De Lange Mars wordt DLMPlus

Voor de lezers van De Lange Mars

Beste mensen,

De Lange Mars gaat verder onder de naam DLM Plus.
Op zondag 29 oktober wordt de nieuwe site geopend.

Een andere naam betekent ook een nieuwe formule:
van aanklacht (De Lange Mars) naar actie/verzet met oplossingen (DLM Plus).

Op verzoek van veel lezers zullen de artikelen van de De Lange Mars beschikbaar blijven op delangemars.nl.

Vanaf 29 oktober ontvangen de abonnees weer hun nieuwsbrieven.

Hartelijke groet,

Rob Vellekoop, 22 oktober 2017

19 Comments

 1. IK BEN EIGENLIJK OOK WEL TEGEN EEN DIENST-PLICHT VOOR VROUWEN EN MANNEN! GEWOONTES: INGEBAKKEN EN BREEKBAAR…! HET GAAT OM BANANEN, ZONDER GESCHILLEN

 2. plaats alleen de reacties die op het artikel in gaan.. doe nooit reacties op reacties plaatsen.. om het naar een hoger niveau te halen..
  geef ook geen antwoord op een reactie.. plaats ook de negatieve reacties..

 3. Ik zou dat vooral voor jezelf bepalen. Als je een meerwaarde ziet in wat mensen in de comments zetten voor jezelf en voor andere lezers dan zou ik ermee door blijven gaan. Als het te veel werk is en te weinig meerwaarde levert zou ik ermee stoppen.

 4. Beste Rob

  Ik volg en lees hier niet de hele tijd alles, laat staan de commentaarsectie. Ik was eergisteren eerlijk gezegd geschokt toen ik merkte dat de site offline was, keek op twitter en zag toen de aankondiging van dit artikel met de datum van enige tijd geleden.
  Klikken op de site herleidde naar de site van de uitgeverij.
  Geschrokken probeerde ik te wennen aan het idee dat http://www.delangemars.nl nu dood was!

  Ik bewonder de ijver waarmee Rob iedere keer weer laat zien dat hij niet onverschillig staat tegenover onrechtvaardigheid in deze wereld en bespeur een bezorgdheid niet alleen omtrent de tendezen van toenemende onverdraagzaamheid (’n bezorgdheid die ik deel) maar minstens ook over een volgzame overheid die ’n steeds radicalere toon aanslaat ’n repressiever richting inslaat en een politiek die het neoliberale gedachtegoed van Ayn Rand aanhangt, het adagio van oneindige groei nastreeft, het geprivilegeerde establishment uit de wind houdt en kansarmen en minderheden uitbuit, uitsluit en criminaliseerd. De verschrikkingen die op ons af komen met al het gemilitariseer in de wereld in plaats van meer prominent geijver voor vrede in een wereld waar klimaatverandering het leven verder op scherp zet de komende tijd en nucleaire dreigementen genormaliseerd etc. etc. De algehele ontmenselijking waar de mens niet meer de maat der dingen is.

  Het ontbreken van een moderne Multatuli danwel een lezerspubliek dat zijn of haar boeken leest, de newspeak over ons uitgestort door de MSM, de nieuwe puissante rijken en hun nakomelingen die de macht erven zonder zelf ook maar iets te hebben bijgedragen. Het is allemaal nogal wat en dan ben ik nog onvolledig. Af en toe pakte hij een persoonlijk dossier op om op de onmenselijkheid van instituties en burocratieen… om iemand een hart onder de riem … ik kan nog even doorgaan.

  Alles om tegenwicht te bieden ook tegen het cynisme daarover of daardoor. Hopelijk zit ik er niet heel ver naast. Maar bewonderingswaardig vond ik het waardoor ik regelmatig terugkeerde en heel soms zelf ook reageerde. Dat vindt ik moeilijk. Het voelt iedere keer weer als oefening. Dat is ook prima.

  Ik kan mij af en toe ook ergeren aan het commentaar wanneer ze ontaarden wat op persoonlijke vete’s begint te lijken waarvoor ze het door jou geschapen platform menen te moeten misbruiken.

  Het was enigszins te verwachtten misschien en hoe ergerlijk ook je hebt enorm veel gelaten en niet ingegrepen. Dat siert je ook wat mij betreft! Net als in het echte leven komen er storende dingen voorbij, die proberen te vermijden is het ontkennen van de realiteit.

