoor maar Pvda-er klijnsma moet maar eerst gaan leven zoals hoe wij leven en dan pas oordelen wand als jullie dit gaan in zette zul je zien dat er meer armoede komt!!!!

  8. Het is niet voor niks, maar zelfs het college voor de mensenrechten hebben mij geblokkeerd van hun mail box, zoals iedereen die mijn gezin maken tot politiek vluchteling. Zo ver ben ik nu dus zeg niet dat ik geen werk maak van de misstanden in Nederland, wij worden echt bedreigt met ons leven!

  9. Ik heb ons aangemeld bij vluchtelingen werk Oost Nederland als politiek vluchteling, want ik meen dat wij dat nu zijn als gezin, wij worden naar het leven gestaan omdat wij misstanden in de hulpverlening proberen aan te pakken! Eens kijken of ze wat willen doen of net als de rest bang zijn voor verlies subsidie als men dat verkrijgt! Ik heb hierin voorzien via facebook!

  10. Vergeleken met Kleinsma zie ik eruit als een fotomodel en ik weet mezelf ook prima zakelijk goed te kleden. Vanaf 2006 solliciteer ik mezelf al een slag in de rondte zonder resultaat. Terwijl ik toch redelijk hoog opgeleid ben. En toen ik bij mijn oma ging eten omdat ik mijn rekeningen niet meer kon betalen werd dat als fraude gezien. Stond er opeens sociale recherche aan de deur vanwege een anonieme tip. En nu willen ze me met behoudt van uitkering laten werken omdat ik een afstand tot de arbeidsmarkt zou hebben. Maar als ik die al heb, hoe komt dat dan? Wiens schuld is dat? En waarom zou ik daar dan voor moeten boeten? Waarom moet ik in de armoede blijven verkeren door dwangarbeid te doen? Waarom heb ik geen recht op eerlijk loon voor eerlijk werk? Vertel mij dat dan eens Wim.

  11. Beste Ruud. Ja, ik ben zeker gerustgesteld dat niet stemmen dus een minder punt is dan ik had verwacht. Bedankt voor de informatie. Maar wat stoor ik me aan het commentaar van die Wim zeg. Wat denkt hij wel niet. De meeste mensen in de bijstand solliciteren zich een slag in de rondte naar banen die er niet zijn. En als er dan toch werk is, waarom moet dat dan met behoudt van uitkering gedaan worden? Eerlijk werk verdient een eerlijk loon. En zo niet, dan noemt men dit dwangarbeid ja. En over fraude gesproken. Ik denk dat er aan de top meer gefraudeerd wordt. Jij zegt armoede te hebben gekend. Nou blijkbaar heb jij hardere levenslessen nodig. Want je begrijpt het duidelijk nog steeds niet.

  12. Als ik het heb over gekleed zijn heb zou ik niet blij zijn als mijn vriendin zich kleedt op de wijze van die mevrouw Kleinsma Huhhhhhhhhhh.
    Daarnaast ben ik op Werkplein geweest en heb daar een mevrouw gesproken, waar haar tieten zo n beetje uit de zak vielen, dan vraag ik me af of dit wel kan!.
    Ik vind dat mensen correct gekleed moeten zijn, en als ik een blote vrouw wil zien, of man! wil ik dat zelf kunnen bepalen.
    Als ik naar mevrouw Smitkroes kijk dan vind ik dat daar een correct geklede wat oudere mevrouw zit.
    Ik heb een andere overtuiging dan zij maar dat neemt niet weg dat ik respect voor haar heb.
    Ik vind die Kleinsma maar een gedrocht wat me doet denken aan die griezels in Lord of the Rings .

  13. Beste Wim,

    Ik lees uit je brief dat je niet veel moeite hebt gedaan om erachter te komen hoe het in werkelijkheid zit met de gang van zaken, en dat je zoals zovelen met je maar wat staat te roepen!.
    Ikzelf heb meer dan 25 jaar een eigen bedrijf gehad, en ben buiten mijn schuld failliet gegaan door zaken buiten mijn bedrijf om.
    Daardoor kwam ik in IOAZ terecht, een soort van bijstand, en uiteindelijk na verblijf op een camping in een kaal leeg en uitgewoond/ en versmeerd huis.
    Kale betonvloeren met resten van gedeeltelijk er uit getrokken vloerbedekking.
    En om het huis een tuin wat een schande is voor de buurt, en voor het dorp Lievelde waar ik nu woon.
    Mijn vriendin werkte parttime op mijn kantoor, we woonden ieder op een afzonderlijk adres, en aten daar ook, en dat is nu nog steeds zo.
    En dat zal ook zo blijven de komende jaren.
    DE reden is simpel, we hebben ieder voor zich een negatieve ervaring aan ons huwelijk.
    WE zijn allebei 60 jaar en hebben allebei een eigen bedrijf gerund, en mn vriendin moest stoppen omdat dat door echtscheiding hiermee moest stoppen, omdat haar bedrijf aan huis was, en haar ex daar bleef wonen.
    Voordat mijn vriendin in de bijstand kwam ben ik met haar mee geweest om openheid van zaken te geven, en hebben volledige uitleg gegeven over de hele situatie.( Sorry ik probeer het zo kort mogelijk te omschrijven.
    Om dat ze nu ruim 3 jaar geleden naar de achterhoek waar ik woon was gekomen om de doodeenvoudige reden dat we van elkaar houden is ze daar een huurwoning betrokken, en deze was ook uit de tijd waar door ik haar in de vrije tijd die ik in de winterperiode had geholpen de boel netjes te maken, kortom alles vernieuwen isoleren, noem maar op.
    Het is nog steeds niet af.
    Wij samen naar werkplein in Winterswijk waar het kantoor van de Sociale Dienst Oost Achterhoek is gevestigd en hebben daar alles verteld
    We komen allebei uit het bedrijfsleven en wisten niets van bijstand, en het hoogstnoodzakelijke van WW, en daarmee verband hebbende zaken.
    Immers hiervoor hadden we een accountant in dienst.
    Ik merkte al direct dat deze mevrouw W G, want zo heette ze niet op de hoogte was met dit soort zaken en dat zei ze ook tegen ons.
    Wel merkten wij dat ze op haar pik getrapt wat ze natuurlijk als vrouw niet hoort te hebben denk ik zo, maar ik kijk nergens meer van op!.
    Toen we haar na uitleg zeiden niet op de hoogte te zijn van de regelgeving omtrent de bijstand, omdat we daar als ondernemers nooit mee te maken hadden gehad zei deze mevrouw dat iedere Nederlander de wet behoorde te kennen. Zou mooi zijn want dan hadden we ook geen (dure) advocaten meer nodig.
    Waarop ze een tijd later zelf doodleuk zei de wet niet te kennen.
    Toen we haar vroegen waar we ons aan hebben te houden om de uitkering niet in gevaar te brengen zei ze tegen ons dat ze dat niet deed
    Toen hadden we geen pc, en lazen we geen krant om de doodeenvoudige reden dat we dat niet konden betalen, dus als zij het vertikt, waar moeten we de info vandaan halen hebben we haar gevraagd, maar we moesten het zelf maar uitzoeken.
    Daarna zijn we weggegaan en ieder voor zich weer naar onze eigen bedoening gegaan, ik woonde toen nog ongeveer 16 km van haar vandaan en bleef ook wel eens slapen, maar meestal ging ik terug naar de camping waar ik tijdelijk woonde totdat ik een huis zou krijgen want ik stond al een paar jaar ingeschreven. Op een gegeven moment kreeg mijn vriendin terwijl ik daar aan het klussen was 2 dames van SDOA aan de deur, en waar ik bij was in totaal 2 keer, en daaraan hebben we alles uitgelegd en gevraagd wat wel en wat niet mag, waarop deze mevrouw zei dat ze daar niet aan kon beginnen omdat we dan de grenzen van de wet zouden opzoeken.
    In het kort, er lagen wat spullen opgeslagen van mij in de woning van mijn vriendin zoals werkkleding en op last van de curator administratie van mijn bedrijf, ik woon ergens anders in een klein slaapkamertje en een gemeenschappelijke kamer waar nog iemand woonde, at en sliep daar en deed daar mijn was, en had daar zoveel mogelijk spullen opgeslagen, en wat niet kon bij mn vriendin. Alles is schriftelijk vast gelegd door ons.
    Van de sociale dienst heeft mijn vriendin brieven gekregen en zijn er rapporten gemaakt die elkaar tegenspreken en wordt er zomaar beweert dat ze fraudeert, en ze hebben haar 3 maanden uitkering ingehouden.
    Ze is daardoor in de schulden gekomen, wat ze nog nooit in haar leven heeft gehad, en al die tijd heeft ze op een houtje moeten bijten.
    En dit is nog maar een fractie van wat ons is overkomen tijdens de bijstand.
    Da zaak ligt inmiddels bij de rechter via een advocaat van de bijstandsbond want een andere kun je niet betalen!.
    Ik geloof heilig in de rechtspraak, en ben ervan overtuigd dat het woordje fraudeur wordt geschrapt, en dat ze haar uitkering waar ze recht op heeft terugbetaald krijgt, plus een vergoeding van alle kosten die ze heeft moeten maken.
    En Wim, ik zie dat je maar wat roept en er weinig van af weet ook al heb je nu werk.
    Voor de meeste Nederlanders die nu bij huis lopen is geen werk.
    Toch zie ik de toekomst van mijn vriendin en mij met vertrouwen tegemoet, en ik garandeer je dat we er nog lang niet aan toe zijn om achter de geraniums te gaan zitten.
    Maar eerst willen we de dingen rechtzetten, dus wordt vervolgd !!.

