Email ons het machtsmisbruik wanneer je anoniem wilt blijven. Wij zullen dan je melding vertrouwelijk behandelen en uitsluitend na overleg met jou plaatsen. Desgewenst kunnen we helpen met je klacht(en).

 

45 Comments

 1. Vrouwen alleenstaand in de bijstand,
  Alleenstaande moeders met kinderen in huis.
  Ze doen zo hard hun best om het alleen zien te runnen met tekort aan geld, een uitkering.
  Voedsel op tafel, elke dag zien te doen.
  Zien dat ze onder bijstandsdruk ook aan een baan, slecht betaald maar moet geaccepteerd worden.
  En dan, een klantmanager die de zwakte ruikt van een moeder, angst dat haar voedsel voor haar gezin zomaar weggenomen kan worden door die ambtenaar.
  Die casemanager maakt daar gretig gebruik van.
  Een vrouw, moeder die zomaar even op het matje wordt geroepen,
  Uw uitkering wordt nu gestopt, hier ligt het papier om te tekenen, 1 telefoontje van iemand uit de buurt is het bewijs dat u nu samenwoont.
  Teken maar dan stoppen we met posten en controleren rondom uw huis.
  Anders kunt u vannacht of morgenvroeg een inval van de recherche verwachten, wij komen uw huis wel binnen.
  Een moeder, vrouw alleen wordt onder druk gezet en bedreigd.
  Alle gevolgen van huis verloren en geen uitkering meer, moet ze verdragen en doorgaan.
  De casemanager heeft extra punten gescoord, weer een uitkering minder uit te betalen.Goed werk verricht bij de zoveelste alleenstaande moeder.
  De vrouwen schrikken en worden onder die druk, gesprek niet op hun recht gewezen dat ze een bezwaar direct kunnen indienen!
  Dit houdt de casemanager achter.Dat recht wel vertellen en een vrouw gaat bezwaar indienen, dan verliest de casemanager de macht over de vrouw.
  Angst, intimidatie, bedreiging en druk opvoeren, en dan zeggen dat de controle wordt gestopt als je maar direct tekent.
  Dit is toch het laagste van wat een ambtenaar mag kan uithalen?
  Onder goedkeurend oog van de baas?
  Een vrouw ontvangt geen enkele materiële schadevergoeding van wat ze verloren is door bedreiging en intimidatie.
  Het heeft een grote impact op het gezin gehad!
  Wie kan hier bij helpen dat vrouwen die dat is overkomen eindelijk eens vergoeding voor onterechte beschuldigingen krijgen?
  De casemanagers zelf worden uitgehoord wat de beweegreden was van vrouwen in die positie zonder geld onterecht te zetten met gevolgen op elk gebied.
  De casemanagers die zulke grote fouten gemaakt hebben zelf een ontslag krijgen een stempel krijgen van de overheid.Dat is toch puur ambtsmisbruik in een baan waar recht en veiligheid voor een burger hoort te zitten.Moeders in de bijstand
  Wie helpt.

 2. Nu Kees, ik stuur mijn gegevens en formulieren “aangetekend” op en zij zeggen doodleuk ,dat ze NIETS ontvangen hebben, Dat zijn dan Ambtenaren..
  Zij zijn Beledigd als JIJ om je recht vraagd, zo is het bij mij al vanf juni 2008.

 3. Klachte opsturen naar Sociale Zaken heeft geen enkele zin Kees, ik doe dat al 9 jaar en die Asscher en dat Rolstoel Wonder geven nog geen antwoord, Nederland is nog een erge Diktatuur dan Rusland.

 4. Nu, hetzelfde gebeurd bij mij bij de Sociale Verzekerings Bank en bovendien zij weigeren elk antwoord, want ZIJ voelen zich beledigd omdat ik om mijn rechten vraag.
  En niemand helpt mij met mijn 74 jaar alleen TREITERENDE AMBTENAREN. Zo zit NEDERLAND in elkaar..

 5. Burgers in de bijstand en arm,
  Ze doen het zelf,eigen schuld, arm zijn hangen ze zelf in, is een keus.
  Dit is wat de regering heeft over gebracht bij werkende burgers,
  die snappen gewoon niet waarom je niet gewoon gaat werken???????
  Je word kopjes kleiner gemaakt in het hele bijstands systeem, zowel persoonlijk en eigenwaarde drukking, er word op angst en schuldgevoel gewerkt, benadert!
  Laat dat lang genoeg bij elk gesprek met een klantmanager zo besproken worden, na lang genoeg druppelt het wel binnen in wie je bent.
  Fout persoon, want je vraagt bijstand aan, je doet niet genoeg om aan werk te komen, realistisch gezien , feit, een paar slecht betaalde banen kunnen krijgen die onder mininmum blijven.
  Feit, ik mag en kan niks doen om aan eigen geld voor opleiding tew komen, alles word gekort in de bijstand, met andere woorden, ik word niet in de gelegenheid gestelt om mijn leven te kunnen opbouwen met vaste ondergrong waarmee ik wel een goed betaalde baan kan krijgen.
  Feit, ik wil een baan met een stabiel blijvend contract, zodat ik elke maand genoeg voedsel op tafel heb, elke dag genoeg geld.
  Feit, de bijstand verplicht om elk soort baan, of gratis werken te doen.
  Met financiele zorgen werken en te weinig geld om de koelkast goed te vullen als je werkt.
  Feit, hoelang blijft dit onderdrukken nog?
  Geef de mens in de bijstand de regie van mogen opbouwen van het eigen leven terug.
  Bijstand is veel te weinig en zeker met de kostendelernorm word er nog meer gekort.
  Wanneer maakt deze regering het leefbaar in Nederland voor Nederlanders die ongewild zonder een goede baan in het leven staan?
  Genoeg voedsel hoort er te zijn voor ieder burger, niet alleen voor de goed verdienende door werk.
  Levens recht in gezondheid is voor elk mens op aarde. FEIT.

 6. Wat een ellende dat UWV.
  Ik modder sinds 10 jaar met een aantoonbaar zzp bedrog door UWV.
  Sinds 3 jaar ook een dossier van meldpunt integriteit ingezien en hier op de harde schijf waar 3 uwv-ers die mijn dossier manipuleerden en een andere dossier aantoonbaar manipuleerden.

  Personen die in mijn dossier logen bij het centrale raad van beroep en zelfs belanghebbende stukken achter hielden en verzwegen.
  Toen de rechter had gesproken in 2013 en uwv aantoonbaar loog aan het SZW….kreeg het bericht van Paul Ulenbelt vertelde uwv in 9 gesprekken daar waar de rechter mij van beschaamde dat ik helemaal niets verzwegen had en UWV wist wat ik deed.

  Het is een verhaal geworden waar intern medewerkers UWV sjoemelende collega’s vrijspraken met de melding: “daarop krijgen wij geen antwoord meer”.
  Heb het voor lief aangenomen maar…stemrecht ingeleverd en gemerkt dat SZW de corrumperende gedragingen UWV heeft geaccepteerd.

 7. Genocide zie wikipedia. Dan moet ik denken aan de ellende met de bijstand, PGB, gemeentes. De realiteit in Nederland.

  een van de volgende handelingen, gepleegd met de bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen: ‘het doden van leden van de groep; ++++het toebrengen van ernstig lichamelijk of geestelijk letsel aan leden van de groep; het opzettelijk aan de groep opleggen van levensvoorwaarden die gericht zijn op haar gehele of gedeeltelijke lichamelijke vernietiging;+++++ het nemen van maatregelen, bedoeld om geboorten binnen de groep te voorkomen en het gewelddadig overbrengen van kinderen van de groep naar een andere groep.

 8. Beste mensen,
  Als ik de omschrijving van genocide lees dan herken ik eigenlijk de situatie in Nederland zoals aangegeven bij het strafhof. Dus ernstige mishandeling, fysiek, geestelijk en moord van een bevolkingsgroep. Dat is het gewoon wat met de zwaksten van de samenleving gebeurd in Nederland. En als dat dan nog niet erg genoeg is dan is er de mega ellende met de PGB wat er nog eens bijkomt. Want vandaag heb ik een moord in verband met het PGB ontdekt. Onvoorstelbare onmenselijke ellende, dat is genocide. Indirect al jaren in Nederland. Dus alle getuigenissen hierover, alle info over moorden, zelfmoorden ernstige mishandeling hierdoor wil ik weten. ZSM. Dat word dan erbij aangifte van genocide door Rutte in Den Haag. Dit is de realiteit. Waarvoor half nederland gestemd heeft zelfs.