  Het kan echter ook wel een TEVEEL worden. Dan begint het bijvoorbeeld te demotiveren. Niet de bedoeling! Wanneer je gevoel krijgt dat de boodschap die je wilt brenge ondergesneeuwd raakt door off-topic ruis.

  Als je dat echt ff spuugzat bent Rob, alsjeblieft zet de commentaarsectie even een tijdje uit! Net als bij een echte ruzie kan een afkoelingsperiode de gemoederen tot bedaren brengen en dan kun jij je ook weer even gewoon concentreren op wat je onverdeelde aandacht waard is. Opdat je er iets aan hebt en dat je je niet laat gijzelen door uit de hand gelopen ondermijnende activiteiten van reageerders.

  En voor alle reageerders die dit veroorzaakt hebben; ook zonder dat het hun bedoeling was, denk voortaan 3x na voor je iets stoms zegt. Wees grootmoedig geef fouten toe en stimuleer een on-topic onderhoudende woordenwisseling zoveel mogelijk. Misbruik en claim de commentaarsectie niet om persoonlijke frustraties te kunnen bot vieren.

  ‘When you are dead you don’t know that you are dead
  All the pain is felt by others
  The same happens when you are stupid’

  Dus, keep up the good work Rob.
  En zet het commentaar af en toe een tijdje uit!
  liefs, jim

 5. Jammer als alternatieve sites gaan verdwijnen.
  Want ze stimuleren wel degelijk de ontwikkeling bij veel mensen van een groter en hoger bewustzijn. De ontwikkeling van een kritisch denken en het versterken van eigen inzichten. Dat gaat helaas niet zo snel; de 101 ste keer zal het misschien pas echt aanslaan en niet met een enkel ja of nee.
  Werkelijke kennis dus van de geschiedenis van de mensheid, planeet, kosmos moet samengaan met bewustwording in jezelf als mens, het geestelijk deel. Kritisch op de wereld en jezelf buitensluiten is minder dan het halve werk.
  Waarom mensen hiervoor niet willen of kunnen betalen, ligt verder dan alleen maar onverschilligheid, laksheid, krenterigheid en egoisme. Veel mensen die de alternatieve sites lezen zijn niet van de groep die het op de wereld wel gemaakt hebben met geld en macht. Die laatste groep (velen van hen) willen alles het liefst zo houden. Lezers van alternatief nieuws zijn veelal teleurgesteld en kwaad en voelen zich onmachtig iets te doen aan de (eigen) situatie. Kunnen ook niet zien dat er een geestelijk proces nodig is, naast het wereldse besef, om werkelijk verbetering te brengen.
  Bij kritische maar meer geestelijke sites vind je dan ook meer compassie en mensen die meer willen betalen voor de achterliggende drijfveer van de maker(s) van de site.

 6. Moet DLM doorgaan of stoppen met het bieden van een mogelijkheid tot het leveren van commentaar op de artikelen?

  Ja
  Nee

  Serieus DLM?! Kijken eens goed naar de vraagstelling. De uitslag van deze poll is waardeloos op deze manier..

 7. Kan er niet beter staan ‘Moet DLM doorgaan’ etc
  En dan ja of nee. Of ‘Moet DLM stoppen’ etc en dan ja of nee.

  Antwoorden op de vraag ‘stoppen of doorgaan’ met bv ja, kan geïnterpreteerd worden als: ‘ja ga door’ als ‘ja stop’….

  Overigens ben ik van mening dat commentaar moet doorgaan

 8. MOCHT JE NU ZO’N LANGE-BLAUWE1BAARD ER VAN HEBBEN, DAN MAG JE HEM WEL SCHEREN EN DAN BEN JE WEER WAT KNAPPER, HA HA! !IK WENS JE ALLE GOEDS TOE, BESTE MAN!

 9. Mensen die recht door zee zijn gebruiken hun eigen naam. Ik heb een bedrijfje in de wertuigbouw gehad en als ik ooit een klant had moeten missen om één van mijn comments dan was die klant al niet welkom. Mensen die comments schrijven moeten dat gewoon onder hun eigen naam doen. Je gaat toch ook niet corresponderen met iemand die te laf is om zijn adres achter op de brief te zetten? Nou dan.