    Ik ben voor een basis inkomen, en wil dat de fraude van zaken die gepleegd wordt zoals bij de Rabobank op de persoon wordt bestraft.
    IK wil ook dat de bonussen + wachtgeld worden afgeschaft, en dat mensen die met overheidsgeld beleggingen doen in het buitenland worden vervolgd en op staande voet worden ontslagen. Dan wil ik een prestatieloon voor ambtenaren gebaseerd op het bedrijfsleven, en gecontroleerd door hetzelfde bedrijfsleven.
    Dus geen productie geen inkomen en bij diefstal ontslag op staande voet. Daarnaast terugvorderen van de financiele schade
    Ik ben ervan overtuigd dat als mensen op de juiste plek zitten productief zijn, DE juiste beslissingen worden genomen door deskundigen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Betuwelijn, en vele andere projecten, en als de juiste kostenberekeningen worden gemaakt dat vele miljarden worden bespaard, en dat we zonder verbetering van de economie niet eens een crisis hebben.
    Ik adviseer mensen om samen in opstand te komen tegen deze regering van volgevreten schooljongens zonder enige financiele ervaring. DUS KOM IN OPSTAND TEGEN DIT ASOCIALE KABINET!!!!!
    Wordt zeker vervolgd!!!!!!!!!!

    • Beste Jan,

      Ik roep niet zomaar iets. Ik reageer op een zestal punten die hierboven beschreven zijn. Zoals je uit mijn commentaar op kunt maken vind ik ook dat mensen geholpen moeten worden. Als je niet kunt moet je geholpen worden. Maar individuele gevallen blijf je altijd houden. Ik ken jou geval niet maar als ik me hier in zou verdiepen kan ik hier pas een oordeel over geven. Daarnaast is er echt wel werk. Er komen in 2014 ruim 31000 Roemenen en Bulgaren naar Nederland om arbeidsplaatsen op te vullen, deze arbeidsplaatsen worden helaas niet ingevuld door onze Hollands landgenoten. Als ik dan ook een persoonlijk punt aan mag voeren vind het persoonlijk een schande dat er diverse comments voorbijkomen waar de buitenlanders als het grote probleem neergezet worden van de werkloosheid. Stomtoevallig zit ik een branche die zich richt op de arbeidsmarkt en er zijn in de afgelopen jaren al verscheidene programma’s geweest om bijstandsgerechtigden terug te laten keren in betaalde arbeidsplaatsen. Echter zijn deze mislukt… niet als gevolg van buitenlanders, niet als gevolg van de “asociale” regering maar als gevolg van het niet mee willen werken van de bijstandgerechtigden. Ze kwamen niet opdagen of verhuisden naar een andere gemeente om het te ontlopen. Waar gebeurd! Nogmaals ik vind dat een ieder die hulp nodig heeft geholpen moet worden. Zonder enige twijfel. Maar de 6 punten die er beschreven worden als nekslag zijn in mijn ogen niet reeel.
      Je ziet, ik roep niet zomaar wat, ik blijf bij het punt dat een ieder geholpen moet worden maar ik reageer louter en alleen op de 6 bovengeschreven punten.

      Groet Wim

      • Beste Wim, er zijn meer dan 700.000 ‘individuele gevallen’ zonder werk. Rutte2 kan geen banen creeeren. Wat Rutte wel kan doen is de verzorgingsstaat overeind houden en iedere inwoner van ons land een menswaardig bestaan geven in plaats van de afbraak van de sociale voorzieningen, waar jij blijkbaar achterstaat. Rutte en zijn kornuiten brengen een aanzienlijk deel van de bevolking tot de bedelstaf. Dat praat je niet recht!

        • Beste Rob,

          Begrijp mij niet verkeerd hoor. Ik ben niet voor afbraak, ik ben nog steeds van mening dat een ieder die het nodig heeft geholpen moet worden. Ik reageer louter en alleen op de 6 punten die aangegeven worden. Ik denk wel dat we naar het eind van de verzorgingstaat toe gaan. Dit wil niet zeggen dat ik hier blij mee ben en dat ik hier achter sta! Maar nogmaals ik reageer alleen op de 6 punten die ik niet genuanceerd vind.

          Groet Wim

          • Beste Wim, de zes punten zijn niet van mij maar van Klijnsma. Het zijn haar inbreuken op de rechten van uitkeringsgerechtigden. Dus wanneer je deze punten ongenuanceerd vindt moet je bij haar zijn.

  14. Gisteren is er een hoor zitting geweest in de Tweede Kamer onderwerp Klijnsma en de afbraak…. mensenrechten advocaat heer Klaas heeft hier al te kennen gegeven dat de regering handelt in strijd met de mensen rechten dat hij met vuur deze rechten zal verdedigen en zeker dit soort processen zal winnen.
    Het is dus duidelijk iets wat iedereen raakt en wat eindelijk een iedereen uit zijn stoel haalt. Vakbonden Voedselbank allen hebben hierop gereageerd en gewezen op het grote onrecht dat hier gaande is.