 9. Martine, Kijk op Google en tik in Nederlander steekt zichzelf in Brand. dit deed hij nadat zijn aow was stopgezetook djakerta daar gebeurde het.

 10. Hoi, dank je wel. Was er al,mee bezig. Ik wil genocide, direct, indirect door die sociale zekerheids rotzooi met name de sociale dienst kunnen aantonen. Hoe en waar kan ik een onderzoek doen naar mensrn die zijn overleden door stopzetting, boetes bijstandsuitkering, dakloosheid etc. Ziekenfonds problematiek?! Alle info en ideeen zijn welkom. Cbs? Hoe en waar vind je overzichten van die overlijdens?

 11. Beste Mensen, ik ben op zoek naar mensen die vanaf 1987 in de Bijstand in Spanje gezeten hebben en die Nu Benadeeld worden door de SVB.in hun AOW, wat onwettig is en DISCRIMINEREND door de Staat.

 12. Vandaag de dag AMBTENAREN van zowel SOCIALE ZAKEN ALS VAN DE S.V.B. behandelen de mensen als een Stuk STRONT. iedereen moet zich eens gedragen als de Moordenaar van Pim Fortuijn of Els Borst……
  DAN KOMT DAAR MISSCHIEN EENS EEN EIND AAN……

  • Beste L.S.

   Op mijn uitkering is 455€ in een keer ingehouden ivm een eindjaar
   Gratificatie van mijn vrouw haar werk.
   Zo iets krijg je kijk je niet naar om verdwijnt in de rekeningen.

   Ook is mijn uitkering stopgezet deze maand , volgens brief
   Heb ik een schijven gehad om bepaalde documenten op
   Te sturen, deze dus niet gehad, Vind dit soort handelingen van SZW
   Bijzonder asociaal. Volgens mijn ook in strijd met wat wetten in Nederland

   • Klacht opgestuurt naar SZW commisie van Tweede kamer.
    Het antwoord is dat het niet belangrijk genoeg is.

    Zo zie je maar weer dat als je bij SZW je geld moet ontvangen je heb problemen met de gemeente dan kan je door de STROND zakken volgens onze regenten van de 2ė Kamer…..

   • @ Kees van den Heuvel

    Als zij, de svb, zo’n schrijven met zulke gevolgen voor u, niet Aangetekend hebben verstuurd , is het de vraag of ze u ervoor verantwoordelijk kunnen houden?
    Ik zou toch eens juridisch advies inwinnen.

 13. Beste mensen. Ik ben vooral nu op zoek naar overleden mensen. Door stopzetting uitkering, dakloosheid. Hoe en waar vind ik daar concrete info over. Dat is eigenlijk genocide. Als er meer dan een aantal mensen zijn overleden door dat beleid van Rutte. Of mensen bijv. met kanker die zieker zijn geworden door die ellende met de sociale dienst. Bij voorbaat dank.

 14. Beste mensen,

  Ik heb dus een klacht ingediend bij het strafhof in Den Haag evenals het europees hof voor mensenrechten. DIT IS DIRECT STEMMEN. Verkiezingen deel II. Ook ga ik schadevergoedingen eisen tot in miljoenen vanwege onmenselijk leed. U kunt dat ook. Ik zoek per direct mensen, organisaties die zouden willen getuigen, meehelpen. Dat kan ook anoniem. Ik ga er echt alles aan doen om Rutte in de icc gevangenis te krijgen zsm. Ik ben heel serieus dus. Dit is de oplossing ook voor persoonlijke ellende. Het kan dus om uit de ellende te komen nu en niet nog ns na jaren. Via europese rechtbank. Deel dit svp ook op fcbook want daar ben ik supersnel al geblokkeerd.

 15. Aangifte bij het strafhof en EHVMR tegen de nederlandse staat en Rutte. Zo makkelijk is het.

  Strafhof Den Haag
  Information and Evidence Unit
  Office of the Prosecutor 
  Post Office Box 19519
  2500 CM The Hague
  The Netherlands

  Mail: otp.informationdesk@icc-cpi.int

  Met deze aangifte voor misdrijven tegen de menselijkheid door de nederlandse staat en dhr Rutte zou ik dringend willen verzoeken om een spoedprocedure en voorlopige voorziening. In verband met ernstige persoonlijke schade waarbij duidelijk aantoonbaar en zichtbaar ernstig verergerend medisch letsel. Afgezien van wrede onmenselijke persoonlijke omstandigheden die door deze misdrijven zijn veroorzaakt.

  Deze aangifte doe ik omdat artikel 120 GW juridische procedures tegen onmenselijke nederlandse wetten uitsluit. Dit is in strijd met artikel 8 EVRM. De nederlandse wetten die hieronder worden aangegeven zijn in strijd met de europese mensenrechten, sociaal handvest en alle verdragen die nederland hierover heeft afgesloten. Daarbij gaat het niet om uitzonderlijke gevallen maar massale misdaden tegen nederlandse bevolkingsgroepen. Waarvan ik deel uit maak.

  Deze misdrijven worden per bevolkingsgroep en categorie hieronder opgesomd behandeld.

  I.Diefstal van sociale zekerheid voor jongeren tussen 18 en 26 jaar. Al meer dan 24 jaar. Afpersing, stalking, financiele foltering voor personen die een studielening hebben afgesloten door de deurwaarders van de overheid.

  A. Volgens de Algemene bijstandswet, Wet werk en bijstand, Participatiewet. Zie de bijlages hierover. En de verantwoordelijkheid van dhr. Rutte voor wrede onmenselijke wantoestanden bij deze wet. Volgens deze wet hebben alle jongeren van 18 tot 27 jaar geen recht op een bijstandsuitkering. Omdat de studie- LENING een voorlopige voorziening is. Een lening is geen uitkering. Daarmee worden nederlandse jongeren tussen 18 en 27 jaar uitgesloten van een uitkering. Dit is in strijd met het europees sociaal handvest. Nederlandse jongeren worden niet sociaal beschermd, hebben geen recht op sociale zekerheid. De lening met rente wordt op buitengewoon extreme agressie met dwangbevelen opgeeist. Waarbij duidelijk door deurwaarders en het DUO wordt aangegeven dat hiertegen geen enkele juridische procedures mogelijk zijn. Deurwaarders stalken familie, verhuurders over deze schulden. Daarbij word uitgebreid op negatieve wijze prive informatie doorgegeven over schuldenaars.
  Dat is zonder uitzonderingen in strijd met EVRM artikel 1,3,5,8,10,12,17,22,25,28,30. Zie de bijlage voor mijn persoonlijke wrede onmenselijke situatie in strijd met deze mensenrechten die door dit misdrijf is ontstaan.

  II. Diefstal van sociale zekerheid voor zieke personen die niet werknemer, ex-werknemer zijn. Of geen ziekte uitkering kunnen ontvangen van werkgevers vanwege onbetaalbare langdurige juridische procedures. Zieke nederlanders worden gedwongen te werken. Arbeidsongeschiktheid aangegeven door artsen is niet meer van belang. Eigenlijk bestaat er in Nederland geen arbeidsongeschiktheid meer zoals aangegeven door artsen. Ook niet van belang is verergerend medisch letsel bij dwangarbeid. Sociale zekerheid wordt bij nederlandse wet uitgevoerd door de gemeentes. Die zo min mogelijk en vooral voor korte duur bijstandsuitkeringen verstrekken voor aanvragers. Om zoveel mogelijk financieel overschot te kunnen overhouden voor de nederlandse overheid. Zieke personen krijgen strafboetes als ze dwangarbeid weigeren. Bij een aanvraag voor een bijstandsuitkering is er ook het risico van gevangenisstraf en boetes. Vanwege sociale onderzoeken, door sociale inspecteurs. Elke ¨normale¨onregelmatigheid zoals hulp van anderen thuis bij zieke personen wordt beboet. Daarbij wordt de uitkering dan stopgezet. Waardoor zieke personen in wrede onmenselijke omstandigheden dakloos worden. Zonder de mogelijkheden van een noodwoning op korte termijn.