 10. We weten allemaal dat DLM de laatste tijd intensief door trollen wordt aangevallen en soms lijkt het wel om een gecoördineerde aanval te gaan. Ik heb er daarom alle respect voor als Rob besluit om de commentaar-functie te beëindigen. Helaas mis ik dan ook de “gewone” comments die vaak verhelderend/leerzaam zijn. Ik geef Rob in overweging alleen diegenen tot de commentaarfunctie toe te laten waarvan de echte naam en het adres bij de redactie bekend zijn. Dat spaart een zee aan strontvervelende trollen uit. Dat intensieve trollenbezoek heeft nu wel voldoende duidelijk gemaakt dat er figuren in onze samenleving zijn die liever niet willen dat Rob zijn artikelen schrijft. Ik stem op “doorgaan”, de belangen zijn mij te groot. Een bezoeker die af en toe op deze site komt kan hier echt wat opsteken.

  • Door de commentaar-functie kunnen mensen die geen vinger in de pap hebben (dus geen ambtenaar zijn) toch nog een vinger aan de pols van de samenleving houden.

  • Uitgerekend op zo een belangrijk iets geen commentaar laten leveren is heel bijzonder. Als je geen comments meer wenst wordt het eenzijdig en niets anders als een kopie van de overheid waarbij jij de controleur bent. Nu de vraag: ‘Wie controleert de controleurs?’

  • Ja of nee zeggen tegen vraag waar zowel stoppen als doorgaan in staat lijkt mij onmogelijk te beantwoorden……..

  • Laten we eens een aantal dingen op een rij gaan zetten.

   Ten eerste hoeveel van de alternatieve media nieuwsvoorziening maakt gebruik van analyse programma’s om inkomen te vergaren.
   Hoeveel van die programma’s zijn afkomstig van Amerikaanse bedrijven.
   Durf eerlijk te zijn want dan mag de alternatieve media nog zoveel aandacht hebben voor de privacy hier in Europa, het geeft geen pas om een hetze te ontketenen als u zelf de revenuen plukt van de kant van Amerika.
   Waarom ontwikkelt u dan zelf niet een programma op Europese privacywetgeving waarbij ook data verhandeld mag worden,nadat u toestemming heeft gekregen.Met name de third parties kunnen u hierbij helpen om dit alternatief te ontwikkelen voor Europa en daar wil de Europese burger wel mee akkoord gaan.
   En third parties geen zaken doen met de Amerikanen als u data verkoopt.Juridisch kan dit allemaal geregeld worden.
   De politiek is er om u te beschermen tegen praktijken die ethisch niet verantwoord zijn. Te veel overnames door Amerikaanse bedrijven hier in Europa ,gemeentes, regionale en landelijke overheid hebben er dankbaar gebruik van gemaakt ten tijde van de privatisering van de overheidsbedrijven.Maar heeft u toen wel opgelet hoe die privacy geregeld was in de USA.De Europese burgers worden nu opgezadeld met de gevolgen van uw beslissing.
   U kunt uw kaart wel inzetten op de Act of Terror, politici maar dat was toen niet relevant. En daar is de sleepwet een voorbeeld van want elke wijziging in de Amerikaanse wetgeving heeft gevolgen voor de Europese burgers.Dat de Amerikanen hen privacy hebben verspeeld wil nog niet zeggen dat we in datzelfde bootje gaan stappen .Europese lobbyisten die betaald worden door Amerikaanse bedrijven dienen zich af te vragen wat hen leidt.
   Het referendum kan er komen als we er een bindend referendum van maken.Niet dat gedoe wat we hebben gezien met een raadgevend referendum over de grondwet en Oekraïne,Dat spelletje , dames en heren politici, kunt u vergeten, want als u dat doet dan roept u op tot ………
   Die puntjes mag u zelf invullen.

   Alternatieve media als u wilt blijven propageren, ga dan eens na waar uw werkelijke kracht ligt.Niet in de opruiende berichten die hier de revue passeren en geen alternatief of oplossing aanbieden.U bent aan zet om zich beter te profileren en daar ligt een taak voor u weggelegd.Op die manieren kunt u die abonnees binnenhalen die dit soort activiteiten een warm hart toe dragen en krijgt u de democratie weer terug zoals hij oorspronkelijk bedoeld is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*