    Wat gaan wij doen, klagen en blijven zitten of een beetje meer actief worden… mailen naar de politiek meeste reactie… ach dat helpt toch niet ,daarop volgende… JA ik weet ook wel dat de meeste mails ongelezen de delete knop halen… MAARRRR.. als wij allemaal ditzelfde doen wordt het toch echt een beetje vol en druk in hun mailbox .. en DAT moet ze aan het denken zetten het is een massaal protest wat niets kost en toch een flinke schop onder de politieke achterwerken geeft … oh en natuurlijk gewoon brieven schrijven is ook prima… laat den Haag maar vollopen…. inderdaad verwacht geen wonderen maar niets doen brengt ook niets en dit soort speldenprikken houd ze beter bij de les… zeker zoals er nu EU verkiezingen aan komen… ja ja dan komt het partij belang en het belang van electoraat om de hoek….. dat zijn wij dus…. benut deze situatie en schrijf of mail maar doe iets
    Laat ze merken dat we niet alleen mopperen en broeien maar meekijken dit kan een prachtige waarschuwing zijn om de scherpe kanten bij te sturen maar dat werkt alleen als we dat allemaal doen…. als ik naar het aantal commentaren kijk zouden dat zoal zeker 60 mailtjes kunnen zijn….

    Oud gezegde … wie schrijft die blijft!!!!!!!!!!!!!!! toon de verontrusting op de plek waar het vieze spel gespeeld wordt… DE TWEEDE KAMER… ieder van ons heeft zijn eigen verantwoordelijkheid … niet afwachten tot iemand anders iets doet benut je kansen. Je stem laten horen is een democratisch recht…. nou ja voorlopig nog wel

    De kans nu is dat we iets gedaan kunnen krijgen omdat het politiek verkiezingscircus weer opgang gaat komen….het gaat wel om EU maar de grote partijen denken toch meer dat het de barometer is voor de landelijke situatie….dus…laat ze weten dat we het zat zijn om uitgemolken te worden.
    Wie een beetje bang is voor deze overheid…. wat nou als je gewoon een brief maakt… met alleen Plan Klijnsma NEE verder niets .. kost alleen een postzegel en het signaal komt toch over… ik kan me nl best voorstellen dat je mogelijkheden wat beperkter zijn als je al helaas in een uitkering zit en ik kan me nog beter voorstellen dat je bang bent voor kortingen etc want ja Nederland is goed in represailles…. nou gewoon lekker anoniem .. deze brief… geen risico en toch wat gedaan.

    OP de site Tweede Kamer zijn adressen en email adressen te vinden.

  15. het komt er gewoon op neer dat wij allemaal vervangbaar zijn, de 1 zijn dood is de ander zijn brood. en in de tweede kamer hoeven ze niet te bezuinigen op hun eigen leven, want dat word ook betaald door de burgers van nederland. en wij mogen niet stelen! wat doen ze zelf dan? stelletje dictators zijn het. we liggen straks onder een brug te slapen met het gezin met een boekje met voedselbonnen. thnxxx rutte2 !!!!! volkert heeft de verkeerde gepakt, helaas voor nederland

  16. Betekent dit dat er geen blijf van mijn lijf huizen enz meer open zijn?
    Dat er geen daklozen opvang meer mogelijk is?
    Waarom is er dan zoveel hulp aan het buitenland,die horen dan toch ook bij geen recht meer op brood en bed?
    Wat is het verschil hier in waar te wonen,ik snap het niet meer!
    En de ouderen die in verpleeghuizen wonen,mogen die ook geen bed en brood meer hebben?
    En de kindertehuizen,geen bed en brood meer/

  17. Ik wil toch graag even reageren op bovenstaande. Want ik denk dat ik het niet goed begrijp.

    Er worden 6 punten aangehaald als zijnde de nekslag van de sociale zekerheid.

    1 de kostendelersnorm. Vind wel dat als er meerdere personen op 1 adres wonen dat deze kosten dan beste gedeeld kunnen worden. Lijkt me niets mis mee. Maar goed aan de andere kant, het punt van de kinderen die ouders verzorgen en dan gekort worden kan ik mezelf weer minder in vinden. Ik zelf verzorg overigens mijn ouders niet dus het is geen eigen belang.

    2 Solliciteren/werk proberen te vinden. Wat is er mis mee om je best te doen om werk te vinden. Alsof het zeer onfatsoenlijk is om mensen die een bijstandsuitkering krijgen te vragen om aan het werk te gaan. Ik heb ook zonder werk gezeten en ook m’n stinkende best gedaan om aan werk te komen. Uiteindelijk word daar het potje toch mee gevuld waar de uitkeringen mede door betaald worden. Dus om dit als iets onredelijks te betitelen begrijp ik niet echt.

    3 Tegenprestatie. Hoe durf men dit dwang arbeid te noemen? Is het echt zo erg om wat terug te doen. Het is namelijk echt geen schande om voor de uitkering iets terug te doen. In bejaardenhuizen zijn er mensen genoeg die vereenzamen die geholpen kunnen worden, gemeentes moeten bezuinigen op groen onderhoud wat onveilige situaties kan creëren, ook hier kan geholpen worden. Is dit dan onredelijk? Is dit dwangarbeid? Nee lijkt me niet. Ik ken verhalen van bijstandsgerechtigden die er juist content mee waren dat ze op deze manier in het arbeidsritme bleven. Van thuis zitten word niemand beter

    4 Jezelf gedragen/slordig kleden. Ik denk dat het met zo’n vaart niet zal lopen dat als je slordig gekleed bent dat je uitkering 3 maanden stopgezet word. Ik heb het idee dat hier een en ander aangedikt dan wel overdreven word. Daarentegen lijkt het me gewoon goed fatsoen om je (netjes) te gedragen.

    5 Misdragen tegen mensen die de sociale zekerheidswetten uitvoeren.
    Dit lijkt me totaal geen discussie punt. Als je jezelf misdraagt mogen ze je daar voor straffen. Te gek voor woorden dat dit aangedragen word als een nekslag. Ook hier gelden de regels van goed fatsoen. Je hebt je gewoon te gedragen tegen deze en ieder ander persoon die niets anders doet dan zijn of haar werk.

    6 Informatieplicht. Als je een uitkering krijgt dan vind ik het niet meer dan logisch dat je de uitkeringsverstrekker op de hoogte houd van de inspanningen die je verricht om aan het werk te komen, en wat je verder doet om z.s.m uit deze situatie te komen.