  Zie de bijlage met getuigenissen. Zie de bijlage over de sociale zekerheid in Nederland. Dat is zonder uitzonderingen in strijd met EVRM artikel 1,3,5,12,17,22,23, 24, 25,28. Dit is in strijd met het europees sociaal handvest. recht op sociale zekerheid, sociaal welzijn en sociale diensten, recht op bescherming tegen armoede en sociale uitsluiting

  Zie de bijlage van de verantwoordelijkheid van dhr. Rutte voor deze wet.

  III. Diefstal van sociale zekerheid voor daklozen. Er is geen enkele nederlandse recht op een adres, woning, inkomsten voor niet verslaafde, psychiatrische daklozen. Dat is zonder uitzonderingen in strijd met EVRM artikel 1, 3,5,8, 22,25,28,30.Dit is in strijd met het europees sociaal handvest.recht op sociale zekerheid, sociaal welzijn en sociale diensten, recht op bescherming tegen armoede en sociale uitsluiting.

  Zie de bijlage voor, mijn persoonlijke onmenselijke situatie in strijd met deze mensenrechten.

  IV. Afpersing van de gehele nederlandse bevolking door een commercieel ziekenfonds. Waarbij winst voor aandeelhouders belangrijker is dan de zorg voor zieken die teveel moeten betalen voor dit ziekenfonds en alle zorg hetgeen niet vergoed wordt. Zie ook de eigen bijdrage. Dat is zonder uitzonderingen in strijd met EVRM artikel 1,3,5,8,22,25,28,30.

  V. Diefstal van het recht op een sociale woning, nood en crisis woningen. Er worden volgens de huisvestingsvergunning, door de gemeentes onoverkomelijke voorwaarden geeist om alleen maar te kunnen inschrijven bij een ¨sociale¨woningbouwvereniging. De huurprijzen van sociale woningen zijn te hoog. De wachttijden te veel lang. De sociale woningbouw verenigingen die gesubsidieerd worden door de nederlandse overheid zijn commerciele bedrijven. Waarbij winst voor aandeelhouders het enige belang is. Er zijn geen noodwoningen of crisiswoningen per direct beschikbaar bij gemeentes. De procedures om in aanmerking te kunnen komen voor een gehandicapten woning zijn te bureaucratisch en gecompliceerd. Dat is zonder uitzonderingen in strijd met evrm artikel 1,3,22,25,28,30. Dit is in strijd met het europees sociaal handvest. recht op sociale zekerheid, sociaal welzijn en sociale diensten, recht op bescherming tegen armoede en sociale uitsluiting. Zie de bijlage voor, mijn persoonlijke onmenselijke situatie in strijd met deze mensenrechten.

  VI. Er is geen ziekte uitkering voor werknemers zonder belangenvermenging. Werkgevers moeten volgens de nederlandse wet de ziekte uitkeringen betalen voor zieke werknemers. Dit is niet in het belang van werkgevers. Waardoor er buitengewoon onmenselijke problemen ontstaan voor zieke werknemers. Door lange dure juridische procedures als de werkgever de ziekte uitkering weigert te betalen. Waardoor er langdurig geen inkomsten zijn voor zieke mensen. Met als resultaat dakloosheid. Ook omdat het door de huisvestingswet het bijzonder moeilijk is en te duur om een woning te huren. Evenals een inschrijving bij een sociale woning bouwvereniging zoals vermeld bij III. Dat is zonder uitzonderingen in strijd met EVRM artikel 1,3,22,25,28,30. Dit is in strijd met het europees sociaal handvest.recht op sociale zekerheid, sociaal welzijn en sociale diensten, recht op bescherming tegen armoede en sociale uitsluiting

  Systematische opzettelijke misdrijven tegen de nederlandse bevolking door onmenselijke sociale zekerheids wetten word vooral uitgevoerd door de gemeentes. Bijvoorbeeld ook de wet WMO. Zie de bijlages over sociale zekerheid. Waarbij geld overschotten bij de gemeentes voor de nederlandse overheid het enige belang is.

  Er is sprake van misbruik van rechterlijke macht, ambtsmisbruik. Omdat de wet- recht is. Vertrouwen in de nederlandse overheid is twijfelachtig. Er is geen onderzoek gedaan naar belangenvermenging van de aandelen bij alle nederlandse politici en leden van de nederlandse regering voor het commerciele ziekenfonds, sociale woningbouw verenigingen. Opvallend is de systematische beroving van sociale zekerheid, sociale bescherming van de zwaksten van de samenleving.

  Ik verzoek u per direct om een uitvoerig strafrechtelijk onderzoek. Want met name Dhr. Rutte kan ook een misdadiger, crimineel zijn in zijn functie als premier. Evenals dat dictators niet onschendbaar zijn voor het Strafhof.

  In afwachting van uw onderzoek.

  • 100% Goed onderbouwt , Martine
   De waarheid is hierin volledig weerlegt .
   En laten we hopen dat er zeer binnenkort ,
   een Politicus opstaat hier In Nederland die opkomt voor de Nederlandse samenleving ,als hier;

  • Zo makkelijk is het ,was het maar zo want ,wie trekt er aan de touwtjes wan het gespuis van de overheid en andere regenten…….
   Maar sta 100% achter je wanr, wordt een tijd dat er veranderingen komen .

 16. Nederland en de grondwet van bescherming van burgers/sociale zaken.

  1. We zijn allemaal vrij en gelijkwaardig
  We zijn allemaal vrij geboren. We hebben allemaal onze eigen gedachten en ideeën. We zouden allemaal op dezelfde manier met respect behandeld moeten worden.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:jij bent nu van ons en gaat geld verdienen zoals ik jou nu voorschrijf! jij schuift al jouw ideen en vrijheid maar in de put, je bent geen vrij burger meer,ik bestuur jouw leven vanaf nu in de wwb.

  Discrimineer niet
  Deze rechten komen iedereen toe, ongeacht onze verschillen.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:ook al denk en doe je anders vanuit wie jij bent en goed bij voelt, ik plaats jouw in het hokje fraudeur vanaf het moment dat bijstand aan jouw word betaalt.

  3. Het recht op leven
  We hebben allemaal het recht op leven, en het recht te leven in vrijheid en veiligheid, privacy in eigen huis.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:Elke privacy bestaat niet meer voor jouw in de bijstand, wij komen onaangekondigd controleren in jouw huis wanneer wij willen beschuldigen.
  Alles waar het woord geld verdienen hoor baar is dan geef je direct aan ons door zodat wij meteen kunnen korten, jij bent geen geld waard word daar mee overgebracht bij de burger.

  4. Slavernij – verleden tijd
  Niemand heeft het recht ons tot slaaf te maken. Wij kunnen niemand tot slaaf maken.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:Jij gaat gratis werken voor bedrijven en mag alleen stage lopen.
  Solliciteren volhouden tot je 67ste,ook al is er geen baan meer voor ouderen waarmee armoede uit jouw leven verdwijnt.

  5. Foltering
  Niemand heeft het recht ons te kwellen of te folteren
  Sociale zaken zegt tegen de burger:ik bel wanneer ik wil en vraag naar prive en breek in in jouw prive leven en veroorzaak daarmee dat je goed onder druk staat!
  Dan vind je vast heel snel een baan!

  6. We hebben allemaal het gelijke recht de wet te gebruiken
  Ik ben een persoon, net zoals jij!
  Sociale zaken zegt tegen de burger:ik ben een ambtenaar en ik mag invullen vanuit de regering of ik fout of goed met jouw omga.
  Ik heb meer macht dan jouw, en ontneem jouw uitkering met alle gevolgen die in jouw nadeel zijn.je hebt dan niks meer hier in Nederland.De straat dat ben je dan nog waard.

  7. We zijn allemaal beschermd door de wet
  De wet is gelijk voor iedereen. De wet moet ons allemaal eerlijk behandelen.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:Eerlijk tegen de burger in de uitkering? het zijn allemaal fraudeurs!niet werken?dan neem ik de uitkering gewoon af.
  waar is de wet bescherming voor een burger?als je prive en huis en leven niet meer prive mag zijn.

  8. Eerlijke behandeling door eerlijke rechtbanken.
  We kunnen allemaal de wet raadplegen als we niet eerlijk behandeld zijn. Sociale zaken zegt tegen de burger: bezwaarbrief indienen en ga na de ombudsman, wij sociale zaken winnen het toch van de arme mens.

  9. Oneerlijke gevangenschap
  Niemand heeft het recht ons in de gevangenis te stoppen zonder een goede reden en ons daar te houden, of ons het land uit te sturen.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:jij bent van mij en van de staat en ik controleer en beschuldig.

