Zzp-ers krijgen meer vrijheid en zekerheid met basisinkomen

vrijheid2Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP-ers) bevinden zich in zwaar weer. Toch zouden zij hun werk met veel minder stress kunnen doen, dankzij de flexibiliteit en zekerheid van het basisinkomen. Ook zouden zij hun werk niet hoeven te staken wanneer er onvoldoende opdrachten zijn en zij zoals nu een bijstandsuitkering moeten aanvragen waarmee in combinatie zonder toestemming van de uitkeringsinstantie geen werkzaamheden meer mogen worden verricht.

Het onvoorwaardelijk basisinkomen is het recht van iedere Nederlander van 18 jaar of ouder. Het is strikt persoonlijk en er kan onder geen enkele voorwaarde op worden gekort. Aan dit recht zijn geen andere voorwaarden verbonden dan die hiervoor genoemd. Dat betekent dat het iedere burger de vrijheid geeft zoveel of zo weinig te werken als hij of zij wenst. Dat is het einde van alle beknellende regeltjes die er nu gelden bij bijvoorbeeld de AOW. Vrijheid blijheid dus.

Voordelen Basisinkomen voor zzp´ers:
– meer rust die ten goede komt aan creativiteit en ondernemingslust, dankzij het vangnet van het onvoorwaardelijke basisinkomen, waar de zzp´er in economische mindere tijden op kan terugvallen. In tegenstelling tot de bijstand die nu een zogenaamd vangnet biedt is het basisinkomen niet afhankelijk van het eventuele partnerinkomen, voor het basisinkomen geldt evenmin een sollicitatieplicht of andere tijdrovende activiteiten die de zzp´er beletten na een dip in werk weer verder aan de slag te gaan.

– het biedt flexibiliteit in periodes dat de zzp´er geen werk heeft doordat hij kan terugvallen op het basisinkomen in plaats van een bijstandsuitkering aan te vragen met alle bijbehorende belemmeringen.

– de zzp´er hoeft in principe geen arbeidsongeschiktheids- of ziektekostenverzekering af te sluiten.

– het basisinkomen loopt door ook wanneer de zzp ´er geen opdrachten heeft.

Commentaar
Het basisinkomen biedt de burger veel meer vrijheid dan de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie ooit zal toestaan, ondanks hun naam. We  zijn een politieke partij aan het oprichten die het basisinkomen wil gaan invoeren in NL en daardoor de burger niet alleen meer vrijheid, maar ook meer zekerheid kan geven dan nu. Lees het Bouwplan Nieuw Nederland.

Rob Vellekoop, 5 augustus 2013, delangemars.nl

5 Comments

 1. Als iedereen van 18 jaar en ouder een basisinkomen krijgt van € 1.000,- netto, hoe kan de overheid dit allemaal betalen?
  Een echtpaar waarvan de 3 kinderen nog thuis wonen van 18, 20 en 23 jaar, komt dus € 5.000,- aan inkomsten binnen in dat gezin, terwijl er niemand werkt in dat gezin. Ik ben ook voor een basisinkomen 🙂

  • Beste Frank, het antwoord op je vraag staat op de pagina: Basisinkomen in 4 jaar.

 2. In een ander financieel paradigma dat het huidige, namelijk een waarin de bankiers een handout krijgen van de regering als zij falen, wegens te grote risico’s, maar de (financieel) zwakken in de maatschappij alleen maar en alsmaar gekort worden wat inkomen betreft. Je zou zeggen dat de mensen anders moeten gaan denken, niet zo concurrentie met elkaar, maar samenwerken, en elkaar steunen, Een revolutie is nodig, maar dan moeten de rijken en de machthebbers tot inkeer komen dat het huidige systeem een heilloze weg is, met misschien vernietiging van het globale ecosysteem en zelfs van ons menselijke soort (en vele andere soorten op deze planeet).
  Dave Sheehan (Maastricht)

 3. Het is zeker zo dat een basisinkomen het de zzp’er mogelijk maakt om, ook in moeilijke tijden, te overleven !
  En dat, lieve mensen, is veel en veel goedkoper dan een faillissement, 3 jaar+ aan schuldsanering & jaren+jaren in de bijstand !!

  Voor mijn vriendin ben ik ooit betrokken geweest haar middels een eigen bedrijfje uit de bijstand te helpen/halen.
  Haalbaarheidsonderzoek was zeer positief. Had heel weinig klanten nodig om te overleven.
  (Info aanwezig voor geïnteresseerden).

  De regels, voorwaarden en ‘controle’ van mensen die zelf nog nooit 1 dag een bedrijf hadden gerund, was be-lach-gelijk !

 4. Wij moeten volledig met de billen bloot en ook nog eerst eens andere opties onderzoeken, die maanden in beslag nemen, voordat we een menswaardig inkomen krijgen. Mijn man is ZZP-er, heeft al een half jaar geen opdrachten meer, DANKJEWEL RUTTE II, dus we moeten er maar met € 850,– zien daar te komen, terwijl je daar nog niet eens je vaste lasten van kunt betalen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.