    Ik ben mezelf er van bewust dat deze punten bij een hoop mensen niet echt positief ontvangen word. Maar voordat de storm losbarst en mensen denken dat ik een vermogend persoon ben, de VVD aanhang, of nooit (relatieve) armoede heb gekend. Ik kan jullie vertellen, dit alles is niet aan de orde. Ik weet wat het is om van het minimum rond te komen. Ik heb ook niet veel met onze regering en vermogend ben ik zeker niet. Maar ik ben wel van mening dat het niet zo moet zijn dat mensen maar tot het einde der tijden een uitkering moeten kunnen trekken. Als je kunt (met de nadruk op KUNT) is het je plicht om zo spoedig mogelijk weer aan het werk te gaan en de uitkering aan iemand te laten die deze mogelijkheid niet heeft en de uitkering echt nodig heeft. Want laten we wel wezen… er word door veel, heel veel mensen misbruik gemaakt van de bijstandsuitkering. En als deze mensen hier nu eens mee stoppen komt er weer een aanzienlijk bedrag vrij om de mensen te helpen die het echt nodig hebben

    • Beste Wim, laat je alsjeblieft niet gek maken door de propaganda van Rutte2 alsof fraude met uitkeringen het probleem zou zijn. In de ogen van het afbraakkabinet Rutte2 pleeg je al fraude wanneer je een formuliertje niet op tijd hebt ingevuld! En waarom is het je plicht om te zoeken naar werk terwijl er maar 1 baan is voor 7 werklozen? Dit smerige kabinet probeert mensen die geen werk hebben een schuldgevoel aan te praten (terwijl zij er niets aan kunnen doen dat er niet meer voldoende werk is en in de toekomst ook iet zal zijn), kleedt hen uit door op de uitkeringen te bezuinigen en schopt hen op straat door wonen onbetaalbaar te maken. Het misbruik vindt niet plaats bij de uitkeringsgerechtigden, maar bij de uitkeringsinstanties die op een grove manier uitkeringsgerechtigden reduceren tot slaven, die bij de minste tegenspraak geen uitkering meer ontvangen en daardoor schulden moeten aangaan waar zij nooit meer uit komen. Laat je niet langer voor de gek houden!

    • Beste Wim, Alleen het feit dat ene mvr. Kleinsma wil tornen aan het basisrecht van de burgers in Nederland vind ik persoonlijk gewoon veel te ver gaan, je kunt makkelijk praten vanuit een luxe positie in Den-Haag tot je enkels in het pluce, maar mensen die graag willen werken en nu moeten strijden om een baantje waar minimaal 7 gegadigden voor zijn het recht ontnemen om te eten of een dak boven het hooft te hebben in een welvaartstaat als Nederland is in mijn ogen echt een Godspe.
      Vooral de ouderen ( vanaf 50) worden het haasje zij worden door de op geld beluste bazen buiten het bedrijf gewerkt midddels allerlei schijnconstructies en pulpcontractjes en komen uiteindelijk in de bijstand met geen enkele mogelijkheid tot het vinden van nieuw werk, dit zijn dus de daklozen van de nabije toekomst, ik ben helemaal klaar met dit zooitje criminelen in het Haagse, helemaal klaar met een PVDA die toch duidelijk een heel andere insteek had toe zij werd opgericht, en de VVD heb ik nooit vertrouwd.
      Maar blijf het maar verdedigen en blijf er maar in geloven. overigens punt vind ik volkomen belachelijk maar natuurlijk heeft de verstekker van de uitkering het recht op info (6) en natuurlijk moeten we normaal blijven doen tegen elkaar (5) maar het feit dat men daarmee de mensen direkt op nul zet en dus ernstig in de problemen brengt vind ik een stap te ver.

    • Wim, kostendelers zijn ook de vele vele mensen die, omdat ze om allerlei redenenen geen huis kunnen bewonen (er zijn ook te weinig kleine huizen te huur voor alleenstaanden) op kamers wonen. Dat heet ook voordeur delen, al heb je niets met de medebewoners te maken, alleen dat je huisbaas er 4 in een aftandse woning stopt!
      Wanneer je eenmaal werkeloos bent, een keertje iets kwijt is geraakt bij de gemeente ( gebeurt erg vaak,iedereen doet weer wat anders met je dossier bij de sociale dienst ) en dus gekort bent, dan kom je heel gauw in een positie waar je geen wasmachine kunt gebruiken, geen goede kleding kunt kopen, niet meer met de fiets ( verkocht of gestolen, want hij past niet op die kamer van 3 x 2) naar de kringloopwinkel kan, geen computer hebt, dus weer niet de goede dingen kunt doen via digid enzovoort. Misdragen is altijd fout, maar ze halen vaak het bloed onder de nagels vandaan bij de sociale dienst! Ik denk zeker dat we allemaal tot het einde van onze tijden een uitkering mogen, moeten hebben, om een menswaardig bestaan te kunnen leiden. Dan gaan we echt allemaal goed gekleed solliciteren hoor, als we in staat zijn te werken. En zijn er geen banen? Dan gaan we iets anders beginnen, want we zijn uit de angst en kunnen onze menselijke vermogens ontplooien. En degenen die misbruik willen maken van hun medemensen komen ook op non-actief en kunnen iets moois gaan doen. Heerlijk idee.

    • Beste Wim,

      Jouw commentaar lijkt heel redelijk, maar op de keper beschouwt is het toch wel lichtelijk naïef. En wel hierom.

      1. Dit kenden we vroeger (jaren ’80-’90) ook al in de vorm van ‘voordeurdelersregeling’. Lijkt heel redelijk, maar gaat voorbij aan het feit dat de voordeur delen niet per definitie betekent dat men ook kosten deelt. Plus, inderdaad: het straft bijvoorbeeld kinderen die bij hun ouders zijn gaan inwonen om voor hen te zorgen.

      2. Hiermee ga jij (en velen met jou, waaronder in deze regering) voorbij aan het feit dat het aantal werkzoekenden een veelvoud is van het aantal vacatures. Voor de meerderheid van de werkzoekenden is geen betaald werk. Dat is op zich al wrang genoeg. Het is nog veel wranger dat de schuld voor het werkloos-zijn éénzijdig wordt neergelegd bij de werkzoekende. Dat is een fundamentele misvatting – of waarschijnlijk is het realistisch om te zeggen: een fundamentele leugen – die ten grondslag ligt aan het hele werkloosheidsbeleid.

      3. Ook hier ben je weer lichtelijk naïef. Ik ben er zelf ontzettend voor dat mensen zich nuttig maken voor de samenleving, en het is niet te ontkennen dat het goed is om dagritme te houden. Ik ken veel mensen die om die reden in hun perioden van werkloosheid (nog meer) vrijwilligerswerk gaan doen: goed en nuttig werk waar de samenleving én zijzelf baat bij hebben. Maar dat is uiteindelijk niet de gedachte achter deze ’tegenprestatie’ (al wordt het natuurlijk wel zo gebracht). Er komen al geruime tijd uit het hele land berichten door van mensen die bij wijze van ’tegenprestatie’ worden ingezet op plekken waar hetzelfde werk nog maar kort geleden werd gedaan door iemand die gewoon in dienst was. Met andere woorden: werkzoekenden worden onder het mom van ’tegenprestatie’ op ruime schaal ingezet als gratis werkkrachten. Onder de dreiging van anders je uitkering verliezen.

      4. Ook hier lijkt je commentaar weer redelijk, maar sta je ook even stil bij de houding die hieruit spreekt richting werkzoekenden? Alsof dat onbeschaafde proleten zijn die in het beschaafde gareel gehouden moeten worden met dreigementen dat zij hun uitkering verliezen?

      5. Opnieuw: je commentaar lijkt heel redelijk, maar sta je ook even stil bij de houding die hieruit spreekt richting werkzoekenden? Alsof dat gewelddadige proleten zijn die in het beschaafde gareel gehouden moeten worden met dreigementen dat zij hun uitkering verliezen?