  10. Het recht op een proces
  Als we berecht worden, moet dat in het openbaar gebeuren. De mensen die ons berechten, zouden zich niet door iedereen moeten laten vertellen wat ze moeten doen.

  11. Onschuldig, tenzij schuldig bewezen
  Niemand zou beschuldigd moeten worden van iets, totdat zijn schuld is bewezen. Als mensen zeggen dat we iets verkeerds deden, hebben we het recht te laten zien dat het niet waar is.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:we hebben al controles uitgevoerd waar jij niks van wist, je bent geobserveerd. terwijl we nog geen enkel bewijs hebben dat je een fraudeur bent!

  12. Het recht op privacy
  Niemand zou moeten proberen onze goede naam te schaden. Niemand heeft het recht om in ons huis te komen of onze brieven te openen.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:als wij aan de deur staan mag ons geen toegang geweigerd worden!

  13. Vrijheid van bewegen
  We hebben allemaal het recht te gaan waar we willen in ons land en te reizen naar gelang we willen.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:op vakantie?
  vul eerst een brief in waar naar toe en hoelang en met wie!

  14. Het recht op asiel
  Als we bang zijn dat we slecht worden behandeld in ons eigen land, hebben we allemaal het recht te vluchten naar een ander land om veilig te zijn.
  De Nederlandse burger zegt:ik voel mij hartstikke onveilig in mijn eigen land als je in de armoede en controle van de wwb bent.
  Naar welk land naar toe vluchten zonder geld?
  Veilig Nederland voor eigen burgers in armoede?

  15. Het recht op een nationaliteit
  We hebben allemaal het recht om tot een land te behoren.

  16. Huwelijk en gezin
  Iedere volwassene heeft het recht te trouwen en een gezin te stichten als hij of zij dat wil. Mannen en vrouwen hebben dezelfde rechten.

  17. Dingen die van jou zijn
  Iedereen heeft het recht dingen in eigendom te hebben of ze te delen. Niemand zou dingen van ons moeten pakken zonder een goede reden.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:ik pak de uitkering van jouw af!met gevolg dat je jouw huis en voedsel niet meer hebt!geen leven meer hebt!Wij sociale zaken mogen alles af pakken met onze macht!
  Ook al komen moeders en kinderen daar door in de problemen!

  18. Vrijheid van gedachte
  We hebben allemaal het recht om te geloven in wat we willen geloven, een godsdienst te hebben, of van godsdienst te veranderen als we dat willen.

  19. Vrij te zeggen wat je wilt
  We hebben allemaal het recht onze eigen gedachten te vormen, te denken wat wij willen, te zeggen wat we denken, en onze gedachten met anderen te delen.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:je mag alleen nog denken aan solliciteren en baantjes accepteren ook al kom je er financieel niet op vooruit, elk werk wat wij aanbieden moet je uitvoeren, nee zeggen mag niet! en als je het niet vol kunt houden dan word je maar gewoon ziek.

  20. Ontmoet mensen waar je wilt
  We hebben allemaal het recht onze vrienden te ontmoeten en samen te werken in vrede om onze rechten te verdedigen. Niemand kan ons dwingen tot een groep te behoren als we dat niet willen.

  21. Het recht op democratie
  We hebben allemaal het recht om deel te nemen aan de regering van ons land. Het zou iedere volwassene toegestaan moeten zijn om zijn of haar leiders te kiezen.

  22. Het recht op sociale zekerheid
  We hebben allemaal het recht op behuizing, medische zorg, onderwijs, zorg voor kinderen en, als we oud of ziek zijn, genoeg geld om van te leven en medische hulp, voor zover de bronnen dat toelaten.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:nee, nee, nee.
  Armoede is wat een uitkering betekent.

  23. Het recht van de werknemer
  Iedere volwassene heeft het recht een beroep uit te oefenen, tegen een redelijk loon, en om lid te zijn van een vakvereniging.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:gratis werken en ook laten onder betalen!

  24. Het recht te spelen
  We hebben allemaal het recht te rusten van het werk en te ontspannen.

  25. Een bed en wat te eten
  We hebben allemaal het recht op een goed leven. Moeders en kinderen, oudere mensen, werklozen of gehandicapten, alle mensen hebben het recht dat er voor hen gezorgd wordt.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:eerst werk en dan mag je leven!

  26. Het recht op onderwijs
  Onderwijs is een recht. Basisonderwijs zou gratis moeten zijn. We zouden moeten leren over de Verenigde Naties en hoe we met andere mensen moeten omgaan.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:elke vraag om een opleiding aansluitend op je c.v word toch afgewezen!

  27. Cultuur en auteursrecht
  Het auteursrecht beschermt de artistieke creaties van iemand en wat zij of hij geschreven heeft. Volgens deze auteurswet mogen anderen dat niet overnemen zonder toestemming. We hebben allemaal het recht op onze eigen manier van leven. We hebben het recht te profiteren van de goede dingen van het leven die kunst en wetenschap brengen.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:als je werkeloos bent dan doe je alles om door ons aan geld te moeten komen, zet die creativiteit maar gauw weg. jij mag geen dromen waar maken!

  28. Een vrije en eerlijke wereld
  Er moet een zekere orde zijn zodat we allemaal onze rechten en vrijheden kunnen hebben in ons land en over de hele wereld.
  Sociale zaken zegt tegen de burger:ik geef jouw orde!

  29. Onze verantwoordelijkheden
  We hebben een plicht naar andere mensen en we zouden hun rechten en vrijheden moeten beschermen.

  30. Niemand kan deze rechten en vrijheden van ons afnemen
  Mensenrechten zijn rechtsgeldig in alle landen die tot de verenigde naties behoren en vormen daarmee een belangrijk middel om jezelf te beschermen tegen onrecht. Ook regeringsleiders van deze landen hebben zich aan deze mensenrechten te houden en kunnen deze mensenrechten niet wegnemen! Mensenrechten zijn er voor het individu en ze zijn er voor iedereen!

 17. Klopt als een BUS, allemaal waar maar schrijf is dat als er mensen aan de SVB betalen voor AOW dat zij dat niet krijgen en in mijn geval OMDAT ik een ambtenaar van de SVB heb beledigd!
  DUS ALLE MISDADIGERS BELEDIG EEN AMBTENAAR EN JE VALT BUITEN DE WET.

 18. – Waar ik problemen mee heb zijn steeds wisselende klantmanagers die steeds iets anders willen.
  – Waar ik problemen mee heb is als uitvreter en fraudeur neer gezet te worden
  – Waar ik problemen mee heb bedreigd worden met dakloosheid en honger zonder daar aanleiding voor te geven
  – Waar ik problemen mee heb zijn bedrijven die misbruik van mij maken en weigeren minimum loon te betalen onder het mom van werkervaring opdoen en werknemersvaardigheden onderhouden.
  – Waar ik problemen mee heb is continu goede wil tonen die niks oplevert
  – Waar ik problemen mee heb zijn werkgevers die steeds het werktempo opvoeren, ook in werkervaringsplekken, er geen cent meer door op de rekening door komt.
  – Waar ik problemen mee heb is het begrotingsgat van de gemeente opvullen
  – Waar ik problemen mee heb is om in één van de rijkste landen van de wereld te wonen, maar toch niet te kunnen rondkomen, voedsel en rekeningen betalen, geen kapper, geen nieuwe kleding, etc.
  – Waar ik problemen mee heb is goede wil tonen die niet financieel gewaardeerd wordt.
  – Waar ik problemen mee heb dat ik ongewild moet overleven met tekort in Nederland
  -Waar ik problemen mee heb dat burgers mogen verzuipen financieel in Nederland

 19. Dat doen ze niet alleen bij uitkeringsgeregtigde maar ook de Ambtenaren van de Sociale Verzekerings Bank, die je weigeren een AOW te geven waar iedere Nederlander recht heeft volgens die Wet.