      6. Opnieuw: je commentaar lijkt heel redelijk, maar sta je ook even stil bij de houding die hieruit spreekt richting werkzoekenden? Alsof dat onbetrouwbare proleten zijn die in het beschaafde gareel gehouden moeten worden met dreigementen dat zij hun uitkering verliezen?

      Kortom: denk eerst even na en informeer jezelf over wat er in de praktijk gebeurt, voordat je je laat inpakken door de propaganda van deze regering….

      Alle goeds,
      Heleen

      • Beste Heleen, welke houding blijkt uit uw commentaar naar werkenden? Deze mag alle rekeningen betalen…. En dan verwacht u ook nog meer zonder morren? Gratis bestaat domweg niet. Dat gemok over “betalen en afpakken” het was niet het uwe om mee te beginnen…..

  18. Ons geld gaat naar de rijke in de politiek die mogen wel de boel belazeren schijnbaar dan krijgen ze een gouden handdruk met een paar ton mee als beloning van het stelen van de gewone burgers

    • Als je een bank beroofd ga je voor lange tijd de bak in,
      Als een bank de wereld berooft krijgen de criminelen een bonus.

  19. Ik teken voor de Basis Inkomen Partij en hoop met mij iedere echte Nederlander. En ik wil dat de echte fraudeurs worden aangepakt, en dat het wachtgeld per direct wordt opgeheven.

  20. Tja ik denk tekenen, en dan? PvdA partij van de armoede of van de aso’s , VVD veel vrije dagen, of veel verveelde dingen. Misschien moeten we de partij pta oprichten partij tegen armoeder. Of ptapdnidtkz partij tegen alle partijen die nu in de tweede kamer zitten. Of toch lid worden van Robin Hood. PvdA is nu vooral tegen Robin Hood, steel van de armen geef vooral aan de mensen die het breed hebbe. Bah, bah bah. Krijg je toch een sik van, en dan ben ik een vrouw help. Ik heb er geen goed woord voor over. En zij zitten daar voor ons, nou niet dus. Van mij mag Rutte 2 ook klappen, hoppa nieuwe partijen, en hopelijk andere blikken waarbij ze het iedereen naar de zin kunnen maken!

  21. Mooie gedachte, Nemesis, maar volslagen onhaalbaar. Er huppelen 17 miljoen mensen in dit land rond en er zijn er veel te veel die heel veel geld en of macht kwijt zouden zijn als er een dergelijk sociaal systeem komt. Je zal dus nooit genoeg mensen bij elkaar krijgen om iets dergelijks door te kunnen drukken. Daarnaast regeert geld de wereld en zal altijd belangrijker zijn dan een mens.

    On topic: dit zijn duidelijk ideeën van een persoon die nog nooit te maken heeft gehad met armoede en bijstand en geen idee heeft van wat de mensen die daar afhankelijk van zijn door moeten maken. Dit soort regels zijn duidelijk gebaseerd op het idee dat alle “steuntrekkers” klaplopers zijn die lekker op hun reet zitten en zich door de staat laten verzorgen.

    Ik ben zelf in de afhankelijkheid gekomen omdat mijn vrouw een hersenbloeding kreeg die haar invalide en afhankelijk heeft gemaakt. Zij kan niet meer zelfstandig functioneren en er zijn wel mogelijkheden om te zorgen dat zij opgevangen wordt, maar niet “full-time”. Ik MOET dus thuis zijn om haar te verzorgen, want de voorzieningen zijn niet toereikend. En ik moet de werkgever nog tegenkomen die niet iemand aanneemt die gewoon normaal beschikbaar is en geen “lastige” voorwaarden heeft, om mij een kans te geven terwijl ik alleen op maandag, woensdag en vrijdag kan werken, en dan hooguit tot 15 uur en niet in weekends en rond feestdagen, omdat dan de opvangvoorzieningen ook gesloten zijn. Ik heb er niet om gevraagd in deze situatie te zitten en heb momenteel geen andere opties.

    Dat de sociale systemen die decennia geleden opgezet zijn niet houdbaar blijven begrijp ik, er is destijds veel te voortvarend gekozen voor veel te dure systemen en voorzieningen. Die hebben de levensstandaard in Nederland ontzettend opgetrokken, maar moeten nu langzaam afgebroken worden doordat ze te kostbaar blijken. Oftewel: de Nederlander moet steeds meer gaan inleveren en inleveren is altijd lastiger dan iets erbij krijgen.

    Deze mevrouw gaat thuis lekker op haar Auping liggen pitten, nadat de huishoudelijke hulp haar bed heeft verschoond en dan droomt ze fijn over waar ze dit jaar weer op vakantie gaat. 4 keer.

    Ik wens haar de ontnuchterende ervaring een dag in de schoenen te gaan staan van de mensen die ze met haar ideeën raakt, misschien knapt ze daar van op….

  22. Reïncarnatie van Min. Hendrik Colijn uit de jaren 30tig die vond viskoppen ook goed genoeg voor het gepeupel.

  23. @ Henk
    Met z’n tweeën???? Ik lees een aantal luitjes die wel degelijk hun best doen, het gaat erom spannen maar dit werk alleen als het massaal gebeurd. U bent degen die nu even sterk moet zijn en uw moedeloosheid aan de kant moet zetten, ik begrijp dat u de hoop aan het verliezen bent maar hoop verloren al verloren dus KOM OP! U kraakt nu goede ideeën af uit verloren hoop. Geef daar niet aan toe.. volhouden..volhouden Henk!

    • @ Spring Je hebt gelijk, maar ja als mens hobbel je van dag naar dag, tussen hoop en wanhoop van zwakte naar kracht., dat ook visa versa! Mijn basis is nu bijna het meest fundamentele wat een mens, maar ook mijn vrouw/kinderen in leven houdt. Veel meer dan warmte, water en eten is dit niet meer. Dan nog kan je daarin alleen voorzien als ze minimaal je uitkering in tact houden. Ook dat laatste is geen zekerheid, zoals ik ook onverzekerd rondloop als zwaar hartpatiënt ( gewoon een feit ) mede door uitschrijving van de GBA. Ik wordt vaak geadviseerd, stop met vechten, geef toe aan angst, maar ik denk al ver voorbij te zijn geraakt aan dit punt sinds 10 februari 2010. Ik toen het boze oog van de gemeente op mij heb laten vallen, zonder mij daarvan bewust te zijn. Ik toen niet de consequenties overzag, die mij in de jaren er na tot aan heden zijn overvallen van uit een regio gemeente en iets later vanuit de centrum gemeente. Ik had destijds een niet juiste kijk op de rechtvaardigheid en menselijkheid in Nederland, wat een valkuil is geweest. Maar goed het voorliggende is dan ook heel anders als je vast werk geniet voor 25 jaar. Ik dus niet in de gaten had, dat vast werk voorziet in een eigen vorm van rechtvaardigheid en menselijkheid , wat dus alleen gestalte verkrijgt in dan je eigen wereld, betaald vanuit vast werk, dus zekerheid aan inkomen. Een vaste baan kan dus een illusie verzorgen die wegvalt als je baanverlies gaar ervaren da versneld als je ook nog eens ernstig ziek wordt. Je krijgt dan de eigen creatie van rechtvaardigheid en menselijkheid dan maar moeilijk terug, tot aan heden helemaal niet!

      • @ Spring.. Daarbij overkomt mij het een en ander net in een tijd, dat wij met ons allen gebukt gaan onder een beleid dat het sociaal stelsel verder en verder wordt afgebroken. De propaganda los gelaten op ons soort mensen maakt het alles er niet makkelijker op. Je meer en meer moet vechten om je geloofwaardigheid te behouden, want er zijn veel mensen die oordelen over ons gezin op afstand. De eigen schuld dikke bult theorie heeft dan ook een aardig fundament verkregen in onze samenleving vooral onder hen die nog de mazzel hebben het werk te mogen behouden. Voor hen zijn wij een kostenpost, maar vergeten ook gelijkertijd dat ook ik en mijn vrouw hier aan hebben bijgedragen door 32 jaar te werken. Dat je nu daar steeds minder voor terug krijgt is moeilijk te accepteren! Ik vecht nu al jaren voor meer rechtvaardigheid en menselijkheid, wellicht op een basis eerder ervaren toen ik vast werk had. Maar was dat feitelijk niet het onderdeel van een zelf gecreëerde illusie, zonder toen te beseffen dat het een illusie was.

  24. >| Zoals ik al zo vaak heb gezegd is de politiek in het algemeen compleet verziekt, POLIZIEK, en zit alleen nog maar op het ‘pluche’ om eigen zakken en die van direct belanghebbenden te vullen. Wat de P.v.d.A. betreft heeft deze partij al zijn geloofwaardigheid al lang geleden verspeeld. Ze hebben bommen geplaatst onder, én af laten gaan op voorstellen, welke tijdens verkiezingscampagnes nog voor waarheid werden aangenomen. Daar zijn kiezers voor gegaan. Wat dat betreft hebben ze menige kiezer in de kou laten staan of verraden. Ik snap nog steeds niet, dat mensen na al die jaren steeds weer opnieuw geloven dat verkiezingsbeloften ook daadwerkelijk uitgevoerd zullen worden. What were you thinking? Dus….. als de volgende verkiezingsronde eraan komt weet iedereen wát te doen! Ik in ieder geval wel. Dit gaat niet alleen meer om het gevecht voor een basisinkomen, maar om álles wat de politiek heeft voorgelogen, verkwanseld en laten barsten.|<

    • Je vergeet een ding, wij hebben met zijn allen hiervoor gekozen. Dan weet je dat er consquenties aanzitten VVD/PvdA. Deze twee partijen moeten heelv eel aan elkaar toegeven!

  25. Val ook vooral het college voor de mensenrechten lastig, ik schrijf me kapot naar hun, zij zijn degene die wat kunnen doen tegen het massaal overtreden van de mensenrechten door de huidige regering. Zij kunnen niets met het idividu geven ze aan wel met een massa, dus schrijven en schrijven naar info@mensenrechten.nl overspoel ze me klachten omtrent overtredingen van mensenrechten. Jatta Klunsma maakt hun straks toch ook werkeloos!

  26. Henk…

    Ik heb van alle partijen iets gekregen als antwoord… en ja soms is dat gewoon slappe hap… MAARRRRRRRRRRRRRRRRRRR het maakt het zitten op hun stoel iets minder relaxed want de adem van de burgers in je nek is toch wel wat anders als een borrel na het debat vooral als de burger VOLHOUD… niets doen helpt niet en iets zal uiteindelijk toch invloed hebben. Kamer leden benaderen verbreekt het gevoel van anoniem je gang gaan en niemand let op ons… als wij dat blijven doen zullen ze toch echt moeten veranderen …. ja en we kunnen vooral even aangeven hoe dat in een verkiezingsjaar gaat uitpakken… maling aan het volk gewoon geen stem meer .
    Ok ik wordt er niet altijd vrolijk van maar blijf dat doen… niet geschoten is altijd mis… dus ben ik graag een punaise in hun mooi blauwe zetel even lekker steken wakker worden!!!! Waar voor mijn geld… werken mannen….
    Het zou natuurlijk ook fijn zijn als de media wat meer aandacht geven aan de problematiek en de vakbonden niet alleen over werkers nadenken maar over alle mensen die uit de boot gevallen zijn…. en Ok SP daar kan wel wat opgeleukt worden maar nog altijd beter dan de rest die we nu hebben..
    Ja misschien inderdaad ook de partij voor de dieren als je het echt niet meer weet… want laten we wel zien als tweebenig zoogdier is de huidige mens in dit land redelijk in gevaar. Tussen NU en komende verkiezingen zullen wij als burgers dus echt meer van ons moeten laten horen en niet alleen met een klaagzang op een website… 2016 is nog ver weg dan kan er al een hoop extra schade zijn.. dus mond open reageer maak het de politici duidelijk dat wij het anders willen … gewoon de aanhouder wint!!!!!!!!!!!!!!
    er staat een mooie brief als voorbeeld op deze site.. wat let je om die te gebruiken … vooralsnog is dit de enige actie die we hier nu hebben…
    SAMEN STERK… L:AAT JE HOREN

    • @madam X ik het eens met je betoog maar ik ben al jaren bezig om misstanden aan de kaak te stellen, Gelijk aan deze jaren maak ik hierdoor al veel tegenwerking mee, probeert men mij al jaren kapot te krijgen. Vertaal dat even naar de mogelijkheden van het boze oog van de gemeente en de instanties door hen gesubsidieerd. Mijn afhankelijkheid van hen door uitkering en schulden draaien mij de nek om, wat hen ook veel mogelijkheden biedt om daarin te voorzien. Ik weet niet of jij ook in een dergelijke positie verkeerd, als ik, maar het maakt een verschil! .

  27. @ Henk
    Uw hele comment heeft mij reden gegeven om het NU te doen. Het kan niet zo zijn dat ANGST regeert in Nederland Ik heb zojuist de mailing voltooid. En wens u veel sterkte. 🙂

    • Dank je wel, maar ja het is natuurlijk een illusie om te bedenken dat wij met ons tweeën Nederland zullen veranderen, maar zwijgen is geen optie vindt ik!

    • Beste Trees, ik zou gewoon de basis inkomen partij steunen in plaats van een petitie ondertekenen die vraagt aan de EU om het onvoorwaardelijke basis inkomen te onderzoeken.

        • Is dat werkelijk zo? De BIP hanteert andere principes, bijvoorbeeld het principe dat wij geen water in de wijn doen en de kiezer er op kan rekenen dat wij geen coalities aangaan met partijen die tegen het onvoorwaardelijk basisinkomen zijn. Wij houden niet van polderen en eindeloze compromissen sluiten om maar politieke macht te krijgen.

  28. ik wordt robin hood. zoek wel nog vrienden. we gaan ze opwachten. gr.robin hood.