 20. Gisteren op tv bij radar.
  Hoe een reintrigatie bedrijf alles doet en heeft gedaan uit eigen financieel gewin te handelen en zieke mensen gezond verklaard zodat er geen uitkering van ziekte geld meer hoeft plaats te vinden.
  Burgers zijn getreiterd door toegestaan pest gedrag van case managers van het reintrigatie bedrijf, onnodig bellen en uit vragen, mensen die daar door nog zieker worden door de stress van burgetje mogen pesten vanuit ambt positie.
  De onderliggende organisatie uwv.plaatst zieke mensen in zulke posities.
  Precies het zelfde gebeurt bij sociale zaken, zelfs wanneer je werkt en nog een stukje aanvullende bijstand nodig hebt(door een lager uurloon te krijgen dan minimum)zetten ze in dat een case manager ook het pest spel mag spelen, bel zo vaak mogelijk en vraag iemand helemaal uit.
  Zie dan maar de aandacht bij die slecht betaalde baan te houden!
  Case managers die er zelf met bonus punten op vooruit gaan als ze iemand maar uit de uitkering krijgen! Hoe maakt ze niet uit!
  De stres verhoging die ziek makend werkt op de burger betekent gewoon voor hun gedachten systeem, eigen schuld dikke bult, je doet het zelf!
  Ja, iedereen die vanuit een tekort uitkering hier in Nederland moet leven en dan ook nog gezond en wel beslagen moet gaan functioneren om vanuit tekort te kunnen gaan werken in onder betaalde banen of gratis voor de tekort uitkering, eigen schuld.
  Dit indoctrineert de regering aan de burgers in wat voor uitkerings systeem dan ook.
  Door nog meer stres bij de burger op te voeren springen ze van zelf wel uit de pan met kokend water.
  Wanneer de stres iemand al heeft uit geput door ziekte en druk van uit een systeem wat niet eens werkt voor de burger, komt een burger niet meer uit die kokende pan.
  Burgers worden leeg geroofd van hun eigen leven te kunnen leven.
  Burgers verdienen het om eigen genoeg aan eten in de eerste plaats te hebben.
  Burgers verdienen het om genoeg te hebben om te leven in gezondheid en van daar uit te kunnen werken.
  Voed de burger aller eerst onvoorwaardelijk in levens behoeften, zodat er echte kracht is om je eigen geld te gaan verdienen.
  Een voldoende levensbasis inkomen brengt de burger die wel vooruit wil, gezondheid en leven.
  Armoede en nog meer stres kiest een burger nooit zelf voor.
  Er is geen eigen schuld voor armoede en ziekte!

 21. k heb een uitvoerige e-mail over de misstanden in diverse gemeenten met WWB-ers aan de VNG gestuurd. Zie bericht hieronder.
  Voor een mevrouw uit Alphen aan den Rijn heb ik op Facebook een event aangemaakt met de oproep aan de mensen, om deze gemeente zoveel mogelijk te benaderen, zoals dat in het verleden ook met de gemeente Meppel is gebeurd. Lees hieronder meer.
  Geachte mevrouw, meneer,
  Graag wil ik mijn ongerustheid uitspreken over de meedogenloze wijze, waarop vele gemeenten hun WWB-cliënten – volkomen ten onrechte – aanpakken; kleine futiliteiten en geen gegronde bewezen beschuldigingen leveren torenhoge boetes op.
  Zo bijvoorbeeld eerst een paar jaar geleden in de gemeente Meppel. Een mevrouw met WWB-uitkering kreeg borstkanker. Regelmatig verzorgde haar partner uit Zwolle mevrouw. Die meneer heeft een koopwoning in Zwolle. Begrijpelijk, dat je in zò’n situatie er niet aan denkt, om aan de Sociale Dienst te melden, dat je partner je mantelzorg biedt.
  Maar de gemeente Meppel kende geen genade. De Sociale Dienst liet mevrouw weten bij haar huis gespioneerd te hebben,onaangekondigd! Dit gebeurt ook in Enschede en omliggende gemeentes. De gevolgen waren verschrikkelijk. De uitkering werd stopgezet. Dit bleef lange tijd het geval, waardoor mevrouw in de schulden kwam. Toen zij de operatiekamer binnenging, wist ze niet, of ze daarna nog een huis zou hebben.
  De uitkering werd weer opgestart, maar de partner werd te verstaan gegeven, dat hij mevrouw alleen nog maar in het weekeinde mocht bezoeken. De rest van de week moest mevrouw het zich alleen uitzoeken! Of er ook nog een boete is opgelegd, weet ik niet meer.
  Via een event op Facebook hebben wij, met honderden mensen uit heel Nederland, de gemeente Meppel met telefoontjes en en e-mails bestookt. Toen ging de betreffende wethouder over alle grenzen heen, door – ook nog onjuiste – informatie over mevrouw op Internet te zetten!! De wethouder kreeg zòveel commotie over zich heen, dat haar partij haar verzocht, om zich niet meer verkiesbaar te stellen.
  Zij is dan ook niet meer teruggekomen.
  Volgende situatie.
  Een mevrouw uit Alphen aan den Rijn kreeg maagkanker. Ze heeft een zware behandeling ondergaan, met operatie en chemotherapie. Als verzetje ging ze af en toe naar het speelgoedwinkeltje van haar dochter. Af en toe hielp ze een uurtje mee. Gewoon vrijwilligerswerk, waarmee mevrouw niets verdiende. Dat deed haar goed. Haar huisarts vond dat ook positief, omdat mevrouw dan wat dagbesteding had. Het ging daardoor ook beter met mevrouw. Helaas werd haar genezingsproces
  teniet gedaan door het meedogenloze optreden van de gemeente. Men liet ook deze mevrouw, net als haar lotgenote uit Meppel, weten, mevrouw bespioneerd te hebben. De uitkering werd stopgezet en mevrouw kreeg ook nog eens een boete van € 5.200,–. De schulden die hieruit voortvloeiden bedroegen € 14.000,–!!
  Het ging slechter met mevrouw, als gevolg van deze enorme spanningen. Ze moest weer vaker naar het ziekenhuis.
  Toen de uitkering tenslotte weer opgestart werd, verbood de Sociale Dienst van de gemeente Alphen aan den Rijn mevrouw om ooit nog een voet in het winkeltje van haar dochter te zetten! “Want anders was er geen sprake van gewijzigde omstandigheden!” Dit is volkomen illegaal. In de Europese Unie kennen wij vrij verkeer van personen en goederen.
  Voorlopig lijkt mevrouw genezen. Afwachten of de ziekte niet terugkeert. Maar haar man en zij zijn nog steeds bezig de enorme bedragen af te betalen. Meneer heeft nu weer een fulltime baan en mevrouw een parttime baan. Ze zijn dus gelukkig van de Sociale Dienst verlost. Hoe kàn men mensen, die zò doodziek zijn, óók nog eens zò onmenselijk behandelen! Niet één keer de vraag: “Kunnen wij u in deze moeilijke tijd ergens mee helpen??”
  Gemeente Achtkarspelen. Een mevrouw had altijd netjes de gegevens over haar
  hondenfokkerij doorgegeven. Maar op een kwade dag werd ze gearresteerd. Het betreft een mevrouw met fibromyalgie. Op het politiebureau werd zij eerst mishandeld. Daarna werd mevrouw urenlang zonder eten en drinken gelaten.
  Een mevrouw uit Gouda verpleegde haar doodzieke ex-man. Zij kreeg te verstaan, dat ze daarmee “op geld waardeerbare arbeid” had verricht. Ook deze mevrouw kreeg een torenhoge boete. Dat is gelukkig, toen de wethouder dit verhaal ter ore kwam, teruggedraaid. De wethouder bood zijn excuses aan met een bos bloemen.
  Mevrouw zei tegen de media, dat ze het puur als een daad van naastenliefde had gedaan. Maar naastenliefde bestaat voor de meeste Sociale Diensten niet; alles wordt in geld vertaald. Als je je dus belangeloos inzet voor een medemens, wordt dat als een criminele daad vertaald. Zo ook met een oma uit Amsterdam, die veel op haar kleinkinderen had gepast. Mevrouw kreeg een boete van € 34.000,–
  opgelegd!! Mevrouw verhuisde naar Monnickendam, waar het beleid soepeler is.
  Maar toen zat ze nog wel met die boete. Uiteindelijk heeft de nieuwe wethouder, Arjan Vliegenthart van de SP, deze boete teruggedraaid.
  Er zijn rechtszaken over dit soort misstanden geweest; maar dan zeggen de rechters steeds, dat het de gemeenten vrij staat, om te handelen zoals zij willen naar WWB-ers toe. Dit kan niet waar zijn, dat deze doelgroep uitgesloten wordt van mensenrechten en behandeld worden als de paria’s van de samenleving! Wat wordt er aan de top van dit land niet gefraudeerd om het leven! Nu weer die kwestie met een ROC! Maar dàt soort lieden, zoals ook de banken, worden met fluwelen handschoenen behandeld! Maar mensen, die part noch deel aan de mondiale
  crises sinds 2008 hebben, worden als de meest rechteloze burgers behandeld. Zij worden uitgesloten van mensenrechten. De gemeenten Alphen aan den Rijn en Achtkarspelen heb ik gemaild, dat ik hierin overeenkomsten zie met de Joden in de Tweede Wereldoorlog; hen werden óók gaandeweg steeds meer rechten ontnomen.
  Niet even voor een verzetje naar een speelgoedwinkeltje mogen, met toestemming en medeweten van de gemeente iemand op een politiebureau mishandelen! Ik heb de gemeente Achtkarspelen gemaild, dat dit praktijken zijn, waar de Grüne Polizei en de SD óók wel raad mee wisten! Kortom: de kwetsbaarste mensen worden verguisd en onder de voet gelopen!
  Verbod om een speelgoedwinkeltje te bezoeken?? Hééé, waar hebben we dat in 1940-1945 ook al weer méér gehoord??? Ooo jaa: Verboten.
  Gelukkig valt het in dat opzicht in de gemeente Leeuwarden mee. Men is ervan op de hoogte dat ik voor verschillende organisaties
  vrijwilligerswerk doe en mantelzorg voor een 84-jarige moeder, en er zit
  gelukkig geen enkele sociaal rechercheur achter mij aan, om mij dit geheel
  belangeloze werk te beletten, of om mij te verbieden, bepaalde winkels te
  bezoeken! En zò moet het voor àlle bijstanders weer worden: gewoon normaal kunnen gaan en staan waar je wilt!
  De gemeente Tilburg gaat een proef ondernemen, om een kleine groep WWB-ers niet meer te controleren. Men denkt dat dit beter is voor de gezondheid van de doelgroep. Ik mailde de gemeente Tilburg, dat ik dat wel zéker weet, dat dit beter is voor de gezondheid! Ik vertelde hen over voorgaande voorbeelden.
  Het kan niet waar zijn, dat gemeenten àlles mogen doen met hun
  uitkeringsgerechtigde burgers zoals hen goeddunkt.
  Burgemeesters en anderen keuren het gedrag van ambtenaren die uitkeringen stoppen goed, hoe schoppen we langdurig werkelozen uit de uitkering? In internationale verdragen, die Nederland ook heeft geratificeerd, zijn de internationale mensenrechten vastgelegd. Ik verwacht van u als mens van recht zoals burgemeesters in eigen gemeente de gemeente ambtenaren volledig checkt op misbruik van macht naar burgers in armoede en geld tekort, dat er terechte compensaties worden aan gedragen naar de burgers die zwaar geleden hebben onder misplaatst gedrag van gemeente ambtenaren dat u erop gaat toezien, dat deze mensenrechten weer gehandhaafd gaan worden.