    • Ja ROBIN Off THE HOOD als je versterking zoekt ik Hou echt van die Rutte en zijn vriendjes Gr Mr Hood

  29. Hier een voorbeeld brief om uw stem te laten horen:
    Geachte Kamerleden,

    Met grote afschuw zie ik aan hoe ons sociale stelsel wordt afgebroken naar asociale maatregelen waar menselijkheid ver te zoeken is.
    Zorgverzekering is niet meer op te hoesten voor mensen met een laag inkomen, laat staan voor de zieken waar de zorg toch voor bedoeld is.
    De nieuwe plannen van Klijnsma zij hierbij de doodsteek van een menselijk bestaan.
    Onder de noemer participeren wordt er veel verwacht van het volk, er wordt verwacht van het volk dat zij zullen slikken of stikken..
    Wat is het doel nog van volksvertegenwoordiging als zij die zich zo noemen het volk niet meer vertegenwoordigen?
    Mensen die mede door het huidige beleid van kapot bezuinigen werkzoekend zijn geworden, zijn nu loslopend wild zonder rechten en veel heel veel plichten, plichten waar geen mens meer aan kan voldoen. Ik lees de eis van goede kleding, vertel mij eens.. daar waar al lange tijd bezuinigt wordt , is daar nog geld voor mooie kleding? Is daar nog geld voor een tandarts? Een mooi gebit is al een lange tijd niet maar aan de orde. Kleding als eis voor recht op bijstand het moet niet gekker worden, en ik als bezorgde burger wil het niet toestaan dat mijn volksvertegenwoordigers, hun volk zo uitkleden.
    Hierbij wil ik u eraan herinneren dat wij een grondwet hebben en naast die grondwet de rechten van de mens, en ik hoopvurig dat u deze rechten in ere hersteld.
    Daarom hoop ik dat u VOLKSVERTEGENWOORDIGERS mijn stem als onderdeel van het volk voor vol aannemen en dit beleid doet stoppen.

    Hoogachtend
    EEN BEZORGDE BURGER.

  30. Kleinsma, hoe haal je het in je hoofd, is het niet genoeg geweest , hebben wij niet genoeg ingeleverd Wat zeg je ? precies helemaal niets, doe dat maar eens en ga dan bij ons nog weghalen waar al niets meer te halen valt. Dus inleveren Kleinsma die , auto , dure diners , dure kleding en vakantie en uitjes , pas dan kun je zeggen ik beslis of jullie in moeten leveren, wedden dat je niets in ga leveren , Kleinsma en dat hele kabinet , dat moet ingeleverd worden. Weg ermee !!!!!!!!!!!!!!!!

  31. Ze hebben heel veel schulden en wie moet er voor betalen WIJ.Ik zeg het noch een keer leg het land plat het wordt niet beter.Ze willen hebben dat je in de goot belandt.

  32. Zo veel reacties en wat gaan we “nu” doen! Ik ben het eens met Wilma straks is er niets meer terug te draaien, daarbij voorkomen is beter dan genezen, hele gezinnen vallen nu om, straks nog meer!

  33. Beste Nemesis. Ik ben het 100 procent met jou eens! Ik ben ook op de hoogte van Bilderberg, Vrijmetselaars, de macht van het koninklijk huis en dergelijke. Alleen het probleem van niet-stemmen is dat je stem dan niet vervalt maar automatisch opgeteld wordt bij de partij die het aantal hoogste zetels behaald. Dus stel je voor dat ik niet was gaan stemmen bij de laatste verkiezingen dan was mijn stem automatisch opgeteld bij de VVD. En om die reden ben ik toch gaan stemmen. Dit ondanks dat mijn vertrouwen in de politiek nihil is.

    • Niet stemmen betekent zeker niet dat je stem naar de grootste partij gaat. Als het opkomstpercentage 70% is, zou de grootste partij dus minimaal 30% meer stemmen (en zetels) moeten hebben, dan de 2e. Gelukkig is dat niet zo, wat dan zou (nu) de VVD ongeveer een absolute meerderheid in het parlement moeten hebben gehad.
      Beetje gerustgesteld?

      • Het Nederlandse systeem is zelfs nog mooier dan dat, wat helaas niemand weet. Ik geloof dat de grens 80% is. Als dat aandeel NIET komt stemmen dan is er dus ook geen democratische beslissing gedaan. Ze mogen dan tweemaal een herstemming uitroepen en als ook hier 80% niet op komt dagen dan is er NIET gekozen en dus GEEN 2e kamer.

  34. Roept u maar
    🙂 u doet nu anders helzelfde.. Kijk iedereen wacht op elkaar, iemand moet beginnen. Wij zijn zelf degene waar we op wachten…
    Ik ga ze mailen dat dit echt niet kan.
    Het staat u vrij om dat ook te doen. 😉
    Het is wellicht een begin, laat ze maar weten dat genoeg genoeg is. Van mij kunnen ze dit weekend allemaal bericht verwachten. En dan niet roepen het helpt toch niet want het enigste wat niet helpt is NIETS doen.
    Dikke kus voor allemaal!

    • Ik ben hetzelfde als jij Spring, maar ik moet wel zeggen dat ik flink word tegengewerkt door de ( gemeentelijke ) overheid! Waar overigens mijn positie ook naar is, ze hebben mij flink in de tang! Ik ben gewoon helaas ook voor mezelf niet snel bang, wat wel soms een nadeel is voor mijn gezin. Ze hebben mij al voorzien in het onverzekerd zijn, vordering op uitkering en nou proberen ze ons ook nog dakloos te maken, omdat ik het verdom te zwijgen over tal van misstanden, maar helaas behoor ik tot een minderheid en dat maakt mij nog kwetsbaarder!!!!

      • De pioniers zijn altijd degenen die het het hardste te verduren krijgen. Mensen zijn van nature bange wezentjes en hier wordt in alle lagen van de bevolking gebruik van gemaakt. Degenen die hun angst opzij zetten om voor hun mening te staan worden simpelweg keihard afgestraft.

        Zulke mensen hebben we keihard nodig. Ik roep nu ook al tijden dat ik me diep schaam voor het Nederlandse volk (en ik me maar afvragen waarom ik nooit het ‘nationale’ gevoel heb gehad… wordt me steeds meer duidelijk waarom ik me niet thuis voel tussen dit volk). Als ik ergens voor demonstreer bijvoorbeeld heb ik in mijn hoofd een beeld van pleinen vol mensen, zoals je tegenwoordig zoveel foto’s van tegenkomt uit andere landen. In Nederland is het max 20 man op een pleintje (met uitzondering van de Zwarte piet demonstratie, en dat maakt het juist nóg schaamtelijker).

        Nederlanders zijn in mijn ogen een stel bange idioten die alles maar nemen wat ze voor de voeten wordt geworpen. Ze beseffen zich niet dat ZIJ de macht hebben om ertegenin te gaan en momenteel eigenlijk met hun gedrag alles veroorzaken. Ze kunnen keihard klagen over Rutte, maar ik vind dat het Nederlandse volk de schuld heeft. Moet je je bek maar open trekken om het even heel cru te verwoorden. En dan bedoel ik niet op facebook of op een verjaardag, want dan kunnen ze ineens veel zeggen zeg poeh!