 22. Zij denken alles wel te mogen zeggen zoals kleineren en intimideren en als die ander dat niet neemt wat ze zeggen dan krijg je al een strafkorting. je laat je ook niet alles aanzeggen maar net alsof je dat er bij de koop op toe moet nemen dat je je alles moet laten aanzeggen. Als je op tijd komt dan is er wel iets ander om op af te geven. het is ook nooit goed. Steun en adhesie krijgen ze niet dan alleen maar tegenspoed en nooit bijval. Ze vinden je een oplichter en een decadente knevelaar en vinden je te gretig met een b.m.i. van 15 en een gewicht van 37 kilo dus daar kan nog wel wat van af en ze vinden dat je geen ruggenraat hebt en dat je te grillig bent met een slecht humeur en dat je niets van je zelf zou hebben in de vorm van intrinsieke motivatie. Nou de nieuwe lichting geesteswetenschappers denkt dat de omgeving hier ook debet aan is en dat het ook ligt aan de sociale en economische omstandigheden ligt. Als je overal nul op het rekest krijgt na hard werken en na veel geinvesteerd te hebben dan hebben ze wel weer een negatief antwoord klaar. Kortom alles wat je doet niets is goed. het is gewoon een ambteloos burger zonder staat van dienst die daar geld zit te innen zonder inspanningsverlichting en dat is plichtsverzuim en wanprestatie omdat ze er zich voor uitgeven maar niest doen dan mensen in een afhankelijkheidspositie en een onmachtspositie hier de schuld van geeft. Sommige mensen hebben nergens meer aansluiting mee en leiden een geisoleerd bestaan en er heersen alleen maar vooroordelen omtrent deze groep. Kortom het zijn zelf hebzuchtige egoistische narcistische decadente uitbuiters en knevelaars. Zelf zien ze er haveloos uit die arbeids(on)deskundigen met het hemd boven de broek en het gebouw ziet er ook aftands uit. . Het lijkt alsof zij alles mogen zeggen maar die ander heeft niets te zeggen.

 23. De pariticpatie wet omscrijft duidelijk wat mag en wat niet, helaas vullen de ambtenaren bij gemeentes in nederland de regels zo aan dat het hun uitkomt(napoleon syndroom).
  Met name arbeids markt verdringing, voorbeeld;
  1. imker (in dienst van gemeente)krijgt normaal marktcomform salaris wordt ontslagen om ruim baan te maken voor een dwang arbeider die gedwongen worden doormiddel van participatiewet.
  2. plantsoen medewerker idd 1. marktcomform salaris,wordt ontslagen om dwangarbeiders aan het werk te zetten doormiddel van participatiewet.
  3. Schoonmaker in dienst van gemeente, marktcomform salaris, wordt ontslagen om ruim baan te meksn voor dwangarbeiders in de pariticpatiewet.
  4. Uitkerings trekkers worden onder dwang bij een winstgevende organisatie aan het werk gezet, 3 ploegen dienst en standby diensten is geen uitzondering maar je hebt de cao rechten niet, weer dwang wat onterecht en in strijd is met de participatiewet.
  5. socialedienst medewerker gemeente, normaal marktcomform slaris, wordt onstalgen om ruim baan te maken voor participatiewet dwangarbeiders geen cao,geen rechten, in strijd met de wetelijke pariticpatiewet regels ten top, weer arbeids verdringing.
  6. Parkeer wachter, normaal salaris marktcomform betaald, ontslagen om ruimbaan te maken voor dwangarbeiders via de participatiewet, weer arbeidsverdringing ten top.
  7. kroeg/party centrum, oa barmedewerkers,uitsmijters en audio visuele medewerkers, allemaal dwang arbeiders, geen rechten, geen marktcomform salaris, geen cao, en winst gaat naar gemeente, is niet alleen in strijd met de participatiewet maar ook in strijd met de grondwet, is puur uitbating en slavernij.
  8. medewerkers wijkteams, normaal slaris marktcomform betaald, onslagen om ruim baan te maken voor dwangarbeiders met behulp van participatiewet.
  etc etc zo kan ik wel doorgaan wat er mis is in mijn gemeente waar dwang de boventoon is met behulp van participatiewet, oa electomonteurs,straatwerker,timmerman,automonteurs,sheepsmonteurs,helpdesk medewerkers, oprations managers,bali medewerkers,kiosk medwerkers(eigenaar gemeente).
  Allemaal in samenwerking tussen bedrijven(vriendjes van vriendje), en geld toeschuiven naar weer meer vriendjes, misbruik maken van subsidies, en mekaar betaalde neven posities toeschuiven, waar de meerderheid van demedewerkers met behoud van uitkering aan het werk worden gedwongen, zij verdienen geen cent maar de top krijgt al het geld, over de rug van de dwangarbeiders, winstgevende organisaties in handen van de gemeente.
  Op die zelfde top zitten mensen die iegen bedrijven hebben, en zo misbruik maken om zich zelf nog rijker te maken dan wat ze al zijn, regels worden naar hun toegeschoven en andere bedrijven hebben het nakijken en kunnen hun dueren maar optijd dicht gooien,terwijl die vriendjes de dueren langer mogen openhouden zelfs als het cao technish bepaald is dat het niet mag.
  Ach zo kan ik wel doorgeen, deze gemeente is corrupt tot op het bot, en er zitten vastgeroeste ambtenaren die 30 jaar terug in de tijd leven, en geen idee hebben hoe de wettelijke regels moeten worden toegepast,behalve dan in hun voordeel, ook als het letterlijk levens heeft gekost komen ze er onderuit, mede omdat ze zowel ambtenaar zijn als eigenaar/uitbater van een bedrijf/instantie zo bepalen ze regels in hun voordeel en een ander die de wet moet handteren heeft het nakijken.
  Als gevolg van dit alles is de lokale economie ronduit vernield en is de circulatie van het geld gestopt bij enkele belanghebbende die de regels toepassen om hun hebzucht te vergroten.
  Participatiewet moet worden afgeschaft voordat dit land helemaal kapot gaat, voordat de landelijke economie onherstelbaar vernield wordt met alle gevolgen van dien.

  Ps geef geen naam en toenaam vanmij zelf op kan tegen mij worden gebruikt met behulp van dwang, 3 maanden geen uitkering en zelfs tot het stop zetten van die zelfde uitkering omdat ik mijn stem verhef, en voormijn rechten als mens opkom.

 24. Vrijheid om geld te mogen verdienen
  Vrijheid om weer vrij te kunnen denken over geld verdienen
  Vrijheid om te kunnen denken in geld oplossingen,uit de armoede en vrij mogen voortbewegen daarin
  Vrijheid om mijn eigen kracht en wijsheid te kunnen gebruiken
  Vrijheid als de overheid de hekken weghaalt van beperking en moeten blijven in armoede als je geen blijvende baan vind
  Vrijheid om eigen mogelijkheden in te zetten zonder hekken
  Vrij om naar meer geld toe te groeien ipv korten en niks mogen bij verdienen
  Vrij om uit de armoede te mogen komen
  Vrij om een vrij mens in eigen land te zijn
  Mijn wens voor vandaag ,en voor iedereen met de hekken van beperking en in armoede blijven om zich heen.

 25. Leven en mens zijn
  In een land wat vrij is zeggen ze
  Vrij mogen leven en mijn leven invullen
  Daar ben ik voor gemaakt
  Onderdrukking en bedekte slavernij zetten mij als burger uit de vrijheid in eigen land
  Vrij zijn ,mag dat alleen geleefd worden als je geld als macht middel hebt?
  Een mens met weinig geld mag niet vrij leven in Nederland?
  Zelf beslissen hoe je geld kunt vermeerderen zonder sociale macht druk die beslist hoe jij jouw leven moet leiden volgens de participeer stelsels
  Een burger word daar mee uit alle zelf redzaamheid gehaald, het eigen vertrouwen word onder controles dwang en bedekte slavernij volledig weg gehaald
  Ik mag mens en burger zijn, ook met weinig geld
  Ik bezit leef recht wat in de grond wet staat vermeld
  Een individu met de vrijheid om eigen gezonde keuzes in mijn leven te kunnen maken
  Beslis voor een ander in participeren en dwang
  Elk stukje mens zijn word daar mee ontnomen
  Als slavernij en onderdrukking als basis worden gegeven , hoe kun je dan je eigen leven nog leven?
  Mijn levens rechten zijn gegeven om als mens in een land te kunnen leven
  Niet als zwerver of in de goot
  Daar voor is een levens recht te groot
  Recht op leven

 26. Als het systeem van Mv. Kleinsma doorweven zit verplicht in de gemeentes, controle dwang privacy schending en stres zo weet op te voeren dat een burger er letterlijk en figuurlijk ziek van word
  Welke belangen heeft een gemeente dan voor de inwonende burgers ?
  Gemeentes die mee werken aan participeren en burgers met alle vernederingen benaderen
  Hoe sterk is de gemeente dan zelf voor de burgers die al met armoede kampen ongewild
  Burgers in armoede nog meer druk en stress opleggen?
  Terwijl het leven van die burger al op de kop staat door armoede
  Een gemeente die sterk voor de burger en echt belang vd burger aan gaat
  Zal het fundament eerst stevig maken
  Geld zonder dwang en controle
  Van daaruit kan de burger zelf gaan opbouwen
  Een gemeente die dat systeem pakt heeft belang bij de gezondheid van de burgers
  Het participeer betekent heers en verdeel
  Arm en rijk
  Dat is oud en past niet meer

 27. Misschien mag ik heel kort even mijn verhaal doen en weet u of dit allemaal maar gezegd mocht worden ?

  Ze willen dat ik een traject inga, daar werkte ik uiteraard voorheen ook altijd aan mee.
  Maar mijn zus is terminaal en ik wilde nu alles nog voor haar doen wat ik kan.
  Ook heb ik iets aan mijn darmen waardoor ik in de ochtenden lang op de wc moet zitten, dus op tijd de deur uit dan kan soms niet.
  Ik ben daar voor onder behandeling in het ziekenhuis, maar afspraken die werken niet zo snel in een ziekenhuis.

  Nu zegt de case manager gisteren, jij moet niet denken dat je de enige bent met problemen.
  De mensen van de groep hebben ergere dingen dan jij meegemaakt.
  En ze zegt als ik allemaal moet opnoemen wie ik in mijn leven ben kwijtgeraakt, dan ben ik over een half uur nog niet klaar.

  Als ik mijn zus verlies dan heb ik nog 1 zus en verder niemand meer, voor mij is deze tijd nu zo kostbaar. Maar ze hebben geen enkele begrip ervoor.
  Kan dit zomaar ?

  • Ja Mo, wat er allemaal kan weet ik niet. Ik vind dat het het allerbelangrijkst is er te zijn voor uw zus. Doe wat u kunt. Het is jammer dat de afhankelijkheid er voor zorgt dat hun machtsmisbruik werkt en door kan gaan. Geef aan dat u voorlopig “participeert” door mantelzorg voor u zus te doen.
   Ik heb de afgelopen maanden ook geprobeerd er tot het laatst (en daarna) voor iemand te zijn. Vandaag een heel onbeschoft huisbezoek onder dwang door boa’s en vervolgens op kantoor twee uur en drie kwartier onder vuur, een zwaar kruisverhoor. Wat je probeert te beantwoorden wordt verdraaid. Alle goeds gewenst

  • Dien een bezwaar brief in
   Ga naar de huisarts en vertel de druk die ze op jouw leggen En controle en dwang in jouw leven
   Wat het met je doet
   Laat mensen om je heen weten hoe sociale zaken echt met burgers omgaat
   Zelfs wanneer dit zeer nadelig op de gezondheid van een burger werkt gaan ze nog door met controle dwang en privé schendingen
   Vraag andere case manager
   Kom op voor jezelf

 28. Goed idee om het te testen”, “dit leidt alleen tot mensen die denken: ‘gratis geld'” en “ik verhuis meteen naar Terneuzen”. De reacties op Facebook op het plan van de gemeente Terneuzen om te beginnen met een experiment met een ‘gegarandeerd inkomen’ zijn verschillend. De reacties zijn grotendeels positief, maar er zijn ook negatieve reacties.

  “Als het werkt, ben ik er sowieso voorstander van, in het hele land”, zegt Mario op de Facebookpagina van NOS. “Wat je tegenwoordig allemaal moet doen om in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering is zo stressvol en onnodig. Iedere Nederlander heeft daar gewoon recht op en we hoeven die mensen niet te behandelen als criminelen.”

  Sandra is het met hem eens. “Terneuzen neemt hier een grote psychische last weg van mensen hun schouders. Bijstand is een grote bak ellende. Ik duim echt voor een goede uitkomst en dat mijn stad ook eens in gaat zien dat het de gemeente heel veel geld kost om mensen in de bijstand te houden.”
  Ook reageren? Ga naar onze Facebookpagina.
  De geplande proef is kleinschalig. In totaal kunnen twintig inwoners zich aanmelden. Ze mogen niet ouder zijn dan 63 jaar, al drie jaar of langer een uitkering krijgen en geen andere inkomsten of schulden hebben. Als ze meedoen aan het experiment, krijgen ze twee jaar lang 993 euro per maand. Voor dat geld hoeven ze niets te doen, behalve meewerken aan een paar interviews waarin ze vertellen hoe het met ze gaat.

  De gedachte achter het experiment is dat mensen die deelnemen aan de samenleving, al dan niet via betaald werk, zich gezonder voelen en gedragen.

 29. rneuzen is lang niet de enige gemeente die met het basisinkomen wil experimenteren: de veelal linkse gemeenten Wageningen, Tilburg, Nijmegen, Utrecht en Groningen hebben eerder vergelijkbare plannen aangekondigd. Maar de plannen zijn moeilijk te verenigen met de Participatiewet, die er juist op gericht is bijstandsgerechtigden zo snel mogelijk aan het werk te krijgen.