        Respect Henk 🙂

  35. dit is de doodsteek voor velen dit is een onmenswaardig iets en tegen alle vormen van fatsoen

  36. Anja

    waar gaat dit heen we hebben al geen eten op de plank 1 x per week naar de voedselbank ze zijn belachelijk die mensen van dit hele kabinet en wat nou de mensen verplicht laten werken van de sociaaldienst er is niet eens werk laten ze er eerst maar voor gaan zorgen dat alle mensen weer aan de gang kunnen die af gelopen jaren allemaal zijn ontslagen door het kabinet ze willen alles af pakken die honden daar ik haat ze echt wij als moeder zijnde kunnen niet eens is een keertje nieuwe kleren kopen dan moeten we naar de voedselbank en dan moet je nog blij wezen als je maat er bij zit zo niet dan heb je gewoon niks en loop je met kleren uit de tijd van de batavieren … aan de hoogste boom hangen die er maar is en lekker laten hangen tot dat hij een ons weegt

  37. Ha Wilma

    JA ik heb van morgen het Kamer Volkje gemaild … Een stevige oproep tot gezond verstand en respect voor de mensen.. dus JA ik roep niet alleen maar doe ook… zou zo zeggen wie doet mee want in mijn upsels stelt dat natuurlijk weer weinig voor… dit moet een protest vloed worden!
    De volksvertegenwoordigers moeten leren luisteren naar hen die hun betalen.. juist ja dat zijn wij,de nu alleen maar mopperende massa, zou zo zeggen kost niets en weinig tijd.. even mailen houd ze bij de les maak kenbaar dat we het zat zijn, maar wel op een beleefde manier
    Als we nooit van ons laten horen denken ze dat ze op fluweel zitten geen protesten nou dan kunnen we nog wel wat verder gaan ..dat is het politieke spel doordouwen totdat de massa boos wordt .. oeps dan stellen we het nog even uit …….maar ja hoe lang gaat dat nog duren…
    Lieve mensen DOE iets laat van je horen!!!!!!! AUB laat het een mail stroom worden.
    Wij zijn helemaal niet machteloos, met elkaar zijn we iets waar men rekening mee moet houden ,maak een vuist verhef je stem…mail… laat ze merken dat we alert zijn niks lekker op je achterwerk in de blauwe comfort stoel…VERTEGENWOORDIG dit volk!!!!!
    DUS VOLK MAAK KENBAAR WAT JE WILT.

    • Joh, ik heb de minister president. Willem Alexander aangeschreven De eerste reageert drie maal terug met lul verhalen. Daarna laten deze twee personen Jetta Klunsma antwoorden twee maal! Weer lul verhalen, dood doeners! De rest van kamer leden reageren niet, ook SP niet! Je hebt er niets aan om die lui aan te schijven, ze zijn een pot nat! Het wordt tijd voor een totaal nieuwe stroming in de politiek, weg met die oude gesettelde zooi!

      • Beste Henk,

        Deze brieven kun je ook plaatsen toch. Ben erg benieuwd naar de argumenten.

  38. SP???? bij mij allang weg ermee.. al jaren… het maakt totaal niets meer uit waar mensen op stemmen dus hierbij de nieuwe slogan.. stem op geen partij…. dan zijn we pas vrij!!!

  39. Ja, eerst de JSF er door drukken en nu dit…
    Het terug draaien van dit soort voorstellen zal moeilijk worden, je krijgt ook veel mensen die dit af gaan reageren op andere minder heden, zoals mensen die een andere huidskleur hebben of buiten Nederland zijn geboren. En ja, je bent een racist als je dat doet, kijk maar wat Hitler voor elkaar kreeg, ten tijden van crises.
    (Daar komt nog bij dat door de vergrijzing we het nog moeilijk gaan krijgen en we zelf misschien vluchteling worden, als het zo door gaat).
    Hier zijn “ze*” dan ook op uit, juist als mensen het moeilijk hebben ze nog extra onder druk te zetten, zodat de emoties het van de ratio gaat
    overnemen. In de VS en andere landen is dit een beproefd middel gebleken en ook in NL wordt het nu op de bevolking losgelaten.
    Misschien een beetje extreem?
    Kijk dan maar eens deze film van Naomi Klein : The Shock Doctrine.

    http://www.youtube.com/watch?v=7iW1SHPgUAQ

    An investigation of disaster capitalism, based on Naomi Klein’s proposition that neo-liberal capitalism feeds on natural disasters, war and terror to establish its dominance.Based on breakthrough historical research and four years of on-the-ground reporting in disaster zones, The Shock Doctrine vividly shows how disaster capitalism — the rapid-fire corporate re-engineering of societies still reeling from shock — did not begin with September 11, 2001.The films traces its origins back fifty years, to the University of Chicago under Milton Friedman, which produced many of the leading neo-conservative and neo-liberal thinkers whose influence is still profound in Washington today.

    (ze* : Die er aan verdienen, beter en/of rijk worden)

  40. Deze regering is niet alleen asociaal, maar ook totaal verrot en corrupt. In de top zitten pedofielen en criminelen eigenlijk allebei, zo simpel is het! De maffia zit allang in de “bovenwereld”. (Donner, Demmink, Opstelten, etc.)
    Zij roven niet alleen het geld van de bevolking, maar ook hun kinderen.

    Stemmen heeft geen zin ook niet op Wilders of de Dierenpartij.
    De MACHT zit ergens anders: Vaticaan, Bedrijfsleven/Banken, NWO(US+IsraHel) en nog wat vrijmetselende en andere geheime klupjes!

    Regering en Koningshuis is hiervoor de DEKMANTEL. De politiek is een groot theater, een schijn vertoning.
    Ik zeg eigen schuld: Had je maar A. Niet moeten stemmen en B. Niet met oranjevlaggetjes moeten zwaaien en C. Niet naar de (leugenachtige) TV en kranten moeten kijken!
    ZOdra Wilders of de Dierenpartij aan de macht komt worden ze door en door gechanteerd(is al zo) door de echte Machthebbers en verandert er niets!
    Stemmen is je stem weggeven, waarna je totaal geen controle meer hebt op wat ze met je stem doen! Bewijs: Moet ik dat nog aanvoeren met de Kut-Kabinet ookwel Roof de arme scheel-links-rechts kabinet???

    Niet mensen beroven banken maar banken beroven mensen.
    En dat doen ze met miljarden, waardoor ca 1/4 van de bevolking totaal verarmt, want daar wordt de belasting, de korting op uitkering etc. op verhaald. Geld stroomt van beneden naar boven.

    Oplossing: Zelf regering. Gekozen burgemeesters en ministers. Het Konningshuis is illegaal en corrupt: dus opheffen en het vermogen confisqueren(ca 250 miljard).

    Banken zonder rente. Eigen munt de Golden. Eigen land dus uit de EU(ssr)!

    Werk verdelen over iedereen. Te veel werk, werk verminderen.
    Te weinig werk, iedereen minder uren werken. tis zo simpel.

    • Er zijn gerust oplossingen. Maar die moeten landelijk georganiseerd worden. Coöperaties en kredietunies opzetten. Samenwerken met de regio’s. Elk deel van het land heeft haar sterke kanten. Ik weet niet of BIP het is, maar het is een signaal. Als je iets wilt bereiken dan zul je volgens een deel van de spelregels moeten organiseren. De gemeenteraadsverkiezingen zijn de kans om hier verandering in te brengen.

      Wij zijn aan zet ✔

      • Precies Rebel, daarom doet de Basis Inkomen Partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, Deventer, Utrecht en Woerden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.