  Mensen met een uitkering zijn bijvoorbeeld verplicht om een aangeboden baan ‘te accepteren en te behouden’, ook als ze daarvoor maximaal 3 uur per dag moeten reizen, of om thee te schenken aan bejaarden, straten te vegen of andere tegenprestaties te leveren als hun gemeente daarom vraagt. Dit alles staat op gespannen voet met het idee van een basisinkomen, waarvan het onvoorwaardelijke karakter nu juist de kern vormt.

  Experimenten
  Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) heeft de bijstandsregels afgelopen herfst wel iets versoepeld om het gemeenten mogelijk te maken te experimenteren. Daardoor is het voor mensen met een uitkering bijvoorbeeld mogelijk om extra bij te verdienen boven op hun bijstand, zonder dat de gemeente meteen hun uitkering kort. Maar Terneuzen vindt het niet snel genoeg gaan en bedacht daarom een list: wat als ze het experiment buiten de Participatiewet zouden houden? Dan hoeven ze geen verantwoording af te leggen aan Den Haag.

  ‘We hebben er een jurist naar laten kijken en die zei: je mag het geld als gemeente ook gewoon weggeven, als gift’, zegt Cees Liefting, wethouder van Sociale Zaken namens de PvdA in Terneuzen. ‘Dus we geven iemand een basisinkomen en in ruil daarvoor krijgt diegene geen bijstandsuitkering meer, waardoor hij of zij ook niet meer in aanmerking komt voor de Participatiewet.’ Financieel gezien gaat de gemeente er iets op vooruit. Het beoogde basisinkomen van 933 euro ligt door het ontbreken van vakantiegeld lager dan de bijstandsuitkering voor alleenstaanden, die dit jaar inclusief 48 euro vakantiegeld op 983 euro is bepaald.

  Bijstand
  Terneuzenaars die voor het basisinkomen in aanmerking willen komen, mogen niet ouder zijn dan 63 jaar en geen kinderen hebben

  Terneuzen richt zich met het basisinkomen uitsluitend op mensen die al drie jaar of langer in de bijstand zitten. De 55 duizend inwoners tellende gemeente heeft 1.136 bijstandsgerechtigden, waarvan er grofweg 400 tot het ‘granieten bestand’ behoren, vertelt Liefting. ‘Dit zijn mensen die eigenlijk niet meer in beweging zijn te krijgen. Ze hebben het zoeken naar een baan opgegeven. Voor deze groep mensen werkt ons huidige systeem niet meer: strafmaatregelen kunnen tijdens de eerste twee jaar in de bijstand nog wel effectief zijn, maar daarna niet meer. Sterker nog, ze zorgen dan alleen nog maar voor stress. Daarom hebben we als gemeenschap de menselijke plicht om nieuw gereedschap te uit te vinden waarmee we mensen uit hun uitzichtloze situatie kunnen halen. Vandaar dit experiment.’

  Terneuzenaars die voor het basisinkomen in aanmerking willen komen, mogen niet ouder zijn dan 63 jaar en geen kinderen hebben. ‘Mensen met kinderen komen niet in aanmerking omdat we in Terneuzen al allerlei bijzondere vormen van bijstand hebben, bijvoorbeeld om kinderarmoede aan te pakken, dus daar willen we buiten blijven.’

  Liefting heeft goede hoop dat zijn experiment donderdag door de gemeenteraad van Terneuzen komt

  Liefting heeft goede hoop dat zijn experiment donderdag door de gemeenteraad van Terneuzen komt. Hij schat in dat inmiddels vijftien van de 31 raadsleden al voor zijn, en dat nog eens tien raadsleden hun stem nog moeten bepalen. Maar het lot van het basisinkomenexperiment hangt vooral af van de met tien zetels grootste partij in de gemeenteraad, TOP/Gemeentebelangen.

  De partij vergadert er vanavond over, laat fractievoorzitter Jos Verdurmen weten. ‘Er zijn argumenten vóór en misschien nog wel meer om het niet te doen’, zegt Verdurmen over het experiment. ‘Maar onze tien raadsleden stemmen landelijk gezien van behoorlijk links tot behoorlijk rechts en een ijzeren partijdiscipline is er niet, dus er valt nog niets over te zeggen hoe onze partij gaat stemmen.’

  Gaat deze vrijheid eindelijk het hele land door?
  mensen die eindelijk weer mogen leven zonder beknelling ,dwang en controle.

 30. Moeders uit de bijstand zien te krijgen door ze de uitkering te stoppen,
  op grond van redenen die een case manager kan en mag aandragen.
  Alles doen ze om je eruit te krijgen, zelfs voedsel en leef geld stop zetten.
  Op grond waar van? Ze pakken er wel 1 om je de titel fraudeur aan te geven.
  Fijne mede Nederlanders die hun afgunst op iemand in de wwb projecteren,
  en jouw kunnen beschuldigen(wat volgens de grondwet een goede boete en straf opstaat om iemand te belasteren zonder enig bewijs)
  Als de staat, politiek daar de aandacht naar toe gaat brengen en een heksen jacht op los zet met bekeuren van valse lastering zonder bewijzen.
  En sociale zaken ook word onderzocht op valse lastering van burgers,
  Burgers die op straat worden gezet zonder geld, uitkering(zonder bewijs van fraude) dienen schade vergoedingen te krijgen voor het leed wat sociale zaken veroorzaakt bij een burger waar de uitkering onterecht van is stop gezet.
  Leed wat betekent dat je alles kwijt raakt onder dwang en pressure.
  Leed wat betekent dat onrecht mag zijn in Nederland.
  Leed wat betekent een casemanager beslist over jouw hele leven en privacy.
  Leed wat betekent elke onder grond van veilig voelen in eigen land word bewust weg gehaald.
  Leed wat betekent het interesseert de regering niks meer dat dat allemaal zomaar mag bij een burger in eigen land?
  Leed wat betekent zonder geld ben je niemand meer in eigen land????????????????????

 31. we kunnen gaan klagen en terecht over hoe schofterig socialen zaken
  ons behandeld ik heb 1 ding geleerd na 6 jaar terrorisme van sociale zaken
  de socialen dienst mag je uitkering stop zetten zonder geldige reden
  als je ziek bent invalide of gehandicapt ben je wettelijk verplicht te gaan werken zo niet geen uitkering d regering is bezig met grote schoonmaken ze willen van alle zwakke Nederlanders af dan maar op deze manier denken ze
  niemand zal je helpen en ze vinden allemaal maar normaal ook deze forum gaat niks doen wen er maar aan we hebben geen socialen zekerheid meer in Nederland

 32. beste slachtoffers van sociale zaken
  Ik kan hier dood leuk vertellen wat ik heb mee gemaakt met sociale zaken, maar dat ga ik niet doen.
  En waarom niet? Ik heb wel 100 advocaten geschreven, zij zeggen ‘wij kunnen niks voor je doen’.

  Ik heb de ombudsman geschreven, ook zij zeggen ‘wij kunnen niks voor je doen’. Ik heb de 2e kamer geschreven ook zij zeggen ‘wij kunnen niks voor je doen’. Ik heb de burgemeester geschreven, ook hij zegt ‘ik kan niks voor je doen’.
  Ook al heb ik genoeg bewijzen dat sociale zaken mij vals beschuldigt over dingen.
  Dus mijn conclusie is al heb je nog zo gelijk en sociale zaken vindt van niet, dan win jij nooit en je hebt het altijd gedaan.

  Sociale zaken mag in Nederland zo maar je uitkering stop zetten zonder geldige reden,
  niemand zal je helpen en deze forum gaat ons ook niet helpen, dat is ook een rede dat ik mijn slechte ervaring met sociale zaken hier niet op zet.
  Ik zeg maar 1 ding, iedereen ook diegene die ons zogenaamd moeten helpen, vinden het normaal wat sociale zaken doet, ook al houden ze zich niet aan de wet

 33. Tip: Handelen volgens de (grond)wet, die moet je als Participatie wwb’r goed weten toe te passen. Zo moeilijk is dat niet. Aangezien het altijd gaat om discriminatie, kleinatie, intimidatie, bedreiging, negatief suggereren, privacy schending, cynisme.
  En ten alle tijden een gesprek opnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*